Főnök telefonban:
- Gyerekek, a Budai parkszínpadon lesz egy buli, kérték a teljes front motyót, 2 kontroll ládával, és 4 SM58-al. Hárman megoldjátok?
- Persze!
Teljes front motyó, és 6 kontroll láda állandóan a kocsin, a mikrofonosban fixen "beszerelve" 10 SM58, állványosban szintén 10 miksi állvány. Kábeles láda színültig rézzel, és gumival, nem pakolunk feleslegesen ki semmit. Kocsi elbírja, nópara, dontfos, könnyű meló...
Megérkezünk délelőtt, front összedob, megszólal... 2 kontroll láda dübörög, kocsira a felesleges cucc visszapakol, ponyva lezárva. Ebben a pillanatban megérkezik az "Öreg" nevű bútor, és hangszerszállító, aki a laza mozdulattal lekap a platóról egy cimbalmot, és ezt megismétli még háromszor... Bennünk megfagy a vér... Futás a szervezőhöz kideríteni az esti buli résztvevőit... 100 tagú cigányzenekar, és vendégei...
Maradék 6 mikrofon hihetetlen tempóban kipakol, gémek, és gainek feltolva a francba, háztartási boltban vásárolt szivacsból 50 centis szélfogók legyártva sok szigetelő szalaggal, megérkezik a 100 tagú.
Beállás első mondata, kontrollba leszólva a pultból:
- Uraim egy kis figyelmet kérnék! Speciális térmikrofonokkal, és térmikrofonozási rendszerrel lesznek ma hangosítva, a kollégáim tegnap jöttek haza Amerikából, ahol egy 2 hetes oktatáson voltak, még mi is csak az alapokat tanuljuk, de ígérhetem, hogy aki rendesen húzza, az kiragyoghat...
Beállás végén elindultak a pulthoz:
- Há'Főnök úr drága, esetleg nem-e lehetne-e egy kicsit jobban kiragyogni a sok ganyé közül???
- Há' lehetni akár lehetne is...
- Ha meg nem sértem találtam a pult alatt itt párezer forintocskát, biztos maga hagyta el...
Buli végén mindenki elégedetten távozott...