dio- Elég jól leírtad a jelenséget, én is voltam hasonlóan az L5-el, de még jópár más készülékkel is, tudom mi a gond... Kezdő nem kezdő, az L5/penge viszonya kicsit más, mint pl. az L6-é, ott nem fogod pl. az ugrálást tapasztalni, a penge teste közelebb van a fedlaphoz rögzítve az élekhez ( kisebb felület lóg a levegőben), illetve a súlyelosztása is arra fog kényszeríteni, hogy határozottabban húzd...és akkor szerintem hamar rá fogsz érezni, hogy az L5-el egy picit túl nagy szögben borotválkoztál és a mozdulatnak is határozottabbnak kellett volna lennie. Szerintem kb. ennyi lesz!
Hozzá teszem, ha már egyszer ugrabugrál egy penge ( mert rossz a mozdulat ill. túl nagy a szög) és így van gyötörve a penge, annak valószínűleg már rég annyi... Írom mindezt azért, mert az SC, Kunival ellentétben számomra nem a második, hanem a mindennapos pengém az L6-ban és akárhányszor kitérek, tesztelgetek más borotvákat, pengéket, mindig elégedettséggel térek vissza az L6/SC kombóhoz. Az L5-el való borotválkozás egy kicsit nagyobb energiát jelent nekem is, kisebb a hibák iránti tolerancia, én maradtam az L6-nál. Magának az SC-nek szerintem nincs köze a jelenséghez, a készüléked és a pengéd tuti eredeti ( és jó eséllyel gyárilag sem hibásak!) Ha az L6+új SC pengével is hasonló tapasztalatod lesz, megfontolom, hogy megeszem a nemlétező kalapom! :-) de nem lesz!