A névnapi káosz :-)
Ma hajnalban mielőtt nekiálltam édességet tuszkolni a büdös zoknikba és cipőcskékbe, gondoltam megborotválkozom mielőtt ideérnek a jóseggű krampuszlányok - hát nem teljesen úgy alakult a dolog ahogy terveztem...
Alapos előkészítés után rutinszerűen elkezd: FS szinti a mindenevő habverő első találkozása a Qed-el. Az illattól a nyál is összeszalad a számban!
Szokásos adagok szappanból, vízből, hab indul, tálka telik, hab felhelyez.
A kés akad! Frugal works sheffieldi csoda frissen élezve, úgy tűnik nem sikerült, nem baj majd újrapróbálom. Elő a Böker pengét, hát az is nyúz! Mipöcs?! Ez nem így szokott dolgozni! Fejvakarás közben feltűnik, hogy a hab szépen elszivárog az arcomról is, tálkából is!
Lehet a mennyiséget néztem be valamivel, de ha már így alakult, akkor rúghasson labdába az Omega coca is az új szerzeménnyel. Megint a szokásos: hab képződik, felkenődik, Böker kés dolgoz - aztán elakad! Rutinból nyúlok a pamacs után és frissíteném a habot!
Konkrétan elakadt a pamacs az arcomon! Olyan száraz volt, mintha hintőporral szórtam volna be! Nézem, forgatom a dobozt: baszki luxury, hendméd, usa - hát ennek pedig azért illene működnie!
Pörög az agyam, aztán bevillan Petőfi!
Hát próbáljuk meg ásványvízzel... És működött! Mizsevíz (asszem jó lugos, de majd a szakik szakértik) - Omega nyeregbe - adott habot, síkosított, felcsillantva a lehetőséget, hogy ebből még lehet valami, csak meg kell szelidíteni! Mert akarja ez ezt a borotválkozzunk együtt dolgot, csak nehezen fogad a bizalmába!
A végére viszont megerősödött bennem az érzés: ki kell találnom milyen vízzel működik a Qed tutin, mert az illata zseniális! Abba bele lehet szerelmesedni!
A halálfejes cucc pedig felerősíti és fixálja az illatot!
Mindenesetre a krampuszlányoknál a fazont nem ezzel a szettel igazítottuk :-)