ezzel az élezés témával én egyszer már kivertem itt a biztosítékot. akkor végül bebizonyosodott, hogy olcsó eszközökkel is meg lehet élezni a borotvát, csak esetleg tovább tart. egyébként ez teljesen acél függő, mert a szénacél késeket nagyságrenddel könnyebb megélezni mint a jobbféle rozsdamenteseket. pl egy GoldDollar 800-at agyrém megélezni
a korábbi élezéses hozzászólásaim óta már 8db-ra rúg a borotvakéseim száma és használatba vettem az újonnan vásárolt köveimet is, melyek 8k-12k-15k (összesen 20.000Ft volt és nem 50) finomságúak. a tapasztalataim szerint a 12k és 15k kövekkel valóban jobb élt lehet készíteni a korábbi köveimnél (haidu 1500, rákóczi Ka800), de a végeredmény a bőrözésen múlik. ebből kifolyólag nem állja meg a helyét az a kijelentés, hogy csak drága holmikkal lehet borotválkozás "Ready" élt készíteni, csak ezekkel a kövekkel előnagyolva kevesebbet kell bőrözni.
a 6.000 Ft-os élezés amúgy szerintem már a vicc kategóriába esik. kész rablás....
Igazad is van meg nem is.
Én nem gondolnám ,hogy mindent tudok erről a témáról,de a saját tapasztalatom azt mondatja velem,hogy egyszerű piaci és örökölt kövekkel ,plusz bőrrel, valóban jó élt lehet csinálni.
Eleinte még az ember elbíbelődik egy késsel akár napokig is ,ha elsőre nem ,de 3. ra biztosan sikerül.
Csak! Ha vannak jó kövei az egyszeri beretvásnak ,akkor pl a bőrözés az kb ki is merül egy 10 húzáson.Én végignéztem Salmo élezését és lévén ő az egyik etalon itt ,na szóval kb ő sem bőrözött többet,mégis bitang élt csiholt a késre.
Egy szó mint száz,egy idő után megunja az ember ,hogy órákat reszeli a pengét ,és ha megteheti úgyis fog venni jó cuccokat ,oszt csak mosolyog amikor a kezdeti csiszeteléseire gondol.
Különben most is van olyan késem amit 2 napig éleztem úgy ahogy te is kb:) és eszemben sincs újra nekiállni akár jobb szerszámokkal is mert tökéletes lett.
Csak melós:)