Megtörtént a Salmo által rendberakott sheffieldi kés tesztje. 7/8-os, near wedge, enyhén mosolygós, az ebayes eladó és a doboz felirata szerint Thomas Turner, a beütő szerint Silver Steel. Rövid farkincája alapján XIX. sz. első feléből származik.
Tehát:
-pre: zuhany
-Frank Shaving Finest
-Mühle homoktövises krém (ezúton is köszönet dekának)
-Weleda ASB
A kés shave ready volt, bőrözés ezúttal nem kellett. Hát igen - nagyobb biztonságérzetet, több nyomatékot ad egy ilyen hatalmas, nehéz vas. Az áll és az orr alatt ez bizony növelte az alaposságot, irritáció ezeken a helyeken pedig zéró! A nyakon azonban óvatosabbnak kellett volna lenni - picit néhol többet nyomtam a kelleténél, ezért összeszedtem több pontvérzést szokatlan helyekre, a timsózás pedig bepirosította a bőrömet, így nem úsztam meg balzsam nélkül a dolgot. Nagyon jó ez a kés, de valóban tisztelettel kell vele bánni, és gyakorolni még sokat!
Salmonak ezúton is köszönet!
A Mühle krém viszont némi csalódást keltett: sajnos gyorsan száradt, és a Kell's, Nanny's Silly szappanokhoz képest részben emiatt jóval kevésbé síkosított - a nyakamon tapasztalt nehézségek részben ennek voltak betudhatók. Ez is inkább DE-s krém lesz.