Már régen írtam ide, de most megint volt egy kis időm felújításra is.
A fejembe vettem, hogy számomra a legjobb kés (eddig) a Geneva Cutlery & Co. kése. A cég ezen a néven 1902-1935 között működött. Az
első késemet túlzás nélkül a halálból hoztam vissza, azóta is ez az etalon számomra. Ezt a mostanit $10-ért vettem az ebayen, és $25-ért(!) hozattam haza. Nem lehetett másképp, mert Global Shipping Program keretében lehetett csak. Nekem ennyit még pont megért.
A felújításnál az eddigiektől picit eltértem. A holkerbe belepiszkáltam, mert nem tetszett az élszalag egyenetlensége. Nem políroztam agyon, igyekeztem minél kevesebb anyagot leválasztani róla. A szétszedésnél az eredeti műanyag nyelet sikerült eltörnöm, így készítettem neki szaruból egyet. Az ék pedig tevecsont lett. A szegecsek, alátétek rézből vannak. Azt gondolom, hogy egy kb. 100 éves késhez nagyon jól passzolnak ezek a természetes anyagok. Mivel a gerincen jelentős kopás látszott, az élezést szalag nélkül végeztem.
A kés a legszélesebb ponton 6/8-os, és hozta az elvárt borotválkozási élményt.
Megfordult a fejemben a hétnapos szett gondolata is.
(A fotók nem a legjobbak ilyen-olyan okokból kifolyólag.)Az eredeti állapotFelújítás után