A fél órával ezelőtti:
Dalain krém
HJM borz
kerámia tál
Gillette SS TTO '56
zöld Astra penge
Pitralon as
Egy igazi nyugodt borotválkozás.
A lakásban magam vagyok, a gyerek épp átfut Egerből Miskolcra a Bükk-Hegységen keresztül, nejem meg a századik diplomáját intézi az egyetemen.
Szóval a csendben jól hallom a penge sercegését, ami a Dalain habja alól szűrődik ki. Persze kicsit sokat nyomtam a tubusból a tálba, tán 8 körre is elég lenne ennyi, de legalább gondolkodhatok több menetben.
Kell is, mert a zöld Astra ül a Gillette ölében. Érzetre nagyon biztonságinak tűnik a páros, bátran húzom a bőrön, mégsem serken a vér sehol.
A túlzott biztonsági érzet általában idegesíteni szokott, de most valahogy mégsem vesz erőt rajtam a sikítófrász. Az első körnek vége, végigsimítom a képem, hát igen. Aztán, mint aki előre tudta, hogy úgy is ez lesz, a pamacsért nyúlok.
Közben a nyitott ablakon keresztül hallgatom a szomszéd ház tetején csivitelő madárpárt. Hangról csak a galambot, a kakukkot és a rigót tudom beazonosítani. Ezek valami más kaszthoz tartoznak. Lehet, hogy néha madártannal is foglalkoznom kéne? Vajon ilyenkor veszekszenek egymással vagy beszélgetnek szimplán?
A borotválkozáshoz a borz szőre térít vissza, mely barátságosan szurkálja a pofámat, miközben a második menet anyagát viszem fel rendeltetési helyére, hogy aztán némi ott tartózkodás után lehántsam az egész kulimászt a borotvával.
Xtg, vér még mindig sehol, ellenben a második kör után már azért illene bbs közelinek lennie a képemnek, de ez nem az. Halálos nyugalommal ismét felveszem a pamacsot és harmadszor is ráeresztem a bőrömre.
A 3. kör nem ATG mert azt nem kedvelem, inkább random húzogatom a borotvát, ahol még elégedetlen vagyok az eredménnyel.
A hab maradékát aztán langyos vízzel mosom le. Kézzel ismét végigsimítom az orcám, majd a dologba beletörődve az eszközök elmosásába kezdek.
Mivel előre sejtettem, hogy itt ma nem lesz bbs, ha bele gebedek akkor se, így nem vagyok ideges, sőt, rossz kedvű sem. Holnap legalább lesz mit vágni.
A végén még a Pitralon illata sem bőszített, talán kezdek hozzászokni, vagy mifene.
Jó hétvégét mindenkinek!