Gabesz!
Kedves FBP!
Csurka István, a rendszerváltás után emblematikussá vált radikális jobboldali figura a rendszerváltás előtt politikasemleges, megbecsült író volt. Komoly értelmiségi körökben mozgott, számos zsidó származású barátja volt. Ők, érthetően, az antiszemita nézeteit nyíltan hangoztató Csurkától igyekeztek később minél inkább elszigetelődni. Egy alkalommal egy ilyen házaspárral találkozott szembe Csurka az utcán, akik szó nélkül átsétáltak a túlsó oldalra. Csurka, sértve érezvén magát, utánuk ment, és igyekezett szóra bírni őket, a korábbi jó kapcsolat ellenére miért kerülik őt ilyen látványosan. A férj válaszolt:
- Pista, te olvasod, amit írsz?
Azt gondolom, kedves FBP, hogy az "irkálok össze-vissza, te bajod, ha elolvasod"-jellegű álláspont nyilvánvalóan nem helyénvaló egy közösségi fórumon. Ha privát játszótérre vágysz, tedd ezt a megfelelő módon, nyiss blogot, vezess naplót, ilyesmi. A közösségben pedig próbálj a közösségi normáknak többé-kevésbé megfelelni! Ha adott esetben figyelmeztetést kapsz, a helyes hozzáállás nem a "nem érdekelsz, akármit mondhatok, jogom van hozzá" síkon van, hanem a "köszi, hogy figyelmeztetsz, legközelebb, ha írok, igyekszem majd erre odafigyelni". Az elvtelen ellenkezés és kötözködés a legkevésbé sem vicces. A legtöbb fórumlakót - köztük engem - ugyan csak marginálisan zavarja általában, viszont Gabesz kicsit sorjás, de jogos hozzászólására írt pökhendi és aggresszív válaszod nekem már átüti az ingerküszöbömet. Legyél hasznos tag, vagy ne legyél - de káros tag semmiképpen se legyél! (A figyelmeztetések jogosságát, remélem, igaziból te sem vitatod...)
A sértett visszaszúrásaiddal kapcsolatban megjegyezném, én összesen
egyszer kértem a véleményedet egy termékről, amire nem hogy értékelést nem írtál, még csak válaszolni sem méltóztattál. Őszintén szólva nem ez az az intelligens kollegialitás, amit minden más itteni tag igyekszik betartani.
Bízom benne, hogy ezúttal nem személyeskedés és hárítás következik majd, hanem kicsit higgadtabb viselkedés.
Szép napot,
deka