Szerző Téma: Módszerek, technika  (Megtekintve 207297 alkalommal)

Nem elérhető davekid

• Új tag
  • *
Re:Módszerek, technika
« Válasz #225 Dátum: 2013. Június 20. - 17:31:26 »
az igaz, ha a szőrnövekedéssel ellentétes irányban borotválkozunk akkor előfordul a szőr bőr alá növése? nekem ez a problémám, hogy vannak olyan szőrszálak, amiket csak így tudok leszedni ha ellentétesen borotválkozok, akkor lesz tükörsima... mit lehet kezdeni a már benőtt miliméteres szőrszálakkal?

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #226 Dátum: 2013. Június 20. - 18:04:45 »
az igaz, ha a szőrnövekedéssel ellentétes irányban borotválkozunk akkor előfordul a szőr bőr alá növése? nekem ez a problémám, hogy vannak olyan szőrszálak, amiket csak így tudok leszedni ha ellentétesen borotválkozok, akkor lesz tükörsima... mit lehet kezdeni a már benőtt miliméteres szőrszálakkal?

Tükörrel és tűvel ki kell szedni a bőröd alól. Ezután egy két nappal elmúlik a gyulladás. Megfelelő fertőtlenítés ajánlott (teafa olaj pl). Könnyebben gyógyul.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető davekid

• Új tag
  • *
« Válasz #227 Dátum: 2013. Június 20. - 18:27:57 »
á ezt nem lehet, fél mm ha van, és félezer van belőle... de amugy attól nő ki? hogy ellentétes irányban is borotválkozom?

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #228 Dátum: 2013. Június 20. - 19:44:49 »
Elméletben ez a kiborotválás. Ha nem muszáj nem húzom szőrrel szemben, csak szőr irányába és oldalról. Így az eredmény nagyon jó, és ritka az irritáció. Visszanövés eddig mindössze kettő alkalommal volt.
Hogy ez a technikának köszönhető, vagy az arcomnak/arcszőrnek, azt nem tudom, de nekem így vált be a borotválkozás.
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #229 Dátum: 2013. Június 20. - 19:58:40 »
Sok dologtól függ, arc, szőrzet, borotva, penge, stb. Én úgy vettem észre hogy valahogy így van a sorrend benövési gyakoriságban: eldobható és sokpengés cuccok>DE>borotvakés.

Mondjuk ez szobjektív, mivel mióta késsel borotválkozok azóta 1 darab benőtt szőrszálam nem volt 3 éve, de már DE-vel is sokkal kevesebb mint a többivel.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #230 Dátum: 2013. Június 20. - 20:24:41 »
Én meg azt se tudom mifánterem a benövés.  :fejtor:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető deka

• Törzstag
Re: Módszerek, technika
« Válasz #231 Dátum: 2013. Június 20. - 23:11:23 »
Jobban nyomtad, attól.
Benövés ellen az segít, ha az ember megtanulja nem tükörfényesre borotválni magát. Attól születnek a benövések, hogy olyan rövidre vágom a szőrszálat, hogy a borotválkozás végén a bőrfelszín alá kerül a vége.
Számomra a legnehezebb azt volt megtanulni, hogy hogy kell úgy használni a borotvát, hogy a bőrhöz csak a penge éle érjen, az is szinte csak érintse. Azóta szőrrel szemben sincs benövés, pedig előtte kimondottan sok volt (DE-vel jóval több, mint előtte patronossal). Szóval rá kell érezni a jó technikára, aztán már csak gyakorlás ;-)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #232 Dátum: 2013. Június 21. - 09:40:12 »
Nekem teljesen független a borotválkozás alaposságától. Minden eszközzel a legsimábbra törekszem (törekedtem), ettől függetlenül már évek óta nincs benőtt szőrszálam.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #233 Dátum: 2013. Június 21. - 09:49:55 »
Dekára egyetértek dekával és itt jön képbe az állítható Gillette. Ha az ember megtalálja a bőréhez passzoló beállítást kiborotváláskor, akkor ez a probléma teljesen megszűnik.

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #234 Dátum: 2013. Június 21. - 10:10:44 »
Nem tudom. Nekem a nyakam alján olyan baromi laposan nő a szőr - hátra-fel egyébként -, hogy képtelenség elkerülni a szőrbenövést kiborotválás esetén. Még nagyjából oldalvást menve is előfordul, igaz, csak egy-kettő. Viszont néha igen hosszú már szőr, amikor végre kibukkan. Én ezt elfogadtam, és többnyire már max SzM, néha SzO megyek, SzSz pedig csak a biztos területen legfeljebb, mint a barkómnál.
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #235 Dátum: 2013. Június 21. - 11:26:46 »
Dekára egyetértek dekával és itt jön képbe az állítható Gillette. Ha az ember megtalálja a bőréhez passzoló beállítást kiborotváláskor, akkor ez a probléma teljesen megszűnik.
Megkérdezhetem, hogy mi a típusa ennek az állítható Gilette- nek?
Köszönöm!
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #236 Dátum: 2013. Június 21. - 11:40:28 »
Slim adjustable, nincs mit! Enyém mondjuk aristocrat verzió, de sztem ezek egyformák. Majd a több borotvával rendelkező szaktársak megmondják.

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #237 Dátum: 2013. Június 21. - 11:41:46 »

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #238 Dátum: 2013. Június 21. - 11:51:22 »
Nem tudom. Nekem a nyakam alján olyan baromi laposan nő a szőr - hátra-fel egyébként -, hogy képtelenség elkerülni a szőrbenövést kiborotválás esetén. Még nagyjából oldalvást menve is előfordul, igaz, csak egy-kettő. Viszont néha igen hosszú már szőr, amikor végre kibukkan. Én ezt elfogadtam, és többnyire már max SzM, néha SzO megyek, SzSz pedig csak a biztos területen legfeljebb, mint a barkómnál.

Nekem is így nő és még jó vastag is ráadásul. Hajam is drót és van még gibbon trikó is... :-) de én ezzel a borotvával + feather pengével irritációmentesen, 0 pontvérzéssel borotválkozom. Ha bbs is fontos, akkor 4 kör kell pont emiatt a szélrózsa minden irányába növő szőrzet miatt. Leginkább 1 wtg, a többi atg.

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #239 Dátum: 2013. Június 21. - 12:34:22 »
A borotválkozás után nekem sincs irritáció, a gondok csak pár nappal később kezdődnek, ahogy nő a szőr a bőr alatt.
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici