No, egy kis bukdácsolás:
Pre: zuhanyzás
Vitos szappan, Frank Shaving finest borz
Whippeddog bőr, 7/8-os Silver Steel near wedge
After: Humphrey's 100% natural witch hazel distillate + Weleda ASB
A Silver Steel kíméletlen. Viszi az erős szőrt, de minden mást is, és sajnos irritál. Gyakorlás kérdése, de lehet, hogy nemsokára lesni lehet az Elad topikot.
A Vitos szappanhoz SOK VÍZ kell!
És ma végre megérkezett a tiszta varázsmogyoró kivonat. A cuccnak elsőre különösebb szaga nincs, 10% alkohol van benne, azt azért kiérezni, ha beleszagolunk az üvegbe, egyébként meg tiszta víznek néz ki. A kissé kíméletlenre sikerült borotválkozás után, miután a kisebb vágásokat letimsóztam, ezzel öblögettem az arcomat. Hujuj... az üveg ugye kb. félliteres, műanyag, és egy kis szűk nyíláson át kell kipumpálni a cuccot (ez a felső kupakrész persze lecsavarható, és akkor duhajabbul is lehet locsolni). Most, amíg még sok a lé, a szűknyílásos megoldással már az is elég volt ha oldalra döntöm, máris kilőtt
Óvatosabb döntögetés után sikerült a tenyerembe csorgatnom egy adagot. Na ekkor támadott le az a szag, amit a badger and blade-en valaki csak így foglalt össze: "smells like death." Ha nem is hullaszag, de a fent említett enyhe szesz-szag mellé valami alattomosan lengedező, gyomorforgató sajtszag-szerűség társul, ami szerencsére nagyon hamar elillan. Arcra kenve tényleg érezni, hogy valamelyest enyhíti az irritációt - a vörösséget nem, és egy kicsit "meghúzza", tonizálja a bőrt, az alkohol miatt mintha picit szárítana is. A hidratálás és további enyhítés végett mentem utána a Weledával is.
Tanulság:
- valamihez keverni kell, ami jobb illatú
- magában inkább csak arctisztító, ill. a nem extrém kíméletlen borotválkozás után jó
Kipróbálom még bay rumhoz vegyítve is, és majd lehet, hogy lesz osztogatás.