Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2300385 alkalommal)

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #3705 Dátum: 2012. Április 14. - 10:43:40 »
Qka, de szép az a kis kannás szet! :)
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #3706 Dátum: 2012. Április 14. - 10:47:02 »
Qka, de szép az a kis kannás szet! :)

Köszi! Szeretem az ilyen jellegű cuccokat.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #3707 Dátum: 2012. Április 14. - 13:26:27 »
 :fetreng:
BTW. A penge es a pamacs az enyem volt. A tobbi csak tusz.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #3708 Dátum: 2012. Április 14. - 13:28:31 »
Nekem az dereng, hogy a Timor és a Weishi ugyanaz, szerinted?

Ezen a bánatos napon:

- előtte és utána is Proraso pre/post kence
- Proraso szappan
- Timor (bronz) borotva (Gillette SS méltó alternatíva)
- Personna Red penge (számomra a legjobb)
- Simpson Chubby 2 (komoly cucc)
- Sószappan, majd kb. 30 perc után Proraso  :borz2:

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #3709 Dátum: 2012. Április 14. - 13:31:30 »
By The Way :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #3710 Dátum: 2012. Április 14. - 14:34:30 »
+1
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #3711 Dátum: 2012. Április 14. - 14:37:35 »
Nekem az dereng, hogy a Timor és a Weishi ugyanaz, szerinted?

Nem egészen. Fórumokat olvasgatva az derült ki számomra, hogy mindkettőt kínában gyártják, de amíg a Weishi "echte" kínai termék, addig
a Timor-t német (Solingen) rendelésre gyártják. Gondolom ez azt is jelenti, hogy meg kell feleljen a német minőségi kívánalmaknak.
Nem tudom milyen a Weishi, de a Timor tényleg minőségi. Innen rendeltem:
http://www.shavemac.com/products/Safety-Razors/Timor-Safety-Razor/Timor-Razor-Gift-Set.html
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #3712 Dátum: 2012. Április 14. - 14:44:18 »
Szépek!

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #3713 Dátum: 2012. Április 14. - 14:54:33 »
Tényleg szép  ;)
Nálam a Weishi jól működött, de csak Feather pengével volt jó.
Personnaval kicsi borostát hagyott.

Nem egészen. Fórumokat olvasgatva az derült ki számomra, hogy mindkettőt kínában gyártják, de amíg a Weishi "echte" kínai termék, addig
a Timor-t német (Solingen) rendelésre gyártják. Gondolom ez azt is jelenti, hogy meg kell feleljen a német minőségi kívánalmaknak.
Nem tudom milyen a Weishi, de a Timor tényleg minőségi. Innen rendeltem:
http://www.shavemac.com/products/Safety-Razors/Timor-Safety-Razor/Timor-Razor-Gift-Set.html

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #3714 Dátum: 2012. Április 14. - 15:20:02 »
A fél órával ezelőtti:

Dalain krém
HJM borz
kerámia tál
Gillette SS TTO '56
zöld Astra penge
Pitralon as

Egy igazi nyugodt borotválkozás.
A lakásban magam vagyok, a gyerek épp átfut Egerből Miskolcra a Bükk-Hegységen keresztül, nejem meg a századik diplomáját intézi az egyetemen.
Szóval a csendben jól hallom a penge sercegését, ami a Dalain habja alól szűrődik ki. Persze kicsit sokat nyomtam a tubusból a tálba, tán 8 körre is elég lenne ennyi, de legalább gondolkodhatok több menetben.
Kell is, mert a zöld Astra ül a Gillette ölében. Érzetre nagyon biztonságinak tűnik a páros, bátran húzom a bőrön, mégsem serken a vér sehol.
A túlzott biztonsági érzet általában idegesíteni szokott, de most valahogy mégsem vesz erőt rajtam a sikítófrász. Az első körnek vége, végigsimítom a képem, hát igen. Aztán, mint aki előre tudta, hogy úgy is ez lesz, a pamacsért nyúlok.
Közben a nyitott ablakon keresztül hallgatom a szomszéd ház tetején csivitelő madárpárt. Hangról csak a galambot, a kakukkot és a rigót tudom beazonosítani. Ezek valami más kaszthoz tartoznak. Lehet, hogy néha madártannal is foglalkoznom kéne? Vajon ilyenkor veszekszenek egymással vagy beszélgetnek szimplán?
A borotválkozáshoz a borz szőre térít vissza, mely barátságosan szurkálja a pofámat, miközben a második menet anyagát viszem fel rendeltetési helyére, hogy aztán némi ott tartózkodás után lehántsam az egész kulimászt a borotvával.
Xtg, vér még mindig sehol, ellenben a második kör után már azért illene bbs közelinek lennie a képemnek, de ez nem az. Halálos nyugalommal ismét felveszem a pamacsot és harmadszor is ráeresztem a bőrömre.
A 3. kör nem ATG mert azt nem kedvelem, inkább random húzogatom a borotvát, ahol még elégedetlen vagyok az eredménnyel.
A hab maradékát aztán langyos vízzel mosom le. Kézzel ismét végigsimítom az orcám, majd a dologba beletörődve az eszközök elmosásába kezdek.
Mivel előre sejtettem, hogy itt ma nem lesz bbs, ha bele gebedek akkor se, így nem vagyok ideges, sőt, rossz kedvű sem. Holnap legalább lesz mit vágni.  :D
A végén még a Pitralon illata sem bőszített, talán kezdek hozzászokni, vagy mifene.

Jó hétvégét mindenkinek! :)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #3715 Dátum: 2012. Április 14. - 15:39:58 »
Hát ez már egészen költői!

Az enyém kevésbé volt az, viszont extra kellemes, így:
pre: melegvíz
Queen Charlotte Green Irish Tweed krémminta
Herbszt Helga-féle csupor
Frank Shaving finest ecset
Kicsit túlvizeztem, de nem zuhant össze, sőt, sokkal jobban kent! Kicsit megvilágosodás-szerű élmény volt: lehet, hogy más szappannál/krémnél is bátrabban kéne vizeznem (a MWF persze külön műfaj).
7/8 Gold Dollar jenessanyi féle éllel és nyéllel, Whippeddogos bőrön fenve - a fenti habon kiválóan siklott.
Most már az államon is egész jó a késes eredmény, meg merem csinálni az átlós irányú, guillotine-szerű vágásokat is. Arcon meg bbs.
0 irritáció, egyetlen elhanyagolható pontvérzés, bátran mentem utána bay rummal - ezúttal a saját készítésű narancsosból, az utolsó adag tesztelése, mielőtt elvinném haveromnak.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #3716 Dátum: 2012. Április 14. - 20:37:14 »
Jó estét Urak!

Rózsa szappany (a közös)
Lordfella + LordSC (szőr mentén + szőr ellen)
Weleda ASB

10/10
 :borz1:

Kelgyó: Ne hallgass Edre... az ATG csodákra képes!  ;)

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #3717 Dátum: 2012. Április 15. - 08:38:47 »

Kelgyó: Ne hallgass Edre... az ATG csodákra képes!  ;)

Ebben a témában nem hallgatok én senkire, elég a 30 éves DE rutin. :)
Rendszeresen a 3. körben, atg alatt szoktam összekaszabolni magam, ezért erősen leszokóban vagyok róla. Annyit nem ér a bbs. Legyen inkább 98%-os az eredmény, de ne kerüljön üröm az örömbe. :)

Ezért szerelmesedtem bele a Gillette Old Type - Feather kombóba. Ott nem szorulok rá az atg-re, elég bőven a két kör, sőt, még tán az egy is elég, ha másnap is szeretnék borotválkozni.  :D
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3718 Dátum: 2012. Április 15. - 09:48:30 »
Jó reggelt mindenkinek! :)
A mai  :borotva:

- Proraso Preshave Cream
- 26mm Thäter LE (SRP 2011) 2-band, Silvertip Badger
- Mama Bear's Polynesian Red Glycerin Shave Soap
- Fitjar Lathering Up Shaving Bowl
- 6/8" Mastro Livi, Half hollow ground, Round Point (w/ Boxwood scales)
- Kanayama Cordovan #60000
- WTG/XTG
- Alt-Innsbruck EDC

H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Gabesz

• Tag
« Válasz #3719 Dátum: 2012. Április 15. - 11:20:08 »
Szép vasárnapot!

Barbonoztam és Arkóztam. Lord pengével hántottam, The GIMP & G'MIC pluginnal szórakoztam.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici