Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1453359 alkalommal)

Nem elérhető magyar

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #9855 Dátum: 2015. Október 26. - 18:43:31 »
Egy mosógépcsapágy cserén mi kerül 30-40 ezer forintba, ha a helyszínen végzik kb. 1 óra alatt, és az alkatrész kevesebb, mint 5000 Ft? És ez, gondolom a számla nélküli ár...

Az, hogy nem saját magadnak csinálod.
Ha így lenne 5000-be kerülne.
Kérj nyugodtan számlát plussz 15.000-t.

Egyébként meg örülj, hogy valaki a helyszínen vállalta, és nem kellett hozzá elvinni.

Nem így van. Az a bajom, hogy kitaláltak egy irreális árat, ami enyhén szólva is túlzó. Mert kiszolgáltatott vagy, és hiába dolgozol becsületesen, a te fizetésedből nem tudsz újat venni. Viszont más max.(!) egyórás munkája komoly anyagi problémát okoz. Nem lennék dühös, ha nem a tízszerese lenne más ember órabérének. Vagy még több.
Az pedig, hogy nem én csinálom, azért ennyi, hülyeség. A tejet sem én fejem, de ki tudom fizetni.

Ki mondta, hogy ezzel a szakival javítassál? Kötelező?
Hívjál másikat, aki megcsinálja a feléért. a kérdés persze az, hogy meddig bírja a kókányolás.
Szerinted az autó márkaszervizek 10.000-s rezsióradíja reális pusztán azért mert számlát adnak? Az olajcsere szűrőstől a maszeknál kb 1 óra, a szervízben 3, mert egy csomó marhaságot ráírnak és közben meg se nézik.

Én TV szerelőként kezdtem, és sok filléres alkatrész meghibásodása miatt mentem helyszínre.
Szerinted reális  egy 10 Ft-os alkatrész cseréjéért plusz 15 perc minkaidőért 50-60 Ft javítási költséget kérni?
Attól, hogy nem kértek számlát oda kellett menni, a kocsit javítattni kellett, meg ha munkát akartam képezni kellett magam és annak se kevés volt a tamfolyamdíja. Nem beszélve a műszerek megvásárlásáról.

Nyilván egy mosógép csapágya nem azonos egy Tv bonyolultságával, de én sem állnék neki cserélni mert Nekem lehet egész délelőttöm rámenne, és annyi idő számomra értékesebb.

Pusztán azt akartam mondani, hogy van egy csomó költség amit nem látsz, illeve a gyakorlottságot, hogy nem napokig vagy egy hétig nélkülöztétek a mosógépet, kell megfizetni.

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #9856 Dátum: 2015. Október 26. - 19:02:43 »
Öööö

Ezért volt cirka 25.000 a szaki órabére...

Világos.  ???
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Lord Ickenham

• Törzstag
« Válasz #9857 Dátum: 2015. Október 26. - 19:23:03 »
Persze. Szegénynek meg kell élnie. Meg tudom benzin kell a kocsijàba is. Ja, nekem is. Persze érdekes módon én nem kapok kiszállási díjat, magam fizetem a bérletemet a munkahelyemre. Az én munkámhoz is kell szakértelem. Persze én vagyok a hülye, hogy nem mentem mosógépszerelőnek. Csak az a gond, hogy én nekem nem lenne bőr a képemen ennyi munkáért ennyit kérni. Baleknak születtem. Mindegy. Ez már csak így marad.

Nem elérhető Qttyyy

• Törzstag
« Válasz #9858 Dátum: 2015. Október 26. - 20:00:19 »
Szerencsére nem minden szaki ilyen. Nálunk Érden pl. van egy fiatal szaki (MESTER!), aki gyorsan, jól, és viszonylag olcsón dolgozik. Viszont számlát ad, és garanciát vállal a munkájára.
Van ilyen is, meg olyan is, akiről Te beszélsz.
Ma szerencsére lehet válogatni közülük, aztán hadd hulljon a férgese...
"Nem is normális az, ha valaki egy kicsit nem bolond!" VP

• Törzstag
« Válasz #9859 Dátum: 2015. Október 26. - 20:27:43 »
Biztos vannak korrektek is, csak baromi nehéz megtalálni. Na, mindegy.

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #9860 Dátum: 2015. Október 26. - 20:45:38 »
A maszek szerelőnek miért érdeke ha újat veszek, és nem kereshet (normális) pénzt a javításon?

Ismerem ezt a fajtát. Becsúszik egy-egy meló, akarom mondani át :censored: rt ügyfél, és meg is van a havi betevő, amúgy meg elpecázgat a közeli tavon.

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #9861 Dátum: 2015. Október 26. - 20:58:54 »
A közelben van egy suszter. Néhány apróságot csináltattam vele, és eddig legfeljebb 200,- Ft-ot kért munkadíjastól, anyagostul, mindenestül. Ilyen is van.

A legutóbb majdnem megkérdeztem tőle, hogy biztos ennyi?! De nem égettem magam, végül is ő tudja.

De hogy az is éhen halhatna tőlem, aki mindenféle szirszar költségre hivatkozva kérne 30-40.000,- Ft-ot egy alkatrészcseréért az is biztos! Na ez a másik véglet.
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #9862 Dátum: 2015. Október 26. - 21:08:12 »
Ha ért hozzá valaki, a hiba leírása, ill. elmondása alapján nagy valószínüséggel be tudja lőni a hibát (mosógép azért nem atomreaktor). Ha nem, akkor meg tudja mondani mennyi a kiszállás. Ha kijön, meg kell tudnia állapítani a hibát. Ekkor mond egy árat. Ha nem OK, el kell zavarni. Max a kiszállást bukod, feltéve ha előzetesen erre elfogadható árat mondott. 

Ha az alkatrész 5 ezer forint és 1 órás munkáért kér pluszban 30-35 ezret, az egy büdös gyökér. És nem érdekel, hogy milyen anyjakínja költségei vannak.

Engem még nem vágott át semmilyen szerelő (vagy legalábbis nem próbálkozott vele).

magyar: "Hívjál másikat, aki megcsinálja a feléért. a kérdés persze az, hogy meddig bírja a kókányolás"
Közel sem biztos, hogy a drága tuti jó, az olcsó(bb) tuti kókányolás.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető magyar

• Törzstag
« Válasz #9863 Dátum: 2015. Október 26. - 22:04:04 »

magyar: "Hívjál másikat, aki megcsinálja a feléért. a kérdés persze az, hogy meddig bírja a kókányolás"
Közel sem biztos, hogy a drága tuti jó, az olcsó(bb) tuti kókányolás.
[/quote]

Ez így van , mint ahogy az is, hogy nem kell utólag sírni. Ott helyben számlát kellett volna kérni, majd a másolatával elballagni a fogyasztóvédőkhöz, ha már nem kérdezted meg közben, amikor megállapította a pontos hibát," hogy mennyi lesz a javítás"?

És az összeg hallattán azt mondod: nem kérem !

Csak aki nem szeret konfliktust felvállalni az így jár. Ennyi. Ezért a véleményemért lehetek szemét tróger, de még nem is qrtak át.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #9864 Dátum: 2015. Október 26. - 22:49:51 »
Nekem is van ismerősöm, aki sosem szól, mert jobb a békesség. Át is vágják rendszeresen.
Én nem tolerálom, ha valaki lehúzásra játszik. Nem várok mást, csak korrektséget. Én is az vagyok. De csak ameddig ez kölcsönös.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető magyar

• Törzstag
« Válasz #9865 Dátum: 2015. Október 26. - 23:51:15 »
Még egyszer utoljára erról a "lehúzásról"

1. Lord beírt, hogy qva sokba került a javítás.
2. nem kért semmilyen javítási kalkulációt
3. leírta, hogy 5000-Ft a csapágy,és ezen a teljes fórum felháborodott, hogy micsoda lehúzás, de senki nem kérdezte meg, hogy:
  miilyen csapágyak voltak? és hány darab?

gondolom nem valamelyik motoré mert akkor nem csak csapágylehúzó hanem  forgórész leszabályzó is kellett volna a helyszínen és az már nem egy óra hossza. Ebből következik, hogy dob csapágyak voltak. nem egy, minimum 2. De egyes gépeknél egy oldalon 2 db van , tehát lehet 4 db is.
Milyen márkájút rakott be a szaki, mert nyilván a márkák között van árdifferencia.
Milyet rakott be ? z-t ( egyoldalon zártat), zz-t (kétoldalon zártat), vagy csak pormenteset ( fekete műanyag gyürüvel zártat).
cserélt- e szimmeringet? gondolom , igen, mert, ha csapágyas lett azokat helyből szétverte.
Egy ilyen csapágynak min. 20mm- es tengelymérete van, a külseje kb 80 mm, tehát nem kicsiről van szó.
egyébként ki mondta meg az árát? a szerelő? akkor meg tájékoztatott nem?
Ennyit költeni egy 5 éven túli gépre meggondolandó, mert ha a dobcsapágyak kimentek, akkor kb 1 éven belől jönni fog a motor (mindkettő), és ha ezek javítási költségeit összeadod ki fog jönni egy új gép ára kb 80%- ban. És akkor még mindig van egy 6-7 éves géped. Nem beszélve az összes műanyag meg gumi alkatrészekről.

Változatlanul az a véleményem, hogy helyben kellett volna kiállnod magadért, meg az igazadért. Legközelebb mondd azt, hogy vegye ki mert sokallod.Vagy mondd azt, hogy pereljen be, aztán majd a bíróságon kérjél igazságügyi szakértói vélaményt.Ez nyilván tortúra.
Csak ne utólag síránkozz. Tanulj belöle mert így mindig szívatni fognak.

• Törzstag
« Válasz #9866 Dátum: 2015. Október 27. - 07:40:49 »
Akkor, hogy tiszta legyen, mert látom nagyon a bögyödben vagyok:
1. Fel lett hìvva több szerelő, és még nem történt semmi lehúzás.
2. Nem sírok, csak leírtam egy jelenséget.
3. Egy kedves fórumtárs már ajánlott valakit.

Nem elérhető magyar

• Törzstag
« Válasz #9867 Dátum: 2015. Október 27. - 08:04:31 »
Akkor, hogy tiszta legyen, mert látom nagyon a bögyödben vagyok:
1. Fel lett hìvva több szerelő, és még nem történt semmi lehúzás.
2. Nem sírok, csak leírtam egy jelenséget.
3. Egy kedves fórumtárs már ajánlott valakit.

Nem vagy a bögyömben, csak nem értem a problémád mert:

1. ezekszerint nem fizettél mert még nem javította meg senki
2. nem értem, ha felhívtál sok szerelőt gondolom nem a legdrágábbat választottad
3.helyes, először mindig ismerősőknél kell érdeklődni

• Törzstag
« Válasz #9868 Dátum: 2015. Október 27. - 08:24:52 »
Semmi gond, van aki érti.

Nem elérhető Marcselló

• Törzstag
« Válasz #9869 Dátum: 2015. November 01. - 14:49:49 »

:fetreng: :fetreng:
Éles pengét, bő habot!

"Some snakes have venom but humans have guns, knives and bombs.. Think a while and decide which you should be afraid of..."

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici