Talán ez is része a gyűjteménynek.....

Ma kaptam meg, ezt a képeken látható nem fiatal fenő bőrt

Már régebben fájt a fogam, egy komolyabb fenőbőrre, de a Fontinál látott nagy japán, bármennyire is elképesztő minőségű, bizony az ára is ehhez van szabva ( legalábbis az 1barbernél) Tudtam azt is, hogy nagy lutri ebay-en ilyet venni. Egy használt kést addig csiszolgat az ember, amíg egyszer jó nem lesz, de egy bevagdosott bőrt, azt nem....

Mégis megkockáztattam, mert az eladó profi használt cikk kereskedő, és olyan felbontású képeket készített, ami kizárta az esetleges mellé nyúlás esélyét. ( bár így is aggódtam egy kicsit )
A felírat kettő is van rajta, az egyik : "RUSSIA FINISH" a másik "Detroit Razor Strop" Egyébként két oldalas, a másik fele, egy viaszos pamut heveder ( abból a békebeli durván sűrű szövésűből

). A két széle, igényesen fózolt.
A bőrről: miután ez egy használt cucc így mind két oldal kapott egy enyhe mosószeres, majd tiszta benzines kezelést ( ja tök profi módon szét lehet szedni a rögzítő fejet) a canvas még szárad, a bőrt pedig papír törlővel többször átdörzsöltem, és egy kis faggyús kezelés után, borotvakés penge háttal azt jól bedolgoztam.
Az állapota egyébként kiváló. Egy vágás, karc, sérülés sincs rajta, a felülete pedig, a faggyús kezelés után elképesztően sima . Kicsit furcsa volt hogy nincs fogantyúja, de miután meghúztam rajta több késem, már nem is hiányzik ( lehet, hogy csak pszihés, de most meggyőződésem, hogy egy jó bőr, hozzá tud tenni egy kicsit a borotva kés éléhez, a Monopolnál legalábbis ezt éreztem.... )
Képek:

és végül, amin egy kicsit elgyengültem......

reofil
Köszi Zoli !