Szerző Téma: Boltok, webshopok  (Megtekintve 473834 alkalommal)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:Boltok, webshopok
« Válasz #600 Dátum: 2012. Május 31. - 10:44:58 »

A valódi kérdésedre: Mindenképpen indíts paypal dispute-ot, azaz megbeszélést, vitát, ha nem reagálnak az írásos jelzésedre 2-3 munkanapon belül.

Tekintettel arra, hogy a fa repedt, a köteg pedig a használatot zavaróan igénytelen kivitelezésű, mindenképpen van keresnivalód. Nem azon problémázol, hogy a 22-es köteg 22,5 vagy 21,4, mert ezt ki is írják, és értelemszerűen belefér.

Z.

UI: Ha kell, szívesen segítek a szövegezésben, bár az én angoltudásom sem veri az egeket, de ehhez még épp elég.

Erre is kíváncsi voltam, hogy szerinted (szerintetek) is van-e helye a reklamálásnak? A három munkanap többszörösén vagyunk túl (első levél: máj. 9., második levél: máj. 27.).
A köteg paraméterei is a még belefér alsó határát súrolják, természetesen. Nem úgy mérték, ahogy nagymamám vidéken a tejet annak idején, hogy az 1 literre még rárakott legalább egy jó pohárral, hogy biztosan meglegyen. :)

Köszönöm a támogatást, és a felajánlásod, az angollal kapcsolatban. :)

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #601 Dátum: 2012. Május 31. - 10:48:02 »
Persze, írj a paypalnak mindenképp, ők majd visszaadják a pénzed.

Rosszul vagyok az ilyen emberektől. Ne félj, ha amcsi lennél nem merné ezt megtenni veled, csak a külföldiekkel ilyen patkányok. Tudják hogy te nem fogsz nekik telefonálgatni meg fogyasztóvédelemhez fordulni, így sz*rnak a fejedre.
Úgy gondolják hogy nem is írnak neked vissza, aztán majd megunod. Nem egy ilyennel találkoztam már, persze tisztelet a kivételnek.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #602 Dátum: 2012. Május 31. - 10:56:56 »
Ne általánosítsunk, és hagyjuk meg az ártatlanság vélelmét, lehet, hogy valami közbejött. Igen, tudom jelezhetnék, de lehet, hogy annyira közbejött. Egészen biztos vagyok abban, hogy nincs ilyen CONUS megkülönböztetés, mert a potenciális vásárlóik 98 %-a fenn van a bedzsörön, az meg nem ér véget az Atalanti-óceánnál. Nem hiszem, hogy örülnének egy alaposan dokumentált kudarctörténetnek.

Gergg: Ez esetben mindenképpen indítsd meg a paypal-os rendezést. Írd le, ami történt, készítsd elő a leveleket, próbálj jobb fényképeket készíteni a fáról
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #603 Dátum: 2012. Május 31. - 10:58:31 »
Erre is kíváncsi voltam, hogy szerinted (szerintetek) is van-e helye a reklamálásnak? A három munkanap többszörösén vagyunk túl (első levél: máj. 9., második levél: máj. 27.).
A köteg paraméterei is a még belefér alsó határát súrolják, természetesen. Nem úgy mérték, ahogy nagymamám vidéken a tejet annak idején, hogy az 1 literre még rárakott legalább egy jó pohárral, hogy biztosan meglegyen. :)

Köszönöm a támogatást, és a felajánlásod, az angollal kapcsolatban. :)

gregg

Reklamálásnak van-e helye? Láthatóan hibás mindkét termék amit kaptál... A köteg egyértelmű, azt úgy kellett volna a kukába dobni ahogy van, a fa az határeset, az lehet hogy csak felületes hiba. Azt abban az esetben lennének kötelesek cserélni, ha pont nem adja ki azt amit csinálni akarsz belőle.

Itt a gond nem azzal van hogy van-e helye a reklamációnak vagy nincs, hanem hogy szándékosan nem írnak neked vissza, hogy még abban az esetben ha jogos lenne a kérésed, akkor se kelljen pénzt visszaadni.

Én pár hónapja az edelholztól rendeltem vagy 30 ezer forint értékben fát, és még kaptam is ajándékba egy 10 eurós darab tulipánfát, amit azért nem adtak el másnak pénzért, mert nem annyira gyönyörű az erezete, de egyébként hibátlan darab. Én meg eleve kettőt vettem belőle, és rádobtak még ezt is, hogy akkor biztos tudom majd valamire használni :) Rendeltem még egy doboz lehulló grenadilt is, ami papírforma szerint 3-10mm vastag darabokból áll, és nagyon jó áron volt, így nekem pont jó lett volna nyélanyagnak. Na, a nagyja 2mm vastag volt, így meg nem az igazi, meg kicsit szomorú is lettem, szóval írtam nekik hogy a leírást változtassák már meg, hogy más ne szívja meg. Írtam nekik hogy nincs gond, így is felhasználom majd valamire, a többi fával meg 100%-ig meg vagyok elégedve, szóval még így is nagy pirospont nekik. Másnapra a paypal számlámra visszautalták az egész doboz grenadil árát, bocsánatot kértek, megnézték a többi dobozban milyen darabok vannak, és átírták a leírást azonnal:

http://www.edelholzverkauf.de/product_info.php?cPath=46&products_id=5545

Valahogy így kellene kinéznie egy vevőszolgálatnak, nem az hogy hozzád se szólnak csak ha neked kellene még fizetni valamit bónuszba.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #604 Dátum: 2012. Május 31. - 11:02:20 »
Ne általánosítsunk, és hagyjuk meg az ártatlanság vélelmét, lehet, hogy valami közbejött. Igen, tudom jelezhetnék, de lehet, hogy annyira közbejött. Egészen biztos vagyok abban, hogy nincs ilyen CONUS megkülönböztetés, mert a potenciális vásárlóik 98 %-a fenn van a bedzsörön, az meg nem ér véget az Atalanti-óceánnál. Nem hiszem, hogy örülnének egy alaposan dokumentált kudarctörténetnek.

Gergg: Ez esetben mindenképpen indítsd meg a paypal-os rendezést. Írd le, ami történt, készítsd elő a leveleket, próbálj jobb fényképeket készíteni a fáról

Május 7 az első levél, május 27 a második, és még nincs válasz? Ezt már nem lehet kimagyarázni úgy, hogy a webshop közben üzemel.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #605 Dátum: 2012. Május 31. - 11:03:47 »
Köszi, Sanyi!

Épp a hozzászólásod olvasása előtt indítottam el a PayPal vitát. Így már tényleg teljesen nyugodt vagyok. :)
Örülök a Te történetednek, én is valahogy így képzelném a dolgot.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #606 Dátum: 2012. Május 31. - 11:19:12 »
Több mint 100 eladás és vételből volt elég lehetőségem tapasztalni hogy sokan nem szeretnek külföldiekkel "kínlódni" :) Több mint 10 alkalommal volt olyan B&B-n hogy amerikai eladónál azonnal foglaltam egy terméket, mondtam hogy írja meg mennyivel lesz több külföldre, és küldöm a pénzt. 3 nappal később ki lett írva hogy a termék eladva, és a 2-3 PÜ-re amit küldtem sosem érkezett válasz. A kevésbé tahó megoldás amivel találkoztam az az volt, hogy mondta semmi gond, de csak ilyen-olyan 40-50$-os postával hajlandó elküldeni egy borotvát. Vagy a legkorrektebb az, amikor kiírja hogy eleve nem hajlandó külföldre postázni, akármit is csinálsz. Ilyeneknél egyébként vannak jófejek, akiknek ha megmondod hogy állod az egész többletet ami a külföldi postával jár, akkor minden gond nélkül elpostázza.

A két legjobb postaköltség amit eddig kaptam az egy eBay-es srác volt aki 10 darab A4-es méretű csiszolópapírért kért volna el 30$-t a sima postáért, a másik a PsiDragon volt, de azon viszont elhasaltam. Ott 1-2 lap gyémántos papírt akartam rendelni, a postaköltség amit a vevőszolgálatos írt nekem az 120 és 180$-os FedEx volt. Második rákérdezésemre, mi szerint sima USPS-el nem tudják-e elküldeni, amivel minden USA lakónak küldik, csak az international verzióval, ami kicsit kerül többe, visszakaptam a copypaste-ben az előző mailt amit írt. Tán a legdiplomatikusabbak azok a boltok akik 5-10 emailre se írnak vissza semmit hogy külföldi postázás megoldható-e, és ha igen mennyi lenne.

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #607 Dátum: 2012. Május 31. - 11:20:47 »

Igen, az edelholtz a másik " véglet" . Rendeltem tőlük faanyagot. A weboldalon megadott méret nem pont akkora volt mint a tényleges darab
( egy nagyon kis eltérés volt)  így automatikusan küldtek belőle + 1 darabot ingyen, és Ők kértek bocsánatot...

Meglep a TGN, mert ezeddig alapvetően jó tapasztalataink voltak velük.

salmo
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #608 Dátum: 2012. Május 31. - 11:36:25 »
Sanyi - Nem semmi. Ezek szerint bármi megtörténhet.

Tibi - Igen, az eddigi jó tapasztalataitok alapján rendeltem én is tőlük. Lehet, hogy egyedi eset vagyok, mindenki hibázhat, ezzel nincs is gond, csak...(már leírtam).

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #609 Dátum: 2012. Május 31. - 13:30:06 »
Több mint 100 eladás és vételből volt elég lehetőségem tapasztalni hogy sokan nem szeretnek külföldiekkel "kínlódni" :) Több mint 10 alkalommal volt olyan B&B-n hogy amerikai eladónál azonnal foglaltam egy terméket, mondtam hogy írja meg mennyivel lesz több külföldre, és küldöm a pénzt. 3 nappal később ki lett írva hogy a termék eladva, és a 2-3 PÜ-re amit küldtem sosem érkezett válasz. A kevésbé tahó megoldás amivel találkoztam az az volt, hogy mondta semmi gond, de csak ilyen-olyan 40-50$-os postával hajlandó elküldeni egy borotvát. Vagy a legkorrektebb az, amikor kiírja hogy eleve nem hajlandó külföldre postázni, akármit is csinálsz. Ilyeneknél egyébként vannak jófejek, akiknek ha megmondod hogy állod az egész többletet ami a külföldi postával jár, akkor minden gond nélkül elpostázza.

A két legjobb postaköltség amit eddig kaptam az egy eBay-es srác volt aki 10 darab A4-es méretű csiszolópapírért kért volna el 30$-t a sima postáért, a másik a PsiDragon volt, de azon viszont elhasaltam. Ott 1-2 lap gyémántos papírt akartam rendelni, a postaköltség amit a vevőszolgálatos írt nekem az 120 és 180$-os FedEx volt. Második rákérdezésemre, mi szerint sima USPS-el nem tudják-e elküldeni, amivel minden USA lakónak küldik, csak az international verzióval, ami kicsit kerül többe, visszakaptam a copypaste-ben az előző mailt amit írt. Tán a legdiplomatikusabbak azok a boltok akik 5-10 emailre se írnak vissza semmit hogy külföldi postázás megoldható-e, és ha igen mennyi lenne.

Én béjen kaptam már olyan válaszot, hogy "US only." Így, ennyi. Legközelebb az ilyenre majd visszaírom, hogy "Anyádba".
Nem értem, mi van ezekkel odaát, nem mindegy, mennyiért vesz bélyeget a rohadt csomagjára? Seggfejek.

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #610 Dátum: 2012. Május 31. - 13:39:21 »
Egyrész félnek, hogy elveszik. ...mint például az én SRP-s márciusi nyereményem.  :evil:
Másrészt kicsit macerásabb a külföldre - nem csak Magyarországra - küldött cucc dokumentálása, ki kell tölteni még egy pár sort hozzá a postán, nem csak úgy bedobni a postaládába. Na erre már lusták, azaz idő, tehát pénz, ezeknek meg a pénz az isten.  :crazy:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #611 Dátum: 2012. Május 31. - 13:44:27 »
Igazatok lehet. Szomorú ez.   :(

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #612 Dátum: 2012. Május 31. - 13:50:45 »
Urak, két javaslat: egyrészről összeállíthatnánk egy jó a rossz és a csúf listát a webshopokból, vagy az állandó bayes partnerektől (pl: razor_pl)
2. gregg: írd le aztán, hogy mi lett :)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #613 Dátum: 2012. Május 31. - 13:54:09 »
Savanyú a szőlő nekünk, de tudomásul kell venni, hogy egy átlag amerikainak egyáltalán nem létezik más, mint a Zállamok. Hogy érzékeltessem, mennyire nem ritka ez a nézőpont, elég csak annyi, vannak itt a fórumon is olyan kollégák, akik már a idehaza sem szívesen postáznak, egész egyszerűen a hátuk közepére sem kívánják a postás nyűglődést.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #614 Dátum: 2012. Május 31. - 13:56:59 »
...a testvérfórumon ez komoly sértődések, családi tragédiák forrása.  :D
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici