Szerző Téma: Módszerek, technika  (Megtekintve 207301 alkalommal)

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
Re:Módszerek, technika
« Válasz #210 Dátum: 2013. Június 18. - 23:34:35 »
Á,dehogy Mekiben tolom. ;)
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #211 Dátum: 2013. Június 18. - 23:40:13 »
Úgyvan,de ha elárulom a fejem veszik,kvázi nem kellene többet borotválkoznom-és ez baj.
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #212 Dátum: 2013. Június 19. - 06:49:12 »
Mivel nincs "folytatásnak mit vegyek és hol" topic, itt kérek tanácsot azzal kapcsolatban, mi legyen a következő DE borotvám.

Legfontosabb hogy alapos legyen, de nem feltétlenül akarom vele megnyúzni magam (tehát R41 valszeg kiesett).  Nem lenne baj ha €50 alatt megúsznám.  Nem akarok vintage borotvát, olyan legyen amit most is gyártanak (bár a használttól nem zárkózom el, ha egyszerűen beszerezhető).

Eddigi borotváim: Lord L6 (a kedvenc, imádom), EJ DE89 (másik kedvenc), Merkur Bakelit (nekem nem elég alapos, de nagyon kíméletes), Wilkinson műanyag (nem szeretem).

Ha jobb tanács nincs, akkor a Merkur 37C (slant bar) felé kacsingatok, mert ki akarok próbálni egyet.

50 juro alatt, uj es alapos borotva? en mindenkepp Fatip Grande-t vennek.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re: Re:Módszerek, technika
« Válasz #213 Dátum: 2013. Június 19. - 06:58:55 »
próbálkozz makk3-mal! komolyan!

Futur Featherrel, egyesen, csak wtg. Kíméletes és még éppen a megfelelő eredményt is adja (nem bbs, ellenben gond nélküli indulsz borotválkozás után a melóba). Nálam legalábbis működik.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #214 Dátum: 2013. Június 19. - 07:05:21 »
 :+1: Fatip Grande, vagy Merkur Progress.

Mivel nincs "folytatásnak mit vegyek és hol" topic, itt kérek tanácsot azzal kapcsolatban, mi legyen a következő DE borotvám.

Legfontosabb hogy alapos legyen, de nem feltétlenül akarom vele megnyúzni magam (tehát R41 valszeg kiesett).  Nem lenne baj ha €50 alatt megúsznám.  Nem akarok vintage borotvát, olyan legyen amit most is gyártanak (bár a használttól nem zárkózom el, ha egyszerűen beszerezhető).
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #215 Dátum: 2013. Június 19. - 07:45:39 »
Tegnap este borotválkoztam mint említettem, sajna nem futtásban kell rohadjak hanem melóban.  :fenek:

Éppen ezaz!

Sehol nem említetted, hogy este borotválkoztál:

Na tanácsot kő kérjek.
Lehet fel kell függesztenem a borotva mániát.
Tegnap csinosan megberetválkoztam, kiváló eredménnyel. sehol semmi. a mai gatyarohasztó időnek hála miért kiizzadtam mint a tepertő teljesen felömlött a nyakam.
Tippek? Szerintem ilyenkor nincs tipp.  :fejfal:
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #216 Dátum: 2013. Június 19. - 10:19:13 »
Feladat végrehajtva, vastagon szedett rész újraértelmezve!   :jajne:
Ebben egyet is értünk, nem ezt értettem félre.
Hanem ezt:
"Tegnap este borotválkoztam mint említettem, sajna nem futtásban kell rohadjak hanem melóban".
Azt hittem az estére vonatkozik a vastagon szedett, de akkor lehet, hogy a melóra.
De nem is ez a lényeg, mert tényleg nem kötekedni szeretnék.

Az a baj, hogy ebben a melegben én is szoktam így járni, pocsék érzés! Ilynekor én sem közelítem annyira a babapopsi minőséget, és csak lefele húzom a borotvát, még csak véletlenül sem visszafelé. Kímélni kell jobban az arcbőrt és nem "megkaparni".

Biztos, hogy befolyásolja a végeredményt az is, hogy a bőr (és igazából mi sem) készültünk fel a nagy melegre, mert nem volt lassabb, átmeneti állapot az időjárásban. Ránk szakadt a kánikula és tehetünk bármit, amíg meg nem szokjuk.

Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #217 Dátum: 2013. Június 19. - 10:38:34 »
[...]
Ha jobb tanács nincs, akkor a Merkur 37C (slant bar) felé kacsingatok, mert ki akarok próbálni egyet.

Én emellett adok le egy szavazatot. Jó ideje rendelkezem ilyennel, ha a kezembe kerül, nehéz pihenőállásba rakni. Nem szép, inkább különleges, de alapos (főleg ha megtalálod a - neked - megfelelő pengéket). Ha a masszívabb nyeleket kedveled, akkor ott a 39C (ami 37C fej + 38C nyél).
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #218 Dátum: 2013. Június 19. - 11:33:28 »
Azt olvastam több helyen hogy a Fatip Grande/Piccolo feje lényegében azonos a 2009-es R41-el.  Ez így van?  Azért lenne jó tudni, mert a Fatip jóval olcsóbb, R41-től egyelőre óvakodok de Fatipként lehet kipróbálnám.

:+1: Fatip Grande, vagy Merkur Progress.

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #219 Dátum: 2013. Június 19. - 11:44:01 »
Azt olvastam több helyen hogy a Fatip Grande/Piccolo feje lényegében azonos a 2009-es R41-el.  Ez így van?  Azért lenne jó tudni, mert a Fatip jóval olcsóbb, R41-től egyelőre óvakodok de Fatipként lehet kipróbálnám.
Röviden: nem. A Fatip feje szépen hajlítja a pengét, amíg az R41 alig. Agresszív "állatok", de másképpen. (Nekem kicsit kaparós élmény a Fatip. Nagyon alapos borotva, ezzel nincs gond, kedvelem is, de nem lehet "csak úgy előkapni".)
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #220 Dátum: 2013. Június 19. - 12:05:56 »
...és ha nem szólsz, amikor átvettem a talin, az első alkalommal biztos irháig kaparom a kutikulát az arcomon  ;D

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #221 Dátum: 2013. Június 19. - 12:43:47 »
Olyan, mint a gumentum!

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #222 Dátum: 2013. Június 19. - 16:23:36 »
Kösz a tippeket, akkor valszeg elsőre veszek egy Fatipot.

Kérdés: szerintetek Grande vagy Piccolo legyen, és króm vagy nikkel?  Méretileg nekem elég ha akkora mint egy EJ DE89 vagy nem állítható rövid nyeles Merkur, azt hiszem ez a Piccolo, bevonatot viszont nem tudom eldönteni, mik az előnyei/hátrányai, melyik tartósabb és melyik kellemesebb a bőrnek?  (Tudtommal nincs nikkel allergiám.)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #223 Dátum: 2013. Június 19. - 17:20:18 »
Méretileg nekem elég ha akkora mint egy EJ DE89 vagy nem állítható rövid nyeles Merkur

Namost ez az említett két borotva nem ugyanakkora. Az EJ 89 nagyobb, robosztusabb. Most akkor melyikre vágysz inkább?
Közben megnéztem a méreteket, azt hiszem a Grande lesz nekem jobb, mert hiába nagyobb, könnyebb.

Króm/nikkel kérdésben továbbra is tanácstalan vagyok, de lehet hogy tökmindegy.  Van valakinek krómozott?  Tűrhető minőségű (nem pereg le használattal, stb)?

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #224 Dátum: 2013. Június 19. - 17:21:43 »
Kösz a tippeket, akkor valszeg elsőre veszek egy Fatipot.

Kérdés: szerintetek Grande vagy Piccolo legyen, és króm vagy nikkel?  Méretileg nekem elég ha akkora mint egy EJ DE89 vagy nem állítható rövid nyeles Merkur, azt hiszem ez a Piccolo, bevonatot viszont nem tudom eldönteni, mik az előnyei/hátrányai, melyik tartósabb és melyik kellemesebb a bőrnek?  (Tudtommal nincs nikkel allergiám.)

Személy szerint csak a Grandet venném. A Grande neve ellenére kb. akkora, mint a Merkur HD.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici