Közösség > Te mit használsz? (Afféle bemutatkozás...)

SicTransit

(1/8) > >>

fonthunter (†2014):
.

SicTransit:
Borotva: Egyelőre DE borotvákat használok, Édesapámtól örökölt javítandó Gillette, illetve Lord L6 (hála Ednek).
Penge: Wilkinson, többféle Lord , a jelenlegi kedvenc a Super Chrome.
Pamacs: HJM borz
Krém: Palmolive szenzitív

A történet: Tinédzserkorom idétlen próbálkozásai után (apám már nem tudott sajnos megtanítani) jó 10 évig szakállas voltam, amit csak nyírni kellett. Jó egy éve elkezdtem az amatőr hosszútávfutást, így a szakállt le, a hajat rövidebbre kellett vágni, ekkor kezdődött az (újra) ismerkedésem a pengék világával. Mérnökember lévén hosszú távú, megbízható, egyszerű megoldást kerestem, reális áron, így a patronos csodák azonnal kiestek. Egy fekete műanyag Wilkinson volt, ami elérhető volt, így azzal vágtam bele az ismerkedésbe. Nem volt különösebben megrázó élmény, de igazinak sem mondanám, pláne ha az árát is figyelembe veszem (cca. 1.500 - 2000 forint 5 db közepesnek mondható pengével). Eszembe jutott az örökölt tanuló borotva, még szerencsére megvolt, ám sajnos sérült (össze is kaszaboltam vele magam tizenévesként jónéhányszor, viszont extra finom mozdulatokat kíván, így - ha fájdalmasan is, de - jó tanítómester).
A pamacs és penge blogon olvastam a régi "újvilág"-ról, regisztráltam a fórumra, innentől pedig már sima volt az út, mint egy harmadik körös lehúzás egy vasárnap délután: beszereztem Edtől egy Lord L6-ot és L5-öt Super Chrome pengével (cca. 2.000 forint), majd kb. egy hónap habos használat után vettem a Müllerben pamacsot (tartóval szintén kb. 2000) és Palmolive krémet (200 Ft volt  :) )

Ma megvolt az első "rendes" habkeverős - 2 körös pengés borotválkozás :borz2:, az itt olvasott kb. 2 cm-es mennyiségű krémmel, amiből szerintem tisztességes állagú habot képeztem, de kb. a fele is elég lett volna. 

Szeretnék még tovább merülni a témában, kipróbálni szappanokat, más krémeket, új pengéket, aztán terveim szerint kb. egy év múlva jöhet a késes tanulás.

Salmo:


Üdv a klubban  ;)  ;D   sok sikert, meleg habot, hideg pengéket, csípős arcszeszt kívánok  :P  :crazy: ;D  ;D


Salmo

Penge:
SicTransit- Te majdnem olyan jól írsz, mint Ed! ;D :borz1: Üdv!

SicTransit:
Történelmi léptekkel haladok, ma megvolt:

- a második pamacsolás, ezúttal jó másfél centi krémmel, de még így is sok lett a hab (négynapos borosta, kb 2-2,5 mm). Legközelebb megpróbálom 1 centivel.

- az első sírás nélküli fürdetés a csajszival   8)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése