Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2307780 alkalommal)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #2790 Dátum: 2012. Január 15. - 11:44:36 »
Nem, már régebbi. Nagyon jó kés, de a nyelét nem szeretem... Nehéz úgy fotózni, hogy ne tűnjön otrombának.  ;)

Valószinüleg a nyele miatt de max 5/8-osnak tűnik

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #2791 Dátum: 2012. Január 15. - 13:04:42 »
Ma délelőtti:
-zuhany pre
-wilkinson aloea vera krém, tálban habosítás
-victoria bechhofen daxer sörte pamacs
-mühle 89r, astra superior platinum @2
-wtg/xtg/atg
-a végén hideg vizes öblítés, nedves timsóval kenegetés, majd balea fresh AS
-legvégén cadeavera ASB

BBS faktor: 9/10. Szűk egynapos borostát szedtem le, kíváncsi voltam, fejlődött-e a technikám és a bőröm jobban hozzászokott-e már a DE-hez. Meg egyébként is: borotválkozni jó! :)
A krém elfogyott, a nem túl acélos habverési képességű pamaccsal nagyszerűen dolgoztam föl a krémet, előtte a tálkában érezhetően több munkával készítettem olyan habot, mint a borz pamacsommal.
Nagyszerű érzés, mondjuk a nyak legalsó részére nem mentem rá még egyszer, nem akartam még véletlenül sem irritációt (ezért nem is 10-es a BBS)
18 perc alatt végeztem, de csak érdekesség miatt mértem az időt, nem borotválkoztam gyorsabban van kapkodósabban emiatt.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #2792 Dátum: 2012. Január 15. - 14:15:56 »
Ma 3 kört mentem.
A habot a Figaró-Kanion elegyből gyúrtam hjm pamaccsal, tálban.
Első menet Mühle R89-el
2-3 menet Astra 901-el, mindkettőben Mman penge volt.
Utána hideg víz, majd arcszesz, nívea sport képében.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Gesa

• Törzstag
  • Proraso über alles!
« Válasz #2793 Dátum: 2012. Január 15. - 20:45:26 »
Longball pre
Vitos mandulás
Tech+Feather
Pitralon /CH/
2 kör

Fu Manchu

Jó volt, ennyi :)
"Csak verem, verem, verem, majd beleszakadok, nem bántok én senkit, csak verem a habot...."

Nem elérhető Zsolbe

• Törzstag
« Válasz #2794 Dátum: 2012. Január 16. - 08:23:05 »
Ma reggeli:

Wilkinson UFO, Dob utcai Röfivel arcon habosítva
Gillette Tech '56 + Feather#6
1 WTG, 1 ATG, + 2*0,5 ATG a nyakon és az áll alatti nehezen megközelíthető helyeken
Utána: hideg víz + Malizia Uomo Vetyver AS

Eredmény : BBS+ , ilyen hibátlanra már rég sikerült. UFO szappant kiismerem lassan, Featherrel is összebarátkoztunk, ez már a második vérmentes borotválkozás volt vele. Maximális tisztelettel kell vele bánni, most 6. alkalomra olyan éles, mint más penge elsőre, de megfelelő technika megtalálása után kitűnő eredményt ad.

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #2795 Dátum: 2012. Január 17. - 09:00:04 »
Szép téli reggelt mindenkinek!
A mai  :borotva2:

- Proraso Preshave Cream
- VULFIX 404 The "Grosvenor" Bristle & Badger
- La Toja Shave Cream
- Georgetown Pottery Scuttle
- J.A. HENCKELS Zwillingswerk 38 1/2  (a Santiago de Chile-i ócskapiacról)
- Kanayama Cordovan #60000
- WTG / XTG
-  Floid
- ( Strider Knives Folder: SJ75s "Baby Huey" )
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #2796 Dátum: 2012. Január 17. - 09:01:26 »
Fonti! Az első Strider, ami igazán tetszik...
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #2797 Dátum: 2012. Január 17. - 09:07:13 »
Köszi! ...bár nálam elég lassan történt ez meg, de aztán én is beleszerettem, és leváltottam vele az évek óta EDC SNG-met.  ;)
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #2798 Dátum: 2012. Január 17. - 09:17:24 »
Fiúk, a német - Gut-rasiert - fórumról kérdezi az egyik barátom, hogy lenne-e valakinek egy kis kiállításra való borotválkozós (SODT) fotó kollekciója, amit kölcsönkaphatna az online boltjába két hétre? Akit érdekelne, kérem PÜ-ben nekem írjon.

A legutóbbi:

http://dieperfekterasur.com/page18.php

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2799 Dátum: 2012. Január 17. - 09:19:14 »
Én tudom kinek van  ;)
Csak nem tudom miért mástől kérdi?  :crazy:

PaT

• Vendég
« Válasz #2800 Dátum: 2012. Január 17. - 09:24:52 »
http://dieperfekterasur.com/page18.php
[/quote]

Az első képen lévő borotválkozó edényt honnan lehetne beszerezni?

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2801 Dátum: 2012. Január 17. - 09:39:24 »
Ma újra Proraso szappant használtam (Gézának hála :borz1:)... a régit "megkedvelte" az apósom.  :D
Azt hiszem addig pihenni fog, amíg újra ki nem süt a nap... ::)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #2802 Dátum: 2012. Január 17. - 09:50:43 »
Ma reggel immár harmadjára használtam új pamacsomat, az FBP-vel bizniszelt Golddachsot. A további kellékek - a fürcsivel teljesített előkészítésen túl - a (garanciában a Neroliban frissen cserélt) EJ89L, Feather @1-3 harver oldalról, szoftver részről pedig C&E Santal szappan (2x), ma reggel pedig tálkás zöld Proraso. Utána C&E Sienna ASB.

A pamacs a Zupfhaar osztályba tartozik a Golddachs osztályozása szerint, alatta található a Stockhaar, felette a Silberzupf. Azaz a legtöbb egyéb helyen kb. a best badger kategória. Nekem nagy élmény volt megismerni, hogy mennyivel többet tud ez a köteg, mint az EJ black badger - amely el is vándorolt apósomhoz tölteni nyugdíjas éveit. Az új pamacs sokkal tömöttebb, puháb, ugyanakkor kellő gerinccel rendelkezik. Eddig veszített pár szálat, de semmi vészes. Fogása kellemes, bár elsőre meglepő, hogy a nyél milyen kicsi a köteghez képest, más márkáknál ilyet még nem láttam. Egy szóval jó, nya.

Az új keményszappan a Crabtree-ből szintén jó, bár szerintem a Proraso jobban síkosít. Illatban viszont a Santal leveri a mezőny javarészét mint vak a pálinkáskészletet.

Az ASB valóban csodás, jól nyugtat, nem kell belőle sok. Köszi a mintát, Peti!
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #2803 Dátum: 2012. Január 17. - 10:43:24 »
ma reggeli:
-zuhany pre
-DVH rúdszappan (PaT-tól cserélve) arcon habosítás
-balea gentleman borz pamacs
-mühle r89 astra superior platinum @3
-wtg/xtg/atg
-timsós kence, weleda AS, cadeavera ASB, legévégn kevés körömvirág krém

BBS 10/10
Ez a rúdszappan pöpec (legalábbis nekem) Illata számomra olyan "régimódnak" tűnik, egyenlőre -persze, egy  :borotva: után- odavagyok érte. Nagyszerűen síkosít, szerintem jobban, mint a wilkinson ufo.

Az arcom sima lett, de a nyakam két alsó-oldalsó részén volt irritáció, amit nem tudok eldönteni, hogy esetleg azért, mert a pengéről kopik a bevonat, vagy a DVH szappan azért mégse ken annyira, amennyire érzem... Egyenlőre a penge számlájára írom, később úgyis kiderül az oka.

Kérdés: rúdszappan használatakor nektek elég egyszer felkenni a szappant, majd miután megvan az első pamacsolós kör, utána marad elég hab a pamacsban? Mert nekem a második körhöz is szükségem volt az arcomnak szappanra.

Nem elérhető szece

• Törzstag
« Válasz #2804 Dátum: 2012. Január 17. - 13:40:38 »

Kérdés: rúdszappan használatakor nektek elég egyszer felkenni a szappant, majd miután megvan az első pamacsolós kör, utána marad elég hab a pamacsban? Mert nekem a második körhöz is szükségem volt az arcomnak szappanra.

Személy szerint én a rúdszappannal is a pamacsot szappanozom, utána meg ugyanaz az eljárás, mint tégelyes szappannal, vagy krémmel. (vagy arcon habosítás, vagy tálban, de a pamacsban a szappan, annyi, hogy elég legyen 3-4 körre is.) De lehet, hogy ezt más nem így csinálja. Még az is lehet, hogy tilos! ;)

Az irritáció meg a vérpöttyök témája nálam egyszer ilyen, egyszer olyan. Azonos feltételek mellett is. Amikor tele vagyok pontvérzéssel, meg irritált területekkel, két kör után abba is szoktam hagyni.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici