Sziasztok!
Már jó rég nem írtam a fórumba, tesztelési időszak volt.
Az elmúlt 2 hónapban volt minden: pamacs, borotvakrém, DE, Gilette fúziós szupercsoda, villanyborotva. Hát akkor jöjjenek a tapasztalatok:
1. Balea pamacs + Barbon krém + Lord L6? (asszem ez a 1822) + Astra penge.A hab kikeverésével elszórakoztam egy darabig, amíg megtaláltam a nekem megfelelő állagú habot. Az elején túl tömény volt, utána nagyon felhígult, de a végén meglett az aurea mediocritas.
Jó dolog elpepecselni vele, ha az embernek van nyugis 15-20 perce. Igen, láttam már én is a youtube-on 3 perces villamborotválkozást pamaccsal, de az olyan is. Ennek tényleg "feelingje" van, nem érdemes kapkodni. 2x-3x szoktam átmenni, sosem húzom száliránnyal szemben - ezt mindig megbosszulja a bőröm, kb. 3-4 nap kell, amíg helyrejön, szóval felejtős. A Lord beretva és az Astra penge a szokásosan kellemes teljesítményt nyújtja, meg vagyok elégedve mind a borotvával, mint a pengével. A pengéket még nem tudtam összehasonlítani, de az majd a következő projekt lesz.
2. Az asszonypajti meglepett karácsonyra egy
Fúziós csodával, mert szerinte az 5 penge az a jó. Hát ha szerinte így van, nem vagyok semmi jónak elrontója, egye fene, kipróbáltam. Először ódzkodtam tőle, hogy 5 penge meg marketing stb., de kellemesen csalódtam benne. Ha valaki rohan, vagy türelmetlen, lehet, hogy érdemes ilyet tartania. Ha nem az "élményre" hajt valaki, szerintem jobban megéri, mint a pamacs+DE kombó. Csak egy baja van, de az nagy: rohadt drága a patron hozzá. Szemben a DE-vel, ahol gombokért kap az ember jó pengét.
3.
Villanyborotvával is tettem pár kísérletet, de a bőröm valahogy nem szereti. Babaseggre borotvál, az tuti, de hogy napi használatra - számomra - alkalmatlan, az is biztos. Legalább 2 napos szünetet kell tartani ezzel. Kényelmesnek kényelmes, de nem a tuti megoldás.
Összegezve: mindennapi, szigorúan funkcionális borotválkozásra a többpengés Fúziós jötte be, sima palackos habbal; ha van időm, kedvem, akkor egyértelműen a pamacs+krém+DE; a villanyborotva macerás, meg a körkések cseréje is sok.
Költség szempontjából is a DE viszi a pálmát, a Fúzióssal és a villanyborotvával szemben. Sietős borotválkozásra is befogható a DE, max. nem lesz "kékre borotvált" a fizimiskám
Egy szónak is száz a vége: maradok a DE-nél.