Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2300429 alkalommal)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #4740 Dátum: 2012. Augusztus 23. - 09:47:56 »
Attól lesz a finom japán tea habos valóban. Már amelyikhez használatos. ...az egy külön tudomány, itt csak dekoráció.  ;)

Tehát mégiscsak habverő  :crazy:

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #4741 Dátum: 2012. Augusztus 23. - 10:04:55 »
Igen, eltaláltad!  ;D
ZOZO, ha annyira érdekel a téma itt elolvashatod.

H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #4742 Dátum: 2012. Augusztus 23. - 10:50:54 »
b...d meg fonti  >:(
miért nem irtad ki, hogy fertőzésveszély  :crazy:

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #4743 Dátum: 2012. Augusztus 23. - 11:17:47 »
Akkor utólag.  ;D  De csak óvatosan! Találkoztam egy hölggyel, aki már a második tanfolyamot végzi a japán teaszertartásról, de még csak ott járnak, hogy a vendégnek hogyan kell megfelelően viselkedni.  :fetreng: Én ezért is hagytam a fenébe és inkább a rugalmasabb és egyszerűbb kínai Kung Fu módszert használom a tea élvezetéhez.  ;)
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #4744 Dátum: 2012. Augusztus 23. - 11:38:53 »
Engem nem is annyira a szertartásossága fogott meg, hanem maga a teát kívántam meg. Nagyon sok hasonlósága van a borral, pl hogy öregszik, tárolás, stb.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #4745 Dátum: 2012. Augusztus 23. - 11:53:14 »
FIGYELMEZTETÉS!!! A Fonti által belinkelt oldalt(japantea.hu) mindenki csak saját felelősségre olvassa. Súlyos függőséget okozhat.  :crazy:

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #4746 Dátum: 2012. Augusztus 23. - 20:14:36 »
FIGYELMEZTETÉS!!! A Fonti által belinkelt oldalt(japantea.hu) mindenki csak saját felelősségre olvassa. Súlyos függőséget okozhat.  :crazy:

Persze, mint a lefotózott borotvakések és pamacsok mi?! Nehogymá' :crazy: :fetreng:
Sheffield-England

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #4747 Dátum: 2012. Augusztus 23. - 20:46:36 »
Gratulalok Fonti!
"Featured Shave of the Day" lett a maid az SRP-en.

Köszi. Ez csak egy kis jubileumi figyelmesség volt most Maxtól.  ;)

Nem elérhető Harapos

• Új tag
  • *
« Válasz #4748 Dátum: 2012. Augusztus 23. - 20:58:14 »
Na lassan jogosultnak érzem magamat, hogy pár borotválkozás után leírjam a mait.
- Forró vizes törölközővel puhítottam a 3 napos borostáimat.
- Beáztatott Mühle Aloe verás szappanból Balea sörtés pamaccsal készítettem habot.
  Na ez még kicsit ment is, de mikor a pamaccsal kentem fel a pofázmányomra a habot az összeesett.
  A habkészítésnél folyamatosan nagyon figyelmesen adagoltam a vizecskét a pamacsra, de úgy is ez lett a végeredmény.
  Mit cseszek ilyenkor el, ez van a Baleás és a Speick borotvakrémmel is.
- Borotva most egy Lord L6-os gyári pengével. Amúgy egy Electric Cuttlery 5/8-al szoktam csinálni már vagy 4 vagy 5 alkalommal.
Áz ávterséve meg Nivea bálzsám vólt tezsvírejim, egyébként meg hideg víz szokott lenni.

szép estét mindenkinek

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #4749 Dátum: 2012. Augusztus 23. - 21:04:44 »
Köszi. Ez csak egy kis jubileumi figyelmesség volt most Maxtól.  ;)

Ez volt az ezredik???
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #4750 Dátum: 2012. Augusztus 23. - 21:24:36 »

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #4751 Dátum: 2012. Augusztus 23. - 22:36:41 »
Aha.  ;)

Gratula!!!!

Szép az a kamisori. Jól látom, hogy életlen a bal felső sarka a képnek? Nem kötözködni akarok, de vagy a szemem romlott, vagy a monitor nincs rendesen beállítva, vagy nem tudom, hogy mi van.
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #4752 Dátum: 2012. Augusztus 23. - 22:50:13 »
Nem tom. Nálam most speciel mind a 4 sarok tű éles.  :nemtom:

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #4753 Dátum: 2012. Augusztus 23. - 23:25:48 »
Nem tom. Nálam most speciel mind a 4 sarok tű éles.  :nemtom:

Akkor remélem a monitor. :fososzmájli:

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4754 Dátum: 2012. Augusztus 24. - 08:02:13 »
Harapós pajtás, emlékeim szerint a Mühle/Merkur/Edwin Jagger szappanok nem igényelnek sok vizet, szóval vagy több szappant vegyél föl a pemzlivel, vagy kevesebb vizet adj hozzá. Mennyire kicsapott pamaccsal kezded a habkészítést?

- Beáztatott Mühle Aloe verás szappanból Balea sörtés pamaccsal készítettem habot.
  Na ez még kicsit ment is, de mikor a pamaccsal kentem fel a pofázmányomra a habot az összeesett.
  A habkészítésnél folyamatosan nagyon figyelmesen adagoltam a vizecskét a pamacsra, de úgy is ez lett a végeredmény.
  Mit cseszek ilyenkor el, ez van a Baleás és a Speick borotvakrémmel is.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici