Nos nekem ez a harmadik alkalom, így egy kis összegzést írok egy kezdő szemével. Ugyan már próbáltam régebben a DE-vel való borotválkozást, de nem jött be egyáltalán. Hozzátenném, hogy akkor mondjuk nem volt ecset, csak flakonos borotvahab, a borotva se volt egy nagy eresztés (műanyag Wilkonson), ráadásul a penge se. Ha jól emlékszem próbáltam a gyárilag csomagolt Wilkinson pengével meg Gilette Platinummal (azt hiszem ez a neve, kék a csomagolása). Nos, mint írtam nem volt jó, félretettem a cuccot, egészen mostanáig. Történt ugyanis, hogy olyannyira elegem lett a sokpengéscsodahűdesimáraborotválóirritációtnemokozómarketingcuccokból, hogy azt mondtam ok, akkor kipróbálom még egyszer. De most már szakszerűbben! Beszereztem pár alap kezdő felszerelést, meg némi ismeretet, hála ennek a fórumnak és pár cikknek, amit olvastam, azt usgyi...
előtte: forró vizes áztatás vagy zuhany
ecset: HJM borzszőr ecset (Müllerből)
borotvakrém: Barbon
borotva: Wilkinson műanyag DE
penge: első két alkalommal Gilette Platinum (még találtam egyet) utána Astra Superior Stainless
módszer: 3 kör: WTG, XTG, ATG
utána: BABÉ Aloe Gel (még régebben vettem patikában, bőrgyógyász javasolta; semmi különleges nincs benne szerintem)
eredmény: a Gilette pengével nem volt az igazi, nem volt elég sima, de enyhe irritáció is fennállt; az Astro nekem nagyon bejött, ilyen sima talán azóta nem volt az arcom, hogy borotválkoznom kell (bár még így se tudtam tökéletesen simára borotválni mindenol, de volt, ahol igen), irritáció csak az ádámcsutkánál volt nagyon enyhe, de nekem az nagyon érzékeny, lehet ott hanyagolnom kell az ATG-t
Konklúzió: Soha többet műanyag vackot!
Már alig várom, hogy egy full fém DE-t sikerüljön beszereznem és boldog vagyok, hogy adtam még egy esélyt ennek a dolognak.
ui.: Bocs a hosszúságért, kicsit terjengős lett...
kolo