Peti - Fontos lenne tudni, hogy mennyire vagy hajlandó bíbelődni a kávé készítésével, rendszeres karbantartással, tanulással? Továbbá azt, hogy használt gép is megfelel-e számodra?
Általában az igazán jó megoldást egy őrlő és egy főző adja. Az őrlő a fontosabb! Az automata gép kerülendő, mert drága, költséges a szervizelése, nagy a meghibásodási esélye, és csak egy-két példány(az egyáltalán megfizethetők közül) képes valódi eszpresszó készítésére.
A kényelmes megoldás az ese-pod-ot fogadó gép, itt állandó, és átlagos minőségű kávét kapsz. Egyik sem lesz világbajnok minőségű, de nincs macera. Egy kávé fajlagos költsége viszont nem kevés. Szerintem olyannak való, aki nem kávézik, vagy csak ritkán, nem akar vele tökölni, de azért a vendégeket meg szeretné kínálni egy normális kávéval.
Még oldalak írhatnék róla...