Már elég régen azt hittem hogy jól borotválkozok, de az elmúlt három hónapban sikerült egy apró módosítással rengeteget fejlődni, leírom hátha valakit érdekel.
A dolog úgy kezdődött hogy szükségem volt arra hogy olvashatóan írjak. Ez gyerekkorom óta krónikusan nem megy, de akkor max az én (meg az iskolai tanáraim
) problémája volt, aztán felnőttként már csak az enyém, mióta gépet használok mindenre már az se. Ugyanakkor előállt egy olyan szituáció, hogy legkényelmesebb volt valamit heti pár órán át egy Wacom tabletre körmölni, és másnak el kellett tudni olvasni. Kicsit utánajártam, hogy hogyan lehet megtanulni szépen írni, és borzasztóan meglepődtem: annyi az egész hogy nem csuklóból kell mozgatni és koordinálni a kezem, hanem könyökből. Nem intuitív, de azonnal drasztikus javulást hoz, és két hét alatt sikerült rászoktatni magam. Hozzáteszem, hogy ezt nekem az életben senki sem mondta, de attól még lehet hogy ez mindenki számára triviális, akkor csak én maradtam ki
Na ekkor jött az ötlet, hogy kibróbálom borotválkozás közben is, itt ugyanazt az ugrásszerű javulást tapasztaltam, azóta gyakorlatilag minden borotva és penge jóval kényelmesebb. Megdöbbentő, ennyi hiányzott csak hozzá
Kb egy hét volt átállni rá, most is visszacsúszok néha ha sietek, csak figyelni kell rá hogy ne csuklóból mozgassam a kezem.