Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2306868 alkalommal)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #3045 Dátum: 2012. Február 08. - 20:53:35 »
Én már rég megtaláltam... most mivel töltsem a hátralévő időmet?  ???
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #3046 Dátum: 2012. Február 08. - 20:57:41 »

Nem rossz időtöltésnek,  pl. neveld fel a gyermekedet ( most még egyes számban  ;):boldog:  :sör:
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #3047 Dátum: 2012. Február 08. - 21:04:40 »
Ma avocado napot tartottam:

- Avocado fürdőszappan
- Taylor Avocado borotvakrém
- Taylor Avocado ASB (köszi Tibi  :sör:  )
- Merkur 34G + Gillette 7 o'clock (zöld) #4

Nagyon jó volt  :borz2:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #3048 Dátum: 2012. Február 08. - 23:14:24 »
No, egy kis bukdácsolás:

Pre: zuhanyzás
Vitos szappan, Frank Shaving finest borz
Whippeddog bőr, 7/8-os Silver Steel near wedge
After: Humphrey's 100% natural witch hazel distillate + Weleda ASB

A Silver Steel kíméletlen. Viszi az erős szőrt, de minden mást is, és sajnos irritál. Gyakorlás kérdése, de lehet, hogy nemsokára lesni lehet az Elad topikot. ;) A Vitos szappanhoz SOK VÍZ kell!

És ma végre megérkezett a tiszta varázsmogyoró kivonat. A cuccnak elsőre különösebb szaga nincs, 10% alkohol van benne, azt azért kiérezni, ha beleszagolunk az üvegbe, egyébként meg tiszta víznek néz ki. A kissé kíméletlenre sikerült borotválkozás után, miután a kisebb vágásokat letimsóztam, ezzel öblögettem az arcomat. Hujuj... az üveg ugye kb. félliteres, műanyag, és egy kis szűk nyíláson át kell kipumpálni a cuccot (ez a felső kupakrész persze lecsavarható, és akkor duhajabbul is lehet locsolni). Most, amíg még sok a lé, a szűknyílásos megoldással már az is elég volt ha oldalra döntöm, máris kilőtt :D
Óvatosabb döntögetés után sikerült a tenyerembe csorgatnom egy adagot. Na ekkor támadott le az a szag, amit a badger and blade-en valaki csak így foglalt össze: "smells like death." Ha nem is hullaszag, de a fent említett enyhe szesz-szag mellé valami alattomosan lengedező, gyomorforgató sajtszag-szerűség társul, ami szerencsére nagyon hamar elillan. Arcra kenve tényleg érezni, hogy valamelyest enyhíti az irritációt - a vörösséget nem, és egy kicsit "meghúzza", tonizálja a bőrt, az alkohol miatt mintha picit szárítana is. A hidratálás és további enyhítés végett mentem utána a Weledával is.

Tanulság:
- valamihez keverni kell, ami jobb illatú
- magában inkább csak arctisztító, ill. a nem extrém kíméletlen borotválkozás után jó

Kipróbálom még bay rumhoz vegyítve is, és majd lehet, hogy lesz osztogatás.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #3049 Dátum: 2012. Február 09. - 07:35:34 »
Il Repute, GoldDachs, L6, Feather, OldSpice Original, 10/10.

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3050 Dátum: 2012. Február 09. - 07:38:14 »
Jó reggelt mindenkinek! :)
A mai  :borotva:

- Forróvizes törcsi
- SIMPSON CHUBBY 2 Best Badger
- Manantiales de La Toja  Soap
- Vintage Japanese straight razor Kamisori  
- Biber-Elster Feinste Spez. Juchte paddle strop
- WTG / XTG
- L'occitane CADE After-Shave Balm

(Bocs a "tengerpartért" ebben a hidegben, de "Lakatlan sziget" téma volt a BéandBén.  ;D )
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3051 Dátum: 2012. Február 09. - 08:28:39 »
Áááá nem mentem le, itt bele is esnék a jeges vízbe. Ezeket kavicsokat otthon tartom. Sőt vannak Barcelonából is akkorák mint a MacBook képernyője.  ;D
Amúgy meg köszi!  :sör:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #3052 Dátum: 2012. Február 09. - 10:08:56 »
Ez a "feng shui" tál Fonti? :)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3053 Dátum: 2012. Február 09. - 10:14:29 »
Igen, abból szemezgettem.  ;) (Nem igazán "feng shui" tál az, csak azért van ott a fürdőszoba részemen, hogy más ne pakoljon oda.  :crazy: )

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #3054 Dátum: 2012. Február 09. - 20:50:25 »
Zsiráf, nekem volt Mühle szantálos szappanom, ami ugye u.a. mint a the dzséggered. Nekem nem volt ilyen tapasztalatom, mint neked ezzel a ragadóssággal, én csak azt éreztem, hogy nem ken, síkosít eléggé. Szerintem több víz köll hozzá.
Egyszer kipróbáltam, pontosabban habtesztet csináltam (borotválkozás nélkül) hogy megnézzem, hogy mennyi víz is az annyi.
Tehát áztatás (pamacs, szappanra is, hogy ellepje) majd jött a tálban habosítás. Miután jónak ítéltem a hab mennyiségét és állagát, továbbra is csöpögtettem bele a vizet és kevertem, hogy megtudjam, miképp reagál a vízre ez a szappan. Érdekes volt látni, hogy miután jónak ítéltem, még felvett egy csomó vizet, még több habot adot és az állaga sem az a totál kemény maradt, hanem a "pont jó" kategóriájú lett.

És igen, szerintem is jobb a wilkinson UFO :)

EJ89
Bic penge 1. használat
EJ preshave
EJ szantál szappan
HJM disznó
Balea after

Gondoltam kipróbálom a Sic kollégától vásárolt EJ szantál szappant, hát, nagyon csalódtam. Most vagy én csináltam valamit rosszul, vagy a wilkinson ufó jobb.
Egyszerűen annyira tapadós lett a hab, hogy felkentem az arcomra és rossz érzés volt, hát még a borotvával lehúzni, rendesen ragacsos volt. Illatra nagyon bejön ez a szantál dolog, lehet több vizet kell melléraknom? Nem tudom. 0 vágás, pontvérzés sem, de a szappan miatt csak 6/10

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #3055 Dátum: 2012. Február 09. - 20:58:22 »
Eddig azt gondoltam, hogy az UFO-t nem nagyon lehet alulmulni... A keket es a feketet is ugy adtam tovabb egy kollega fianak, hogy "sok szerencset, de a helyedben inkabb vennek egy tubus Barbont".
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #3056 Dátum: 2012. Február 09. - 21:13:20 »
Nekem az UFO arcon habosítva elég közel álló eredményt adott -vagy inkább ad- a barbonhoz. Ok, azért a Barbon érezhetően jobban ken. Számomra a wilkinson aloe verás krém viszont még jobban síkosít a barbontól is.
Az lehet, hogy nem egy habbajnok sem az UFO, sem a wilkinson krém, de nemrég rájöttem, hogy én nem a hab mennyiségére vagyok érzékeny, hanem a kenésre.
Dehát kinek a pap... :)

Eddig azt gondoltam, hogy az UFO-t nem nagyon lehet alulmulni... A keket es a feketet is ugy adtam tovabb egy kollega fianak, hogy "sok szerencset, de a helyedben inkabb vennek egy tubus Barbont".

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #3057 Dátum: 2012. Február 09. - 21:19:24 »
Nekem nagyon jól muzsikált a Mühle/EJ szantál szappan. Lehet, hogy kicsit dolgozni kellene a habképzésen, hogy jól találd el az arányokat.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #3058 Dátum: 2012. Február 09. - 21:19:28 »
Nekem a két véglet jut eszembe az ufóról, jól ken/ siklik a penge, de nem bírom az illatát.Mikor az asszony szagolgatta, "jajj tedd vissza a tetejét rögtön..."Ha mondjuk barbon illata lenne, a kedvencem lenne, de egyszerűen irritál az illata. :'(

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #3059 Dátum: 2012. Február 09. - 21:28:40 »
+1!

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici