Ma reggel immár harmadjára használtam új pamacsomat, az FBP-vel bizniszelt Golddachsot. A további kellékek - a fürcsivel teljesített előkészítésen túl - a (garanciában a Neroliban frissen cserélt) EJ89L, Feather @1-3 harver oldalról, szoftver részről pedig C&E Santal szappan (2x), ma reggel pedig tálkás zöld Proraso. Utána C&E Sienna ASB.
A pamacs a Zupfhaar osztályba tartozik a Golddachs osztályozása szerint, alatta található a Stockhaar, felette a Silberzupf. Azaz a legtöbb egyéb helyen kb. a best badger kategória. Nekem nagy élmény volt megismerni, hogy mennyivel többet tud ez a köteg, mint az EJ black badger - amely el is vándorolt apósomhoz tölteni nyugdíjas éveit. Az új pamacs sokkal tömöttebb, puháb, ugyanakkor kellő gerinccel rendelkezik. Eddig veszített pár szálat, de semmi vészes. Fogása kellemes, bár elsőre meglepő, hogy a nyél milyen kicsi a köteghez képest, más márkáknál ilyet még nem láttam. Egy szóval jó, nya.
Az új keményszappan a Crabtree-ből szintén jó, bár szerintem a Proraso jobban síkosít. Illatban viszont a Santal leveri a mezőny javarészét mint vak a pálinkáskészletet.
Az ASB valóban csodás, jól nyugtat, nem kell belőle sok. Köszi a mintát, Peti!