Üdv! Tegnap kaptam meg az Itáliából rendelt FaTip-ot. Mondjuk Grande-t rendeltem és Piccolo-t kaptam egy Grande dobozában

(a taljánokhoz vaspálca kell/-ene/, vagy humor

Nem csináltam belőle ügyet, mert a fej ugyanaz (majd legközelebb rendelek még egy Grande-t, olcsó is

Amit szerettem volna: egy kis méretű, nem túl 'enyhe' tiszta fém borotva (nem fa, csont, műanyag stb. nyél, fejről nem is beszélve, huhh). A Mühle R41-ről olvastam, hogy nagyon agresszív, így bele sem mertem vágni.
A FaTip-nál tisztában voltam vele, hogy nem német minőséget fogok kapni. Nem is kaptam

A borotva kidolgozottsága viszont elfogadható, a Piccolo tömör nyelével jó súlya van és a nikkelezés is látványos. A penge behelyezéskor valóban "vándorolhat" egy kicsit jobbra-balra (0.5 mm kb) de ezzel nem foglalkoztam, hanem inkább kipróbáltam úgy ahogy éppen belekerült.
Első használatra nagyon meggyőző. A pengét közvetlenül érezni lehet az arcon (szóval ne nyomjuk rá

és még rezonál is használat közben (nem találom a megfelelő szót, valami ilyesmi: leng, hajlik, peng stb.

Az a kis szimmetria-hiányosság fel sem tűnt. A nyél a recézésével nagyon jól fogható, nem csúszik ki a kézből. (A kis nyél miatt nem Piccolo-t rendeltem. Attól tartottam, hogy kicsi lesz a kezemhez és azért csúszik majd el, ebben a gyakorlat megcáfolt.)
Szóval ez nekem így megfelelt; kicsi, jó súlyú, alapos. Mondjuk kamasz kezébe kezdő borotvának nem adnám mert azért azt érezni, (beteges megszemélyesítés következik

hogy ez egy kis bestia