Nork éltársnak köszönhetően kipróbálhattam az Omega krémet!
Köszi Nork!
Az illata alapján nem tudtam belőni, hogy pontosan mit is érzek, megmondom őszintén azt a régi, klasszikus (de általam akkor nagyon szeretett) "szocreál" tuttifrutti rágógumi illatot is kiéreztem belőle, úgyhogy a neten kerestem rá. Állítólag ennek a krémnek eukaliptusz az illata, én pedig elhittem, mivel eddig 0 találkozásom volt ezzel a növénnyel és illatával. Egyébként szerintem egyáltalán nem rossz illat, valahogy egyszerre volt ismerős is meg nem is.
Az állaga jó sűrű, úgyhogy kevés is elég lett volna belőle – ezt én is csak a borotválkozás után vettem észre. Pedig azt hittem, hogy keveset tettem a tálkámba a krémből, de mint később kiderült, pont a dupla mennyiséget a kelleténél.
Pár csepp vízzel álltam neki a pamacsolásnak és egyből nagyszerű, krémes állagú sűrű habot kaptam, igazi példaértékűt. A pamacs egyébként a már megszokott és egyszerű HJM borz volt.
A mennyiségre sem lehetett panaszom, mert temérdek hab lett, bőven elegendő két teljes értékű, egyenként három-három körös borotválkozásra.
Alapos mosakodás után pamacsolás az arcon, majd rá a vas, EJ DE89 + Bic. (Most is meg kell jegyezzem, hogy másik borotva beszerezése válik lassan aktuálissá. Igaz, hogy megleptem magam egy JS késsel – köszi Sanya – de, ha DE vonalon is szeretnék tovább menni, mielőbb váltanom kellene valami open comb félére. Az EJ jó, de szerintem nem az igazi, legalábbis nálam. – de persze ez akár külön történet is lehet)
A hab az arcon meglepő módon nem hűsített, hanem inkább azt a kellemes, enyhén meleg érzést adta, amelyet a legtöbb, nem mentolos borotvakrémnél éreztem. Ettől függetlenül a habról csak jókat tudok mondani.
Nem esett össze, nem száradt ki, kitűnően párnázott és biztosította a siklást. Szerintem a szőrt remekül puhította. A vasról pedig játszi könnyedséggel lehetett leöblíteni. Egyszóval profi (szerintem).
Borotválkozás során kettő kört kellett mennem, de mivel jó volt a hab egy harmadik pamacsolásba is belementem, csak úgy, az élvezet kedvéért, de ekkor már nem is vakartam magam, csak lehúztam a habot az arcomról.
És fájó szívvel öblítettem el egy teljes, többkörös borotválkozásra elegendő, príma habot a tálkámból. Mondom én, hogy kevés is elég lett volna belőle…
Végeredmény szempontjából elmondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok, mert csak egy kicsit volt piros a bőr a nyakam jobb oldalán, amely lehet, hogy inkább a technikám miatt jelent meg. Ettől eltekintve az eredmény babapopsi minőségű, úgyhogy a krém felkerült a beszerzendők listájára.
Nork, Neked köszönöm a mintát ezúton is!
Egyben köszönöm a türelmet mindenkinek, aki elolvasta a véleményem!