Szia! Nekem nincs sok pamacsom, viszont nem szerettem volna, ha bármelyik is szúrna, ezért hátha hasznos számodra ez a kevéske tapasztalatom. Szóval szerintem azt a kérdést kellene tudnod megválaszolni, hogy maszírozást vagy simogatást szeretnél? Ha gyengéd maszírozást, akkor én is rögtön az Omega 11137-est mondanám, mert az nekem is nagyon bevált. 15-30 perc között szoktam áztatni és mindig nagyon jó élmény vele a játék. Egy titka van, mint általában az összes disznónak, hogy jól meg kell tölteni, különben idő előtt kifogy a hab. A Semogue-ból, ami szintén malacka, nekem az Owners Club Taj van, ez jóval tömöttebb és gerincesebb köteg, viszont tud szúrni, de ez nálam még bőven határon belül van. Ha viszont simogatást szeretnél, akkor kifejezetten tudom neked ajánlani a Yaqi Two Band borzokat. Nekem a Mokka van egy 26-os köteggel meg egy Covern Lake 24-es köteggel, hála Takuun fórumtársunknak. Mindkettőt nagyobbnak érzem, mint a megadott méretük és ráadásul egyáltalán nem drágák. Ezeket is ugyanannyi ideig szoktam áztatni, mint a röfiket és ezekkel is az a tapasztalatom, hogy kérik az anyagot. Az érzés, amit arcon nyújtanak, az viszont teljesen más, mint egy malac. Ez a gyengédség, a simogatás, a puhiság vagy nem tudom, hogy fogalmazzam meg, hogy egyértelmű legyen. Kemény szappanokkal ugyanolyan jól működnek, mint egy malac, Tabac, Fine, mindet szépen felveszik. A szintetikusokat hagytam a legvégére, mert amennyire szerettem őket az elején, annyira háttérbe szorultak, miután belekóstoltam a malacok és borzok világába. Megmondom neked őszintén, nem is szándékozom a továbbiakban szintetikust venni, hacsak nem annyira tetszene a design és nem lenne állatiban. Tényleg ezekkel van a legkevesebb gond, nem kell előre áztatni őket, száradás pedig a malac és borz 2-3 napos száradásához képest órákban mérhető. Érzésre viszont nekem nem adják azt az érzést, amit a malac vagy a borz. Nem rosszak, nem szúrnak, de mégsem olyanok. Razorock-ból van az Italian Flag-es 24-es Plissoft, ez nagyon puha, nagyon szeretem, könnyen szétterül az arcodon, krémekhez kifejezetten őt veszem elő. A másik szintim szintén egy Razorock, de a Whisky Barrel, ez már gerincesebb köteg, nehezebben is nyílik az arcon, de ettől is távol áll a szúrás. Ezt már inkább a mai félkemény szappanokhoz használom. Remélem tudtam valami segíteni, aztán hajrá, nagyot nem fogsz bukni, mert ha veszel valamit és nem válik be, felrakod az eladba, jóárasítod, valaki tuti ráugrik.