Kedves fórumtársak!
Egy olyan kérdésem lenne felétek, hogy össze lehetne-e állítani egy olyan listát, vagy nevezzük rangsornak, ami alapján a kezdőbbek, de akár a régebb óta is a témával foglalkozó emberek is leszűrhetik azt, hogy mit NEM érdemes otthagyni akár a bolhapiacon, vagy akármilyen netes börzén, legyen az Vatera, ebay stb.
Kevés tapasztalat alapján is tudom, hogy egy borotva értékét nagyban növelik olyan dolgok, mint pl a nyél, bár lehet, hogy egy jobb pengéhez gyengébb nyél van, de szerintem azért mégiscsak az él a fontosabb, nem a külcsín.
Tudunk összehozni ( vagy van is már ilyen csak nem találtam meg, ami könnyen lehet) egy ilyen listát ? Tehát nem feltétlen konkrét kés fajtákra gondolok, hanem pl gyártókra. Értem ez alatt, hogy ha pl látok egy Dovo kést relatíve jó áron régiségpiacon (mert lehet nem ért hozzá az eladó), akkor semmi esetre se hagyjam ott.
Aztán az sem lenne rossz dolog, hogy minden tapasztalt éltárs írna egy 10-es listát az általa favorizált gyártókról, márkákról, de felőlem persze lehetne ez konkrét késtípus is. (Persze kevesebb eséllyel találkozik az ember mondjuk egy teljesen megegyező típussal amit valaki felsorol, de pl Dovo vagy más márka előfordulhat könnyebben).
Ha jónak gondoljátok az ötletet ( és ha nem volt már ilyen lista eddig is..), lehet külön topic is, de én nem vagyok jogosult a nyitásra.
Üdv;
András