Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2300064 alkalommal)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #4830 Dátum: 2012. Szeptember 12. - 18:43:24 »
Mai:

- Sir Irisch Moos szappan, AS
- Böker 4/8
- TGN - Super Badger FAN 24mm wenge nyéllel

HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #4831 Dátum: 2012. Szeptember 13. - 21:06:55 »
Naja, most végigolvasva a hozzászólásomat nem egyértelmű: tehát arra gondoltam, hogy a más víz miatt más lesz a hab, ami kicsit másképp hat és ezért lesz vérpetty. Természetesen nem a megváltozott bőr-víz kölcsönhatásra gondoltam :)

Halkan, de komolyan én is megjegyezném, hogy az okozott irritációnak szerintem sincs túl sok köze a vízhez, de a víz milyensége torzítja a szappan -jól megszokott- tulajdonságait.
(Ha olyat láttok az összetételben, hogy EDTA, ő az egyik aki szavatolja, hogy ez a torzulás a legcsekélyebb legyen)

Illetve a keményebb víz a bőrre is másként hat, úgyhogy áttételesen, közvetetten okozhat érdekességeket. yoee- Szerintem hozzászoksz gyorsan.

Itt egy térkép, hogy ki milyen köményet iszik. http://www.vgfszaklap.hu/images/cikkkepek/2003/6/terkep.jpg       

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #4832 Dátum: 2012. Szeptember 13. - 22:17:05 »
Naja, most végigolvasva a hozzászólásomat nem egyértelmű: tehát arra gondoltam, hogy a más víz miatt más lesz a hab, ami kicsit másképp hat és ezért lesz vérpetty.

Ez maximálisan így van, hozzá kell igazítani a megváltozott vízminőséghez a habzási rituálét. Aztán meg persze a fene tudja: évek óta nem nagyon volt pontvérzésem. Ma meg olyan volt az arcom, mintha konzervdoboz fedőjével borotválkoztam volna, pedig a bevált sémát követtem. De lehet, hogy nagyjából száz darab után meglett az első hibás Feather pengém  ???

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #4833 Dátum: 2012. Szeptember 14. - 13:23:03 »
Az a borotválkozás, amiről most írok a nyáron történt. Nem a használt vas, illetve pamacs és szappan a lényeges. / Úgy emlékszem, hogy a Mühle szintetikus borz pamacsot használtam és a tubusos Musgo Real krémet habosítottam az arcomon. 5/8 os Fischer borotvát használtam./  A borotválkozás élményét szeretném átadni. Akkoriban folyamatosan 35C° felett volt a napi hőmérséklet. Szabadságon voltam. A birtokon. A borotválkozás előtti napokban folyamatosan, hol kerti munkát végeztem, hol a ház körül tevékenykedtem. Azon a reggelen elhatároztam, hogy megborotválkozom. Megvártam, míg a nap az istálló ablak előtti helyre süt. Annak jobb oldali ablaka mellet áll azt esővízgyűjtő hordó. Erre tettem a kis, zománcozott lavór. Kútvízzel tele. Az ablak kilincsére ráakasztottam a kistükröt. Félmeztelen lévén a nadrágom elé, az övembe tűrtem a törülközőt.  A nap kellemesen melegített. Lusta nyári reggel volt. A család a házban készülődött a reggelihez. A feleségem rántottát sütött. A többiek terítettek.  A pamacs sercegett az arcomon, ahogy körkörös mozdulatokkal felhordtam a szappant.  Aztán nyugodt, lassú, alapos mozdulatokkal elkezdtem borotválkozni. Jól esett, ahogy a szőrös habot toltam lefelé. Mindeközben körbeölelt a nyugalom. Az udvaron zümmögtek a rovarok, ciripeltek a tücskök.  A borotválkozás sercegését meg-megszakította a víz hangja, ahogy késemről a habot le-lemostam.  A tükör felső sarkaiban a kék ég.  Zen állapot. Az isteni kegyelem állapota.
Elkészültem. Friss, tiszta érzés. Jól eső. Ilyesmit érezhettek nagyapáink, dédapáink.
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető edgarm

• Törzstag
« Válasz #4834 Dátum: 2012. Szeptember 14. - 13:26:23 »
Képet!!!  :borotva:

Nem elérhető Xaba

• Törzstag
« Válasz #4835 Dátum: 2012. Szeptember 14. - 14:24:21 »
Sima rántottát?  :P  :sör:

Nem elérhető Croaker

• Törzstag
« Válasz #4836 Dátum: 2012. Szeptember 14. - 14:27:37 »
Simán lehetne regényből vett idézet! Gratula hozzá, nagyon képszerű a leírásod :) 5-ös, leülhet(sz)  :sör:

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #4837 Dátum: 2012. Szeptember 14. - 14:33:06 »
Toportyán már csak ilyen reneszánsz ember.  :boldog: Ajánlom figyelmedbe a bemutatozások között a "Toportyán" témát!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #4838 Dátum: 2012. Szeptember 14. - 22:22:07 »
Nos, ma reggeli borotválkozásomat Karcag városában követtem el. Penge linkjén található térkép szerint ott a víz lágy. A használt hardver u.a. volt, a wilkinson penge is u.a. volt, de a krém a figaró helyett (nekem eddig a no.1) a wilkinson sensitive volt, amit szintén szeretek, nagyon jó.
A végeredmény csodás bbs, kellemes, irritáció és vérpetty mentes borotválkozás lett.
Eddig is tudtam -a fórumról, B&B-ről- hogy a hab miatt számít a víz, ezt most a saját bőrömön is érzem :)

Ez maximálisan így van, hozzá kell igazítani a megváltozott vízminőséghez a habzási rituálét. Aztán meg persze a fene tudja: évek óta nem nagyon volt pontvérzésem. Ma meg olyan volt az arcom, mintha konzervdoboz fedőjével borotválkoztam volna, pedig a bevált sémát követtem. De lehet, hogy nagyjából száz darab után meglett az első hibás Feather pengém  ???

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #4839 Dátum: 2012. Szeptember 14. - 22:30:56 »
Nos, ma reggeli borotválkozásomat Karcag városában követtem el.

Egy italra a vendégem lennél...  :sör:

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #4840 Dátum: 2012. Szeptember 15. - 13:57:12 »
No, Metal, akkor tuti fogunk találkozni, én elég sokáig itt fogok dolgozni :)
Csak ne felejtsünk el időpontot egyeztetni!!
Most néztem az aláírásod, ezek szerint karcagi vagy :)

Egy italra a vendégem lennél...  :sör:

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #4841 Dátum: 2012. Szeptember 15. - 14:14:57 »
Irány a kávézó Yoee.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #4842 Dátum: 2012. Szeptember 15. - 22:55:51 »
az általam írt címmel.
Csodálom, hogy még nem törölték ki.
Van, aki ezért ugrik.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #4843 Dátum: 2012. Szeptember 16. - 00:00:42 »
...remélem kelet-német!
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #4844 Dátum: 2012. Szeptember 16. - 10:28:34 »
Elnézést kérek mindazon jóérzésű fórumtársaktól, akik vasárnap reggel a Mai borotválkozásom című topikban a várt tartalom helyett azzal kénytelenek szembesülni, hogy FabrikaBiciklaPartizan és Malac már itt is velem szórakoznak.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici