Idézetet írta: edrose - 2014. Május 21. - 22:14:57Ahogy Sic írja. Viszont az US-en asszem egy vagy két gombbal kevesebb van, vigyázz! pontosan. Mivel a hosszú í a nulla helyén van, lényegében a nulla nem igazán elérhető. Persze egy rendes méretű különálló billentyűzeten ott van a numerikus részen, így ott nem gond, de laptopon nem feltétlenül triviális... Ha van valamilyen ALTGR+valami kombó amivel lehet nullát csiholni akkor ok, de különben minden nulla begépeléséhez layout-ot kell váltani.Persze ez sem feltétlenül tragédia, Linux alatt könnyen bekonfigurálható hogy például a Win gombot nyomva tartva angol kiosztás legyen és voila
Ahogy Sic írja. Viszont az US-en asszem egy vagy két gombbal kevesebb van, vigyázz!
ezesetben probléma egy szál se
Nekünk van US billentyűzetű laptopunk, és igen idegesítő a nulla elővarázsolása. S ilyenkor persze kiderül, hogy valamiért minden mondatba kell egy nulla... Külső klaviatúrával használjuk, de ha nem, bosszantó a nullahiány.
Vili, olvastam, csak kiegészítő infó volt.
Tanuljátok meg a magyar karakterek ASCII kódját, abból baj nem lehet! Akkor mindenre elég egy jobb alt billentyű + num pad.
Újra raktam az Ubuntu 13.x verziót, magyar nyelven, de egy ideje a gmail fiókban és itt a fórumon is pirossal aláhúzza a rendszer a magyar szöveget. Vajon, hol lehet ezt átállítani, vagy orvosolni?
Idézetet írta: Szőrmók - 2014. Május 23. - 06:31:05Újra raktam az Ubuntu 13.x verziót, magyar nyelven, de egy ideje a gmail fiókban és itt a fórumon is pirossal aláhúzza a rendszer a magyar szöveget. Vajon, hol lehet ezt átállítani, vagy orvosolni?Helyesírásnal le kell tőlteni magyar szótárat
Idézetet írta: SicTransit - 2014. Május 22. - 21:33:22Tanuljátok meg a magyar karakterek ASCII kódját, abból baj nem lehet! Akkor mindenre elég egy jobb alt billentyű + num pad.nopersze, ha numpad van, minden van
Idézetet írta: pmol322 - 2014. Május 23. - 06:50:09Idézetet írta: Szőrmók - 2014. Május 23. - 06:31:05Újra raktam az Ubuntu 13.x verziót, magyar nyelven, de egy ideje a gmail fiókban és itt a fórumon is pirossal aláhúzza a rendszer a magyar szöveget. Vajon, hol lehet ezt átállítani, vagy orvosolni?Helyesírásnal le kell tőlteni magyar szótáratNem a helyesírás a gond. Angol nyelevet vesz alapul, vagy az Ubuntu, vagy a Mozilla, nem tudom. Minden magyar szót aláfest pirossal, tehát "helytelennek", "nem ismertnek" tekint. Az angol szöveg beírásokat, persze támogatja. Nem tudom, hol kell ezen javítani.Ez azért nem jó nekem, mert az esetleges félre gépeléseket nem tudom oly könnyen kiszúrni.