Szerző Téma: Feather  (Megtekintve 158031 alkalommal)

Nem elérhető Detre

• Törzstag
Re:Feather
« Válasz #465 Dátum: 2018. Szeptember 21. - 15:09:57 »
Ismét él egy drop a massdropon - úgy tűnik, visszatérő vendég.

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #466 Dátum: 2019. Április 29. - 01:44:03 »

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #467 Dátum: 2019. Április 29. - 10:28:22 »
Nem fog elmenni ennyiért, ha vigasztal. nálam 100 volt a maximum amiért elvitték nagy nehezen. olyan 70 dollár a reális érte.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #468 Dátum: 2019. Április 29. - 10:35:24 »
Nem tudtam, hogy ilyen értéket használok : ) Én még olyan ötezer pénz körül vehettem maximum...

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető viktor.co.jp

• Törzstag
« Válasz #470 Dátum: 2023. November 10. - 13:12:17 »
Rozoga éltársnak köszönhetően új készülék érkezett  :2thumbup:

"30 degrees, a light touch, let the razor do all the work, gentlemen."

Nem elérhető Tibi11

• Törzstag
« Válasz #471 Dátum: 2024. Június 29. - 09:48:27 »
És jól szuperál?

Rozoga éltársnak köszönhetően új készülék érkezett  :2thumbup:

Nem elérhető mano66

• Törzstag
« Válasz #472 Dátum: 2024. Július 01. - 05:39:46 »
Volt. Eladtam. Szép, de drága és nem alapos. Túlságosan megengedő. Ennyiért sokkal jobbat kapsz. Pl : Rex Envoy, Razorock GC .84P, Rockwell 6S.
Rex Envoy . RazoRock Silver 400 Plissoft Noir szintetikus borotvapamacs.

Nem elérhető Tibi11

• Törzstag
« Válasz #473 Dátum: 2024. Július 01. - 07:19:47 »
Egyszer én is majdnem eladtam anyagi okok miatt, de szerencsére aztán nem kellett eladnom. Én már 6. éve használom, és tökéletesen elégedett vagyok vele, viszont nálam a saját (Feather) pengéjével nem működik jól, csak zöld Astra-val, és szigorúan tartva a 45 fokos szöget, így azonban nagyon alapos borotva.

Volt. Eladtam. Szép, de drága és nem alapos. Túlságosan megengedő. Ennyiért sokkal jobbat kapsz. Pl : Rex Envoy, Razorock GC .84P, Rockwell 6S.

Nem elérhető mano66

• Törzstag
« Válasz #474 Dátum: 2024. Július 01. - 08:38:09 »
Egyszer én is majdnem eladtam anyagi okok miatt, de szerencsére aztán nem kellett eladnom. Én már 6. éve használom, és tökéletesen elégedett vagyok vele, viszont nálam a saját (Feather) pengéjével nem működik jól, csak zöld Astra-val, és szigorúan tartva a 45 fokos szöget, így azonban nagyon alapos borotva.

Igen ez az egyik legnagyobb baja a szög. Ha már egy kicsit is eltérsz tőle hanyag lesz a borotva. Ahogy írod csak is zöld Astra. Ezen az áron a másik három klasszisokkal jobb. Pl : Rex Envoy az első körben is alaposabb mint a Feather a harmadik kör után. A másik gond az orr alatti rész, na ott használhatatlan a Feather. Ez a borotva felett eljárt az idő. A konkurencia jobb borotvákkal rukkolt elő és olcsóbban. Nem mellesleg azok 316L rozsda mentes anyagból vannak CNC-vel marva.

Nem elérhető Tibi11

• Törzstag
« Válasz #475 Dátum: 2024. Július 01. - 09:06:33 »
Én nem sok borotvát próbáltam, a Feather előtt Mühle R41-es volt, aztán megálltam a Feather-nél. Az R41-nél lényegesebben jobban dolgozik számomra a japán borotva. Mivel régóta használom, és csak ez az egy borotvám van, így az évek alatt megszoktam a 45 fokos szöget (valószínű más borotváknál a 30 fok lenne nekem már nehezebb, a megszokás miatt). Nekem nincs vele semmi bajom, oldalirányban orr alatt is tökéletesen simára borotvál. Szerintem inkább csak időt kell adni ennek a borotvának, mire rájön az ember a megfelelő szögre és megfelelő használatra, aztán, ha mindez megvan, akkor tökéletesen dolgozik. Az sem utolsó szempont, hogy a nyele még akkor sem csúszik, ha teljesen szappanos az ember keze, és a pengeilleszkedés is tökéletes, azaz mérnöki precizitással és pontossággal illeszkedik és szorul a penge, és oldalirányban sem lógnak ki a penge szélei. Szóval szerintem ez egy kitűnő borotva, csak időt kell neki adni.

Igen ez az egyik legnagyobb baja a szög. Ha már egy kicsit is eltérsz tőle hanyag lesz a borotva. Ahogy írod csak is zöld Astra. Ezen az áron a másik három klasszisokkal jobb. Pl : Rex Envoy az első körben is alaposabb mint a Feather a harmadik kör után. A másik gond az orr alatti rész, na ott használhatatlan a Feather. Ez a borotva felett eljárt az idő. A konkurencia jobb borotvákkal rukkolt elő és olcsóbban. Nem mellesleg azok 316L rozsda mentes anyagból vannak CNC-vel marva.

Nem elérhető mano66

• Törzstag
« Válasz #476 Dátum: 2024. Július 01. - 09:44:50 »
Én nem sok borotvát próbáltam, a Feather előtt Mühle R41-es volt, aztán megálltam a Feather-nél. Az R41-nél lényegesebben jobban dolgozik számomra a japán borotva. Mivel régóta használom, és csak ez az egy borotvám van, így az évek alatt megszoktam a 45 fokos szöget (valószínű más borotváknál a 30 fok lenne nekem már nehezebb, a megszokás miatt). Nekem nincs vele semmi bajom, oldalirányban orr alatt is tökéletesen simára borotvál. Szerintem inkább csak időt kell adni ennek a borotvának, mire rájön az ember a megfelelő szögre és megfelelő használatra, aztán, ha mindez megvan, akkor tökéletesen dolgozik. Az sem utolsó szempont, hogy a nyele még akkor sem csúszik, ha teljesen szappanos az ember keze, és a pengeilleszkedés is tökéletes, azaz mérnöki precizitással és pontossággal illeszkedik és szorul a penge, és oldalirányban sem lógnak ki a penge szélei. Szóval szerintem ez egy kitűnő borotva, csak időt kell neki adni.

Leírtad a lényeget, hogy nem sok borotvát próbáltál. Azokat amit ajánlottam abból mindből volt saját . Meg azokon kívül még 15-20db. Van viszonyítási alap, de ez mind szubjektív. Ha kezedbe vennél egy Rex Envoy-t és még meg is borotválkoznál vele értenéd, hogy miért írom azt amiket leírtam. Volt egy idő amikor a Feathet a legjobb vétel volt, de az az idő már a múlt. Nagyon kevés az a webshop aki még tart készleten.

Nem elérhető Tibi11

• Törzstag
« Válasz #477 Dátum: 2024. Július 01. - 09:52:23 »
Igen, ez egy szubjektív műfaj, és ami az egyiknek bejön, nem biztos, hogy a másiknak is jól működne. Azért nem léptem tovább, mert számomra ez egy jól-működő borotva, így nem érzem szükségét, hogy további borotvákat tesztelgessek. Ha valakinél egy eszköz nagyon jól működik, és jó a végeredmény, akkor ott meg kell állni szerintem, legalábbis én így vagyok ezzel. Lehet, hogy találnék a Feather-nél sokkal jobbat is, de lehet, hogy nem. Túl költséges egy halom borotvát kipróbálni, így inkább kihagyom a tovább kísérletezést.

Leírtad a lényeget, hogy nem sok borotvát próbáltál. Azokat amit ajánlottam abból mindből volt saját . Meg azokon kívül még 15-20db. Van viszonyítási alap, de ez mind szubjektív. Ha kezedbe vennél egy Rex Envoy-t és még meg is borotválkoznál vele értenéd, hogy miért írom azt amiket leírtam. Volt egy idő amikor a Feathet a legjobb vétel volt, de az az idő már a múlt. Nagyon kevés az a webshop aki még tart készleten.

Nem elérhető Tibi11

• Törzstag
« Válasz #478 Dátum: 2024. Augusztus 19. - 11:01:53 »
Nagyon megoszlanak a vélemények a Feather AS-D2-es borotvát illetően, és sokan leszólják ezt a mérnöki precizitással készült, nagyszerű borotvát. Tudom tehát, hogy sok embernek nem jön be ez a borotva...

A következő sorokat azoknak írom, akik esetleg vásároltak Feather AS-D2-es borotvát, ám elégedetlenek a borotválkozási végeredménnyel, és túlságosan enyhének érzik e csodálatos borotvakészüléket...

Első körben azt javaslom, hogy a gyári Feather penge helyett váltsanak zöld Astra superior platinum pengére, és próbálják ki az alábbi videóban és képen látható Gillette slide technikát:

https://www.youtube.com/watch?v=TQco5PWc2JU

E technika minden irányban jól alkalmazható mindenféle Tech fejes borotvával, tehát WTG, XTG és ATG irányokban is. Ezzel a technikával nem daraboljuk a szőrt, hanem szó szerint vágjuk; viszont agresszív borotvához nem ajánlanám e technikát, mert az agresszív borotváknál a biztonsági lap hosszabb oldalai és a kalap hosszabb oldalai között általában túl kicsi a távolság, ebből pedig az következik, hogy az ilyen fejkialakítással rendelkező borotvákat inkább a kaparós, darabolós módszerhez tervezték, s mivel a biztonsági lap nem lóg úgy ki ezeknél a borotváknál, mint a Tech fejes készülékeknél, így az agresszív borotváknál nem lehetséges beállítani veszély nélkül olyan 45-50 fokos dőlésszöget, mint egy Tech fejes borotvánál. A Feather AS-D2 Tech fejes borotvával a slide technika gond- és veszély nélkül, nagyon hatékonyan működőképes. Nem tudni pontosan, de nagy valószínűséggel a Gillette Tech  borotvát a slide technikához mérten fejlesztették ki, vagy fordítva: a slide technikát fejlesztették ki a Gillette Tech-hez - végülis e történeti háttérinformáció nem fontos itt -, hiszen a pengeszögből, a fej kialakításából (a kalap hosszabb oldalai és a biztonsági lap hosszabb oldalai között ugye itt elég nagy a távolság az agresszív borotvákhoz képest, tehát a Tech fejes borotváknál a biztonsági lap két oldala eléggé kilóg a kalap oldalaihoz képest), és a megkívánt 45-50 fokos használati szögből adódik is, hogy a Tech fejes borotvák sokkal hatékonyabban dolgoznak slide technikával, mint a kaparós módszerrel. Maga a fej kialakítása, a 45-50 fokos használati szög lehetővé teszi, hogy a penge az arccal - ha nem is teljesen, de - közel párhuzamosan haladjon, s a biztonsági lap kilógó oldalainak köszönhetően a vágás mégis mindvégig biztonságos marad (még slide technikával is). Sokat kísérleteztem a Feather borotvával, és az a helyzet, hogy sokkal több szőrt eltávolítok már egy WTG körben is slide technikával, mint a darabolós, kaparászós módszerrel, viszont fontos, hogy kellően feszítsük meg a bőrt, és ne végezzünk nagyon hosszú húzásokat, hanem inkább kisebbeket, és szigorúan tartsuk a 45-50 fokos szöget, tehát a borotva a kalap felé legyen jobban megdöntve (véleményem szerint sokkal kényelmesebb e 45-50 fokos szög nyakon is, és mindenhol, mint a 30 fokos szög, de nyilvánvalóan hozzá kell szokni). A youtube-os videókban is azt látom, hogy a legtöbb tesztelő nem megfelelő szögben tartja, és csodálkoznak, hogy nem dolgozik igazán jól a Feather borotva. Nekem egyébként erős szakállam van, mégis, e japán borotvával 2 napos borostát is könnyedén eltávolítok slide technikával (és jó éles zöld Astra pengével.)

E borotvának időt kell adni, mert slide technikával, 45-50 fokos szögben csodákra képes. 8-10 alkalom sem elég ahhoz, hogy az ember kellően ráérezzen: hogyan is kell megfelelően használni e borotvát. Akik nagyon hozzászoktak a 30 fokos szöghöz, azoknak kezdetben különösen nehéz lesz megfelelő szögben használni a Feather-t. Karcsú fejkialakításának köszönhetően orr alatt is nagyon jól dolgozik. Véleményem szerint a legszebb, legelegánsabb DE borotva a piacon, és a japánok ügyeltek arra, hogy rajta minden apróság nem csak esztétikus, hanem egyben funkcionális is legyen. Például az apró gyémántmintázatú nyél még akkor sem csúszik, ha az ember keze teljesen szappanos; a borotva sűrű hab esetén sem tömődik el, mégpedig olyannyira nem, hogy a penge és a kalap közé sem tud bejutni borotvahab; a penge olyannyira pontosan illeszkedik, hogy ezáltal halkabb a többi borotvánál, mivel a penge a pontos és precíz illeszkedésnek köszönhetően nem tud úgy rezonálni (mozogni), mint egy kevésbé-pontosan illeszkedő penge; a készülék súlyeloszlása is tökéletes, s a súlypont a nyélen meg van jelölve. A Feather nyele nem olyan vastag, mint a többi borotváé, ezért inkább finomabb-kezűeknek ajánlott, tehát akinek vastag ujjai vannak, az lehet, hogy túl vékonynak fogja érezni a nyelet; számomra a nyélvastagság és a nyél hossza is ideális, mert vékonyabb ujjaim vannak, és nem szeretem a vastag-, bumszli-nyelű borotvákat.

A Feather AS-D2-es borotva nyilvánvalóan nem mindenkinek fog bejönni, de aki esetleg érez benne valami különlegeset, és érzi, hogy ebből a készülékből többet is ki lehet hozni, annak feltétlen javaslom a slide technikát, a megfelelő szög megtartását és a zöld Astra SP pengét. (A gyári Feather penge egyszerűen túl vastag a zöld Astra-hoz képest, és nincs olyan finom éle, mint az Astra-nak. Tapasztalatom szerint ez a borotva vékony, nagyon éles pengékkel dolgozik legjobban, mint például zöld Astra, Gillette platinum, és hasonlók. Wilkinson, Feather, BIC, és hasonlóan vastagabb pengékkel nem dolgozik igazán jól; hiába javasolja a gyártó, hogy saját pengéjével használjuk, mert így a leghatékonyabb..., e kijelentés egyáltalán nem igaz.)

Aki esetleg Feather AS-D2-es borotvát szeretne vásárolni, annak azt javaslom, hogy előtte vegyen egy olcsó, használt Gillette Tech borotvát, vagy valamilyen olcsóbb Tech fejes borotvát, és ha úgy érzi, hogy bizonyos idő után is jól és hatékonyan képes használni a a Tech fejes készüléket, csak akkor vágjon bele a Feather borotvába.

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #479 Dátum: 2024. Augusztus 24. - 19:33:11 »
A Gillette slidenak és a Technek az égvilágon semmi köze egymáshoz.
Előbbit már a Double ring esetében is javasolták (opcionálisan):https://mr-razor.com/Anleitungen/1904%20Doublering.jpg

A Tech egyik "újdonsága" pont az volt, hogy a recézett lap miatt nem csúszkál jobbra-balra a penge, csökkentve az esélyét, hogy a delikvens megvágja magát, így a Gillette slide külön vicces a manuálban.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici