Szerző Téma: Módszerek, technika  (Megtekintve 207296 alkalommal)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re:Módszerek, technika
« Válasz #255 Dátum: 2013. Augusztus 21. - 11:35:34 »
Kiegészítem részemről annyival, hogy ha az a kérdés/kérés, hogy "igényesebb, mint a Lord", akkor a válasz nem igazán "egy másik Lord". Nekem is van pár Lord-om, elégedett is vagyok velük, de van igényesebb. Nyilván, abban az árfekvésben nem sok.
A kérés az volt, hogy igényesebb, mint a műanyag nyelű Lord Smart.  A Lord L6 meg az.

Saját tapasztalatom szerint a 10e forint alatt kapható fém Merkur borotvák kivitele nem sokkal igényesebb, mint a Lord L6, ha egyáltalán, de nyilván ez is szubjektív (ettől még a borotvák jól teljesítenek).  A bakelit Merkur tényleg igényes (a műanyag kategóriában valszeg a legigényesebb), de kezdőknek biztos nem ajánlanám, túl kicsi a tömege.  Gillette pedig csak használtban van, abból kifogni egy igényes állapotút nem olyan egyszerű, mint venni egy újat a többiből (de persze nem is lehetetlen).

Külföldi fórumokon nagyon jókat írnak egyes 10e alatti márkákról (Razorock, Parker), de szállítással már valszeg túlmegyünk a 10e-n, bár ha rendel még vmit mellé megérheti.

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #256 Dátum: 2013. Augusztus 21. - 12:20:44 »
Elhiszem, mert rendes vagyok. Vagy csak álmos.
Van 15-20 borotvám, ebből 2-3 ára kúszott 10.000 Ft. fölé. Beleértve a postaköltséget is. Érdemes nézelődni, keresgélni, akár a használtak között is. Meg itt a fórumon is.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #257 Dátum: 2013. Augusztus 21. - 13:07:49 »
...
Azért ennél van igényesebb is? Mondjuk 5-10 ezerig.

Atlagos szorzeten, nem erzekeny arcboron, szubjektiven, nem ajanlati sorrendekben.

Feather pengevel is batran:
Merkur 45 (Bakelit),
Valamilyen bakelit antik Slant,
Gillette Tech,
Feather Portable.

Personna Super Blue (USA) pengevel batran hasznalhatoak:
Valamilyen R89 fej,
Barmelyik fem Slant keszulek: "vintage" Slant, Merkur 37 vagy 39.
Valami mas ebben az arkategoriaban, pld. Merkur 34C HD.

Fehege:Jó Újra olvasni a a hsz.-ed. :thumbup:
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #258 Dátum: 2013. Augusztus 21. - 21:07:31 »
kezdőmókus "A kérés az volt, hogy igényesebb, mint a műanyag nyelű Lord Smart. .."

Valóban így értettem.

mad.just mad.    Vannak dolgok, amiket kénytelen vagyok használtan megvenni, de alapvetően kerülöm a használt dolgok vásárlását.  Ha az említett árkategóriában van ajánlott és megfelelő (ezek szerint van), akkor újat veszek inkább.

Apropó: gondoltam veszek elsőre egy EJ 89L borotvát. Valaki már vett a Nerolitól? Mert - őszintén szólva - jobban szeretem az ilyen személyes dolgokat személyesen megvenni, de úgy látom nincs bolt, csak kiszállítás.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #259 Dátum: 2013. Augusztus 22. - 08:45:21 »
[...]
Apropó: gondoltam veszek elsőre egy EJ 89L borotvát. Valaki már vett a Nerolitól? Mert - őszintén szólva - jobban szeretem az ilyen személyes dolgokat személyesen megvenni, de úgy látom nincs bolt, csak kiszállítás.

Korrekt a Neroli. Ha megfelelnek az áraik, egyéb hátrány nincs.

Az EJ89 mindig jó választás. Tényleg illik rá az 'igényes' leírás. Minőségi és nagyon szép borotva. Az 'L' nyele már csak a hab a tortán ;)
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #260 Dátum: 2013. Augusztus 22. - 09:17:15 »
kezdőmókus "A kérés az volt, hogy igényesebb, mint a műanyag nyelű Lord Smart. .."

Valóban így értettem.

mad.just mad.    Vannak dolgok, amiket kénytelen vagyok használtan megvenni, de alapvetően kerülöm a használt dolgok vásárlását.  Ha az említett árkategóriában van ajánlott és megfelelő (ezek szerint van), akkor újat veszek inkább.

Ha már Neroli és EJ borotva, akkor megnézném a Barley-t is. Szerintem az a legszebb EJ DE89 borotva.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #261 Dátum: 2013. Augusztus 22. - 09:17:35 »
Nerolinak van boltja a belvárosban, meg lehet gusztálni a dolgokat. Érdemes pár illatmintát is beszerezni tőlük...
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #262 Dátum: 2013. Augusztus 22. - 09:34:21 »
Szerintem is megbízható a Neroli.
Eddig kettő alkalommal rendeltem tőlük, mindkét alkalommal gyorsan küldték a csomagomat megfejelve ajándékkal.  :thumbup:
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #263 Dátum: 2013. Augusztus 22. - 11:56:41 »

Valóban így értettem.

Ha már Neroli és EJ borotva, akkor megnézném a Barley-t is. Szerintem az a legszebb EJ DE89 borotva.

Valóban nekem is a Barley tetszik a legjobban, de az sajnos nem rendelhető és nincs készleten sem. Így marad(t) a 89L, viszont azt meg is vettem a webáruházban. Remélem beválik. Elmegyek majd érte az üzletbe.

Még annyit, hogy Derby pengét adnak hozzá néhányat. Amúgy melyik penge működik együtt kiválóan ezzel a borotvával a tapasztalatok szerint, vagy melyikekkel javasolt próbát tenni?
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető davekid

• Új tag
  • *
« Válasz #264 Dátum: 2013. Augusztus 24. - 17:14:01 »
na ilyet miért kapok az élettől?  :fejfal: lehet a kiborotválás miatt? nem bírhatja a bőröm? http://kepfeltoltes.hu/130824/F_nyk_p1173_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #265 Dátum: 2013. Augusztus 24. - 17:22:23 »
Körömvirág krém... A benőtt és begyulladt szőrszálakat egyesével kitépni... Ezzel szívok jópár éve... Néha több, néha kevesebb. Amióta kést használok, kevesebb.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető davekid

• Új tag
  • *
« Válasz #266 Dátum: 2013. Augusztus 24. - 17:26:37 »
egyesével? az összes szőrszál bevan gyulladva, felesleges, majd pihen egy picit a bőr. Inkább az lenen a kérdésem mi okozza? az ATG kör miatt lehet? kerüljem érzékeny bőrnél?
Körömvirág krém... A benőtt és begyulladt szőrszálakat egyesével kitépni... Ezzel szívok jópár éve... Néha több, néha kevesebb. Amióta kést használok, kevesebb.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #267 Dátum: 2013. Augusztus 24. - 17:36:06 »
egyesével? az összes szőrszál bevan gyulladva, felesleges, majd pihen egy picit a bőr. Inkább az lenen a kérdésem mi okozza? az ATG kör miatt lehet? kerüljem érzékeny bőrnél?
Mikor jelentkezik?  A borotválkozás után azonnal, kis idő múlva, vagy később?  Ha azonnal/kis idő múlva, akkor később megnyugszik?  Mennyi idő múlva?

Honnan tudod hogy érzékeny a bőröd?  Az, hogy a borotválkozás okoz valamit, nem feltétlenül jelenti ezt, okozhatja helytelen technika.  Másra is érzékeny (pl időjárás, szappanok, stb)?

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #268 Dátum: 2013. Augusztus 24. - 17:43:43 »
Persze, pihentesd a bőröd. Ebben segít a körömvirág krém.
Azokat tépkedd ki, amik gyulladtak maradnak. Utána faggyúval teli pattanás maradhat a helyén, ezt is kezelni kell.

Valószinüleg az ATG okozta, ha korábban nem volt hasonló jelenség.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető davekid

• Új tag
  • *
« Válasz #269 Dátum: 2013. Augusztus 24. - 17:49:17 »
Mikor jelentkezik?  A borotválkozás után azonnal, kis idő múlva, vagy később?  Ha azonnal/kis idő múlva, akkor később megnyugszik?  Mennyi idő múlva?

Honnan tudod hogy érzékeny a bőröd?  Az, hogy a borotválkozás okoz valamit, nem feltétlenül jelenti ezt, okozhatja helytelen technika.  Másra is érzékeny (pl időjárás, szappanok, stb)?

száraz a bőröm tapintásra ahogy az általában világos bőrüeknék szokott lenni,  hidratáló krémet használok rá. Amúgy kiborotválás után veszem észre, amikor már korrigálok a végén hogy kipattognak

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici