Nyugodtan okvetlenkedj.
Ezért vagyunk emberek.
Igen, az informatika népszerű dolog. Azért lettem informatikus, mert ebben van a pénz. Ennek ellenére én úgy fogalmazok, hogy "technokrata vagyok, megkötésekkel". Nagyon sok konteót, tényt ismerek a modern világunkról, éppen ezért tudom, hogy az individuumot megpróbálják kiirtani, hogy egy bólogatós, műszerfalra szerelhető plüsskutyus legyél, akinek nincs véleménye, csak elfogadod, amit eléd raknak. Hogy ezt elérjék, a legjobb módszer az, hogy megszereted a saját börtönödet; facebook, TV, vicceskedő, műhírekkel teli blogok, stb. Sajnos ezzel kapcsolatban áll a technológia, aminek a fejlődését lehetetlen elkerülni; a kormányok, a föld népessége biztosította ezt önmaga részére. Kikerülhetetlen. Ám lehet törekedni arra, hogy mentesülj a lehető legjobban a mindent megfigyelő rendszerek alól. Nekem több, mint 17 éve nincs TV-m, nem követem a médiát, nem értesülök a "hírekről", nem foglalkozom a "világ bajaival".
Azért vagyok informatikus, mert meg akarom magam óvni attól az ártalomtól, amit a XXI. században "fejlődésnek" hívnak. Nincs okostelefonom, a belső rendszereimet a lehető legjobban védem a külső behatásoktól, sőt, sokszor nincs is fizikai kapcsolat a gépem, illetve a világháló között. Sajnos viszont gamer vagyok...
Rossz szokás, tudom. Így gép az kell.
Azért - is - vagyok informatikus, ami zárójeles megjegyzés, mert igen korán rájöttem, hogy van egyfajta negatívumom; bármi, ami informatikai termék, legyen az hardware, software, a közelemben:
- elromlik
- zárlatos
- szériahibás
- nem működik
- ezek permutációja
Ezért inkább megtanultam, mi lehet a baja az adott dolognak, hogy ne kelljen kétnaponta rohangálnom bármilyen szervizbe.
Mivel a vezetéknevem Varga, én ezt már csak "Varga-törvénynek" hívom...
. Legalább humorral körítem.
Attól, hogy tisztában van valaki, illetve foglalkozik valaki az informatikával, nem velejárója, hogy szeresse is a szinkronizált, hazugságokra épített "valóságot".
Mit értek a tömegcikkgyártás ellenzőjeként? Azt, hogy amit lehet, magamnak csinálok meg, illetve törekszem az egyediségre az által, hogy nem ugyanazt a telefont, cipőt, ruhát, táskát, stb-stb-stb-stb fogom megvenni, amit minden ember a földön, hanem vagy magamnak megcsinálom, vagy megcsináltatom, vagy olyan helyről veszem, amit nem ismernek annyian....
Köszönöm egyébként ismét az óvó szavakat.
Mint írtam, természetesen figyelembe veszem és elemzem a tanácsokat.
Sorry az offért, de gondoltam reagálok az írottakra.