Tényleg, ezt többen is dicsérik itt a fórumon... és mi a különbésg a két változat között (There is now a choice of two knot lofts - 54mm and 51mm.)? Az átmérő, azt értem, de a vastagabb mondjuk más szőrből készült?
Ha jól értem, akkor te nem az átmérőt, hanem a "knot loftot", vagyis a köteg magasságának két változatát kérdezed?
Mert volt ebből tubby 1, ott az átmérő, a
diameter volt asszem 24 mm, a tubby 2-nél 26 mm.
Ha a kötegmagasságot kérdezed, a különbség az, hogy a hosszabb szőr jobban hajlik, azaz "gerinctelenebb". A Frank Shaving pamacsoknál ugyanilyen okokból kezdték meg az alacsonyabb, "fan shaped"-ként futó szériát, mivel rövidebb köteg kevésbé hajlik, ezért pl. keményebb szappanokról kényelmesebben lehet vele felszedni az anyagot. De ez elsősorban ízlés dolga, nem rosszabb az egyik, mint a másik.
A szőrben nincs különbség, a new forestnél ált. kétfélével dolgoznak, a hegyi borzzal (finest), meg a kétcsíkossal (two-banded), de ezt jelzik az adott típusnál. Elvileg a finest a világon a legfinomabb, a two-banded kicsit keményebb, de még az is bőven silvertip/super - elvileg, nekem sajnos nem volt hozzájuk szerencsém.