Tervben volt egy slant a gyűjteménybe és régóta nézegettem a neten a 37C-t. Az ebay-en találtam viszonylag jó áron egy prágai eladónál:
https://www.ebay.com/usr/nomorebeard_outlet. Gondoltam várok vele, de összesen csak 6 db-ot hirdetett és bár sokáig megvolt neki négy a múlt héten azt vettem észre, hogy már csak egy maradt. Így aztán egy haveromon keresztül csütörtökön dél körül megvettem az utolsót. Gyorsan ideért, hétfőn már át is vette a srác, ma délelőtt jutott el hozzám. Szépen be volt csomagolva logózott karton dobozba, kibélelve valami természetes hánccsal, ami megvédte a borotva dobozát és benne a borotvát a sérüléstől. Járt hozzá egy 5-ös pakk Derby Premium penge és ráadásként küldtek egy köszönő kártyára felragasztott pici üvegben mintát a saját gyártású after shavejükből is. Szimpatikus eladó, nálam csillagos ötösre vizsgázott.
Merkur 37C
Voskhod @1
Balea szinti
Cinke White Citrus
No More Beard Citrus Forrest AS
A neten olvasgattam és egy blogon a 37C-hez a Voskhodot ajánlották. Kár volt odatévedni, mert nem nagyon voltak jó páros, bár az is lehet, hogy bennem volt a hiba és nem találtam elsőre a megfelelő szöget az új, ráadásul slant borotvánál, de az előkészítést se vittem túlzásba. Egyébként erősebb volt a borostám a megszokottnál, mert vártam már a borotvára és azt hittem könnyen elbánik majd vele, de az első kör végén szinte alig vitt le valamit, a második körnél se volt túl határozott, a harmadik körre sikerült tisztességes eredményt elérnem, de azért nem kimondottan BBS. Szokni kell, meglátjuk pár használat után és más pengével. Maga a borotva egyébként nekem tetszik, bár tudom, hogy megosztó a külleme. A minőségben nem találtam kivetnivalót, a súly is rendben, a méreteknél van bajom: a nyél tűnik nekem túl rövidnek, de mivel kétrészes, így ez van, ezt kell szeretni... A borotvához kapott Citrus Forrest AS-t akartam felavatni és így a Cinke White Citrussal párosítottam. Mindkettő szuper cucc, az AS-nek hihetetlenül jó illata van. Citrusos de mellette erőtejes férfias jellegű illat. Nagyon tetszik. A minta max. 3 borotválkozáshoz lesz elég, ha esetleg Prágában járok, vagy lesz még tőlük rendelésem, akkor egy AS-t is hozzácsapok.