Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2304560 alkalommal)

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #2550 Dátum: 2011. December 08. - 14:43:58 »
Egy kis shamponos beavatás és használat után érezhető az a gerinces puhaság, ami a Shavemacekre (és a SIMPSON-okra) jellemző. Egyszóval fantasztikus érzés.  :borz2:

Kicsit olcsóbban tudsz egy jó, gerinces pamacsot ajánlani? A Vulfix 404 pl. nagyon jó lenne, ha nem lenne olyan kis csoffatag, valahogy túl kicsi a köteg.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2551 Dátum: 2011. December 08. - 16:30:24 »
http://newforestbrushes.blogspot.com/2011/11/new-forest-tubby-2.html ?
Persze en kozel sem vagyok olyan nagy tapasztalattal rendelkezo, de en otet nagyon szeretem.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #2552 Dátum: 2011. December 08. - 16:39:44 »
Jól mondja Zoli a New Forestek nagyon jó kis tömött pamacsok.   :borz2: ...elég kedvező áron, sőt, ki lehet fogni pici esztétikai hibával néha még kedvezőbbet.
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #2553 Dátum: 2011. December 08. - 16:47:31 »
Tényleg, ezt többen is dicsérik itt a fórumon... és mi a különbésg a két változat között (There is now a choice of two knot lofts - 54mm and 51mm.)? Az átmérő, azt értem, de a vastagabb mondjuk más szőrből készült?

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #2554 Dátum: 2011. December 08. - 16:59:23 »
A szőr nem más, csak több van benne, amennyivel nagyobb az átmérő.
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #2555 Dátum: 2011. December 08. - 17:06:40 »
Hm, lehet, megkérem a Jézuskát....

Nem elérhető vidak

• Törzstag
« Válasz #2556 Dátum: 2011. December 08. - 17:15:41 »
Nekem is van egy ilyenem, Szódás Úrtól vettem, remek példány, csak ajánlani tudom...

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #2557 Dátum: 2011. December 08. - 17:27:07 »
Tényleg, ezt többen is dicsérik itt a fórumon... és mi a különbésg a két változat között (There is now a choice of two knot lofts - 54mm and 51mm.)? Az átmérő, azt értem, de a vastagabb mondjuk más szőrből készült?
Ha jól értem, akkor te nem az átmérőt, hanem a "knot loftot", vagyis a köteg magasságának két változatát kérdezed?
Mert volt ebből tubby 1, ott az átmérő, a diameter volt asszem 24 mm, a tubby 2-nél 26 mm.
Ha a kötegmagasságot kérdezed, a különbség az, hogy a hosszabb szőr jobban hajlik, azaz "gerinctelenebb". A Frank Shaving pamacsoknál ugyanilyen okokból kezdték meg az alacsonyabb, "fan shaped"-ként futó szériát, mivel rövidebb köteg kevésbé hajlik, ezért pl. keményebb szappanokról kényelmesebben lehet vele felszedni az anyagot. De ez elsősorban ízlés dolga, nem rosszabb az egyik, mint a másik.
A szőrben nincs különbség, a new forestnél ált. kétfélével dolgoznak, a hegyi borzzal (finest), meg a kétcsíkossal (two-banded), de ezt jelzik az adott típusnál. Elvileg a finest a világon a legfinomabb, a two-banded kicsit keményebb, de még az is bőven silvertip/super - elvileg, nekem sajnos nem volt hozzájuk szerencsém.

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #2558 Dátum: 2011. December 08. - 17:48:12 »
Igen, így van, én is az átmérőre válaszoltam. Bár gerincességben szerintem arányosan kiegyenlítődik a Tubby esetében a két méret, tehát a nagyobb köteg magassága és az nagyobb átmérőbe kötött szálak gerincessége a kisebbhez képest. Szóval úgy értem, nem lehet érzékelhető különbséget tenni gerincességben a két változat között ebben a típusban.

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #2559 Dátum: 2011. December 08. - 20:16:26 »
Remélem a találkozón láthatok hasonlókat... addig is köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!  :sör:

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2560 Dátum: 2011. December 08. - 21:51:53 »
Mindenkinek igaza, mert amit mi anno vettünk, azok  Tubby 1 és Tubby 2-k voltak, 24/52 mm és 26/54 méretekkel. Most meg Tubby 2 van csak, igaz az 26 mm-es kötegátmérővel, de immár 2 hosszban, 51 és 54 mm-esben.

Bitang jó pamacsok!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #2561 Dátum: 2011. December 08. - 22:05:29 »
Köszi Sic, hogy a gordiuszi csomót elvágtad!  :borz2:
 :sör:

Nem elérhető powerball

• Törzstag
« Válasz #2562 Dátum: 2011. December 08. - 22:29:12 »
7.-ik kör ma megvolt a Featherrel.
Hozzávalók :
- Borz pamacs
- Arkó krém
- Lord borotva
- Feather penge

2- kör volt a borotválkozásom, brutálisan jól ment.  Nem véreztem sehol sem. 
Az arcom olyan lett mint a babapopsi.   ;D

Na kíváncsi vagyok mennyi lesz ezzel a rekordom. 

Amúgy kíváncsi lennék hogy egy Feather penge, egy Feather Portabla-be hogyan muzsikálna?  ???  Jobban mint a Lordban? ??? ??? ??? ???

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #2563 Dátum: 2011. December 09. - 04:50:39 »
Amúgy kíváncsi lennék hogy egy Feather penge, egy Feather Portabla-be hogyan muzsikálna?
:fetreng: ...kezdődik...aztán észre sem veszed és több borotvád van, mint amit egy hét alatt használni tudsz...  ;D
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2564 Dátum: 2011. December 09. - 05:44:39 »
Jozsi!

A patopsychologiai vademacumban (vagy hogy irjak :-)) ) van mar rolunk kulon szocikk? :-)
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici