Szerző Téma: Egyéb márkák  (Megtekintve 587033 alkalommal)

Nem elérhető Warper

• Tag
Re:Egyéb márkák
« Válasz #2100 Dátum: 2023. Augusztus 08. - 11:50:28 »
Esetleg Merkur Progress? az is ilyen buy-it-for-life kategória, EU-ból érkezik, és még talán olcsóbb is. Hogy szebb-e, azt neked kell eldönteni. Én olyan tizen-éve vettem, azóta kedvenc

+1, én is nagyon szeretem a Progress-t, és szerintem gyönyörű is. A szögekre kicsit érzékenyebb, mint a rockwell, de nagyon hamar rá lehet érezni, könnyen tisztítható és nagyon alapos, én egy kezdőnek is simán ajánlanám.  Én ATG körben le szoktam tekerni kettesre, pl. a rockwellnél nem állok neki lemezt cserélni menet közben, ezt meg csak egyszerűen átállítom.

Szoktak lenni a rasoigoodfellason jó kedvezmények, de magyarországon belül is 24e ft ingyen szállítással. https://makeup.hu/product/705019/

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2101 Dátum: 2023. Augusztus 14. - 13:01:10 »
Kösz a tanácsokat, de a Progress tudtommal cinköntvény, így már az elején kiesett. Van akinek sokáig tart, van akinek pár év után elkezd hámlani róla a króm.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #2102 Dátum: 2023. Október 19. - 22:15:36 »
Új szerzemény. Hátha valakit érdekel.
AliExpress, valamiféle Merkur future újragondolva, gumis csíkkal, ami nem rossz elképzelés. Próba még nem volt majd
Beszámolok.
Link esetleg függőknek. https://a.aliexpress.com/_mN6iftm

Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #2103 Dátum: 2023. Október 19. - 22:35:21 »
Vicces darab :)

Ali még szállít Magyarországra?  Nincs valami EU-s izé? Mert Ausztriába pl. már nem lehet rendelni tőlük.

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #2104 Dátum: 2023. Október 20. - 09:52:44 »
Szállít, előre levonják a sarcot is, gond (vámáfa mizéria) nélkül meg szokott jönni a csomag...

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

... a nyúlon túl?

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #2105 Dátum: 2023. Október 20. - 10:00:30 »
Köszi válasz!

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #2106 Dátum: 2023. Október 21. - 06:07:21 »
Mindent is szállít az ali.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető hoper

• Törzstag
« Válasz #2107 Dátum: 2023. November 05. - 15:46:17 »
Kipróbáltam a Lildben kőkemény 2000 Ft-ért kapható fekete (legalábbis nekem ez a szín jutott utolsó darabként)fém borotvát. Egész kellemes meglepetés. Ennyi pénzért valamennyi súly és agresszió is jutott bele, az alaposság igaz nem az erénye. Lehet hogy a saját noname felirat nélküli pengéje volt a ludas, próbálgatom majd még másfajta pengével is. Ennyiért ajándék ha meglátjátok valamelyik áruházban. Árban hasonló műanyag Wilkinél és kínai c@roknál jobbnak tűnik.
HP

Nem elérhető D. Ádám

• Új tag
  • *
« Válasz #2108 Dátum: 2024. December 20. - 00:30:01 »
Borotvás frissítő gyorstalpalóm következő és egyben utolsó mozzanata egy új borotva beszerzése lenne.
Az egész DE-s hóbelebancot egy fórumtárstól beszerzett Feather Popular borotvával kezdtem, amit később egy régi Astra váltott.
Se jobb nem volt, se rosszabb, de jobban szerettem a színét, meg édesapám borotvája volt, így az maradt a kezemben.
Mindkettő állítható, pillangós nyitású darab. Idővel meggyőződésemmé vált, hogy ez elméletben jól hangzik, de a gyakorlatban talán inkább hátrány.
Állítható ugyan, de minek? Csak gondot okoz, hogy sosem lesz kétszer ugyanolyan a penge szöge, mikor cserélem.

Arra jutottam, hogy egyfelől fix fejű borotvát szeretnék legközelebb, másfelől nehezebbet, mert valamiért zavar, hogy az Astra ennyire könnyű.
(Krémszínű műanyag nyele van, meg nagyon könnyű feje.) Az se lenne baj, ha volna valami normális tok hozzá, mert amikor messzire utaztam,
mindig nyűg volt a borotvát pakolni. Nem előfeltétel, de örülnék neki.
(Régóta szeretnék egy magába elcsomagolható pamacsot is, de se időm, se energiám ilyesmi után guglizgatni.
 A régi borz Mühlém itthon tök jó, de utazni nem az igazi.)

Fej terén dereng még, hogy vannak ilyen huncutságok, mint closed meg open comb. Fogalmam sincs, ezeket mivel eszik.
Egy olyan borotvát szeretnék, ami nem nyúz meg, mert sajnos elég problémás bőröm van, de azért nem is nézek ki úgy borotválkozás után,
mintha már egynapos borostám lenne. Valami józan átmenet kéne a kettő közt.

Fontos szempont lenne még, hogy 20.000 alatt legyen, ha ez ma még lehetséges egyáltalán.
Mindegy, milyen márka, csak tisztességes minőség legyen.
Nem kell, hogy egy kiöregedett Formula 1 pilóta adja át nekem személyesen a Jaguar vezérigazgatójának
aranyozott üdvözlőkártyára írt jókívánságaival. Vágja le az arcomról a szőrt, de azt jól. :)
Mit javasoltok?

Nem elérhető mano66

• Törzstag
« Válasz #2109 Dátum: 2024. December 20. - 05:56:32 »
Ugyan így mint neked érzékeny a bőröm. A 20000 Ft alatti borotvák amiket próbáltam és voltak a tulajdonomban. Merkur 41C, Mühle 89 - 41, Yaqi-nak több változata. Meg volt egy pár még említésre méltó se. Mind elvérzett. Vagyis inkább az arcom. Ami jó volt az már a kereted majd kétszerese. Razorock Game Changer .84P zárt fésűs. https://theshavingbox.hu/spd/TSB534278/RazoRock-Game-Changer-84-DE-biztonsagi-borotva-zar . De ezt is váltotta ami már maradt. Az a Rex Envoy, de ez már majdnem 60000 Ft. Ne spórolj a borotván az arcod bánja. Amióta meg van a Rex még pont vérzésem volt.
Rex Envoy . RazoRock Silver 400 Plissoft Noir szintetikus borotvapamacs.

Nem elérhető Warper

• Tag
« Válasz #2110 Dátum: 2024. December 20. - 14:41:42 »
Fontos szempont lenne még, hogy 20.000 alatt legyen, ha ez ma még lehetséges egyáltalán.
Mindegy, milyen márka, csak tisztességes minőség legyen.
Nem kell, hogy egy kiöregedett Formula 1 pilóta adja át nekem személyesen a Jaguar vezérigazgatójának
aranyozott üdvözlőkártyára írt jókívánságaival. Vágja le az arcomról a szőrt, de azt jól. :)
Mit javasoltok?

Ha el tudsz tekinteni a morális aggályoktól, hogy ez egy kínai (ámbár kiváló minőségű) másolata a game changer 84-nek:

DSCosmetic S9

Rozsdamentes acélból van, van súlya, és nagyon jó a kidolgozása (külföldi fórumon olvastam összehasonlítást, és ott írták, hogy még simább is, mint az eredeti). Nekem is ilyenem van (igaz, én csak a fejet rendeltem meg és egy olcsóbb Yaqi nyélre tettem rá), a Merkur Progress mellett ezt használom a legtöbbször, tök rendben van.

Aliexpress új felhasználós welcome deal-ben 22e Ft, ingyen szállítás.

https://www.aliexpress.com/item/1005003640455047.html?algo_exp_id=8c381620-ef53-45ca-9249-2c019d550793-2&pdp_npi=4%40dis%21HUF%2136412.65%2125487.21%21%21%2188.52%2161.96%21%402141115b17347005501466735e6c7b%2112000026608884790%21sea%21HU%214568197617%21X&curPageLogUid=y6cPI53R0Qev&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A

Pamacs tekintetében szintén Aliexpress, Yaqi factory store-ból valamelyik szintetikus. Nagyon jó pamacsok.

Nem elérhető D. Ádám

• Új tag
  • *
« Válasz #2111 Dátum: 2024. December 22. - 21:06:41 »
Köszönöm szépen a javaslatokat!
Nagyobb keret biztos nincs, és belátható időn belül nem is lesz, sajnos az nem opció. Már ez is sok nekem.
Ez a kínai csoda jónak tűnik, de azért nem semmi, hogy már egy kínai borotva is 23.000 forint.
Kérdés, hogy EU-s logisztikai központból küldik, vagy Kínából. Ha utóbbi, akkor az áfabéfával együtt már közel annyi lenne, mint a fentebbi eredeti.

Nem elérhető Warper

• Tag
« Válasz #2112 Dátum: 2024. December 24. - 17:35:08 »
Kínából érkezik, de az Aliexpress-es csomagok már régóta IOSS rendszerben jönnek, így a kiírt árban benne van a magyar ÁFA is.

A rozsdamentes acél borotva sajnos kínából is drága.

Érdemes még nézegetni itt a Bolhapiacot, szoktak jó használt eszközök felbukkanni.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2114 Dátum: 2025. Január 14. - 14:15:44 »
Rockwell 6S is szóba jöhet, kétszerese a keretnek de mivel rozsdamentes acél, egy (vagy sok ;-P) életre szól, és 6 fej közül lehet válogatni.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici