Én huszonnéhány évig "villanyossal" borotválkoztam 98%-ban. Az első Braun volt, szerettem (mondjuk nem is volt hasonlítási alapom), de amikor a rezgőkés feletti rostalemez elkopott és egy-két-néhány lyuk "összeállt", akkor megtépkedett. Néhányszor cseréltem lemezt, meg kést. Aztán meguntam cserélgetni, gondoltam kipróbálom a Philips 2 körkésest. A legolcsóbbak közül való volt, akkumulátoros. szép piros
. Sokkal jobb volt vele a borotválkozás, mint a Braunnal. De annak meg szép lassan - természetesen - elfáradt az akkuja és érdekes módon már közvetlenül a hálózatról sem volt már olyan jó. Lelassult. Aztán lecseréltem egy 3 körkésesre, szintén az olcsóbb kategóriából, na azt használtam a legtovább úgy, hogy nem cseréltem rajta semmit. Azzal tulajdonképpen elégedett voltam mindvégig. De tönkrement a pajeszvágója, és mivel ezt sokat használtam a ritka borotválkozási alkalmakkor a nagyobb arcszőrzet rövidítésére, le kellett váltanom. Végül vettem ismét egy 3 körkéses, szintén olcsóbb típust. Első bekapcsolásnál éreztem, hogy gond lesz. Hangra is sokkal lassabban forogtak a kései, meg vérszegényebb volt a motorja/teljesítménye. Nem tudtam, hogy ezt gyárilag vették vissza, vagy csak ez a példány volt ilyen, de kín volt vele a borotválkozás, a szőrt inkább tépte, mint kaszálta. 1 év után (az idén) megelégeltem és átnyergeltem a hagyományos borotválkozásra. Soha többet villanyost...