Üdvözletem!
A mai borotválkozás elég kalandos volt, úgyhogy előre is bocsánat a kisregényért, de ha most kiírom magamból a tapasztalataim, aggályaim, bizonytalanságaim, akkor a legközelebbiig lesz honnan összeszednem a megoldandó problémákat; segítséget természetesen szívesen fogadok
Első késes borotválkozásom, amikor végre volt rá idő, türelem és lehetőség kipróbálni rendesen.
A pre egy hosszú kádban ázás volt, törölközőzni nem akartam most ez előtt, azon kívül bármilyen készítményem nincs pre-re (nem néztem még utána őszintén szólva, hogy a kádas fürdésnél / törölközőzésnél van-e jobb, alaposabb, mivel DE-zésnél nagyrészt bevált eddig).
A kés egy William Clay n Sons, Sheffield 6/8-as volt, melyet előtte egy újonnan készített bőrön fentem meg. A fenést nem tudom jól végeztem-e (előtte okultam ajánlott videobloggerek youtubeos csatornája alapján), de az tény, hogy 50 kört mentem a késsel a bőrön. Amikor a "húzás" végére értem akkor vagy jobban rányomtam vagy nem tudom, de kicsit jobban sercegett a bőr, ez pl nem tudom jó-e nem jó.
Kés megfenve, az anno vásárolt Omega 10xxxx valamilyen röfi pamacs segítségével felhelyeztem magamra a Barbont kellemesen habosítva, aztán nekiálltam a borotválkozásnak.
Először úgy voltam vele, hogy WTG megyek csak át rajta, eleinte inkább szokjam a mozdulatot és a fogást. Fura volt, kicsit ugrált az elején a kés, de amint nem féltem egy hangyányit karakánabban bánni vele (nem rányomni vagy megőrülni), akkor jobban tudtam már vele bánni. Áll alatt kezet cseréltem, hogy bal kézzel is szokjam, és nem volt annyira macerás. Csak a nyakvonalam nyírtam most is, mint mindig.
Amint körbeértem pár helyen még átmentem rajta, aztán megtöröltem a kést és félreraktam legközelebbre, ATG nem akartam még nekimenni késsel.
Azt a jól megszokott Gilette K2-semmel (ami kezd vízkövesedni, megint egy dolog aminek utána kéne néznem, hogy mit kezdjek vele), benne még a viszonylag régebben vásárolt WilKÍNson pengével (pont most fogy el, cserélem valami szimpatikusabbra, mert nem vagyok annyira kibékülve vele) hajtottam végre.
Viszont ha már kísérletezés, első alkalmak, akkor gondoltam tesztelem azt is, hogy milyen az xtg, mivel sosem volt igényem még rá, és annyira nem is érdekelt.
Nagyon tetszik ez a bbs érzés, lehet, hogy erre cserélek is és három körös borotválkozásra váltok.
Végezetül a hajvonalam is megigazítottam (mondom, kísérletezés) egy yt videó alapján, mondván amúgy is zavar mindig, és miért ne szedjem le a K2-vel. Elég jól sikerült azt hiszem.
Utána pakolás, szintén Wilkinson AS (első körös vásárlásból, szintén most fogy el, szintén csere) és örömködés, hogy milyen csuda jó dolog ez a késes borotválkozás.
Már csak utána kell néznem rendes pengének k2-be, pre-knek, rendes AS-nek, fenésről olvasgatni, a bőr tárolásáról olvasgatni (a fürdőszobában hagyni vs valahova elrakni), a vízkövesedést eltüntetni valahogy és minden ami még felmerült bennem mint kérdés.
Első alkalom alapján nem, hogy nem gyűlölöm, de nagyon is tetszik a késes borotválkozás. Nem harap ez sem, csak szokni kell.