Sziasztok!
Évek óta első borotválkozásom egyben a bemutatkozásom is itt,
tothzoltan bátorított a csatlakozásra illetve válaszolgat a hülye kérdéseimre (amiért határtalanul hálás is vagyok)
Szakállasként kicsit feszélyezve éreztem magam elsőnek, de végülis a férfimunka az férfimunka
Tehát hosszú évek óta barbár eretnek módon csak egy hajnyíró gépet használtam a szakállam 1-2 milisre csapatására illetve a nyakam nullázására. Egy jó fél éve tudatos szakállnövesztésbe fogtam így egyre mélyebbre ástam magam az igazi tradicionális ápolás rejtelmeibe, így elkerülhetetlen volt, hogy szembe jöjjön előbb utóbb a jó öreg beretva. El is határoztam, hogy megtanulom azt a kevéske felületét az arcomnak igazi férfihoz méltó módon csupaszítani, tehát késsel. Meg hát mert baromi menő is lássuk be
Ennek az előkészületei kezdődtek meg nemrégiben.
Első körben hirtelen felindulásból (A Müllerben várakoztam míg az asszony smikeket guberál) rávetettem magam a megfelelő részlegre és magamévá tettem egy pamacsot, borotvaszappant, after shavet és egy klasszikus csomag eldobható borotvát (nem ér megkövezni).
A szappan és a pamacs (nemtudom kinek a szőréből készült)
HJM márkájú. Nem akartam a legolcsóbbat megvenni, de a legdrágábbat sem elsőre. Az
Pure Elements balzsamra az akciós polcon akadtam, és a csomagolása alapján választottam, de kellemes hűsítő, zöld tea illatú
A borotva pedig a klasszikus
BIC eldobható három pengés változata lett.
Persze első dolgom hazaérkezvén, a youtube felütése volt némi útmutatásért, hogy mihez is kell kezdenem a szappan és pamacs együttesével. Az alapokat magamba szívva neki is estem a dolgoknak. A kezdeti szerencsétlenkedés után sikerült egy relatív értelmes krémes-habos réteget felvinnem a megfelelő felületekre. Itt jött a meglepődés igazán, a kemény habos fura emlékek utána egy nagyon fiom, krémszerű, enyhén nyálkás (remélem jól csináltam) takaró amin csak úgy csúszik a penge mintha műkorcsolyázna.
Persze a szakállammal többet bíbelődtém még ezt követően, ha van rá igény akkor szívesen írok arról is.
Csatolok egy képet a végeredményről, de ahogy
tothzoltan szavait idézzem:
"Mondjuk azt nem értem, hogy mit vágtál. Kép alapján semmit" Boldog új évet mindenkinek!