Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2295864 alkalommal)

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #5415 Dátum: 2012. November 27. - 18:47:49 »
Csókolom. A mai cselekmény.
Hozzátenném nagyon jó élményt nyújtott a krémecske. Kiválóan síkosított nem száradt. Sőt nem tudom mi van de a Lord classic egyre jobban vág. Pedig már a harmadikat futja.
Vagy a technikám fejlődik de nagyon jó kis beretválkozás volt. Az AS re azt gondoltam, hogy hűsítős lesz erre meg olyan gyorsan párolgós hogy csak na. ;D
Rájöttem mit nem bír a nyakam. Ha lentről felfelé vágom semmi gond de ha fentről lefele vágom akkor kezd égni a nyakam.
Pont fordítva van nálam. Lehet gyári hibás vagyok.? :fetreng:

Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Ser Renly

• Törzstag
« Válasz #5416 Dátum: 2012. November 28. - 09:13:30 »
Rájöttem mit nem bír a nyakam. Ha lentről felfelé vágom semmi gond de ha fentről lefele vágom akkor kezd égni a nyakam.
Pont fordítva van nálam. Lehet gyári hibás vagyok.? :fetreng:

Nem vagy gyári hibás!  ;D Nekem pl. a nyakam bal oldalán balról jobbra nő a szőr, a többi részen lefelé. Ahogy az ember hajában, úgy az arcán is vannak forgók, ami mentén a szőrök nőnek. Nekem is fel kellett térképeznem a növekedési irányt. Úgy csináltam, hogy kétnapos borostán egy papírnévjegykártyát végigfuttattam, mintha borotválkoznék, és az ellenállásból tudtam következtetni a szőrnövés irányára. Onnantól kezdve megpróbáltam tudatosan eszerint borotválkozni, és nem is volt tulajdonképpen soha tartós pirosodás, vágás, durva irritáció azóta.

Mai minimál:

Wilkinson Classic - LORD SS - Victoria sertés
Institut Karité* arcon habosítva
timsó

Remek habot kaptam a szappanból, jó párnás, csúszós, ahogy azt kell. A krémhaboknak eléggé más ehhez képest a "textúrájuk". Nem egy illatvilágbajnok, de ezt kárpótolja az ápolás amit nyújt.

Jó munkát/munkakerülést/tanulást mindenkinek!

*Köszönöm Botond!

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #5417 Dátum: 2012. November 28. - 09:26:36 »
Mai:

Pre: Musgo Real oil
Szappan: L'Occitane Cade
Pamacs: Semogue Owners Club 2 Band
Borotva: Goodfella
Penge: BIC
ASB: L'Occitane Levendula
EDT: L'Occitane Levendula

Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető Ostor

• Törzstag
« Válasz #5418 Dátum: 2012. November 28. - 09:43:44 »
Tegnap nagy nap volt, átvettem SicTransit-tól a megvásárolt New Forest pamacsot és a kölcsönkért Futurt és vártam az estét  ;D

Truefitt Ultimate Comfort pre oil
Truefitt Ultimat Shave Cream
Futur Lord pengével
Truefitt After Balm

volt a sor

Színházba mentem este , gondoltam szépen borotválva illatosan megyek.
Zuhanyzás , hogy szépen puhuljon a bőröm újdonsült pamacs beáztatva várja a használatba vételt. Bekentem a finom lime illatú olajjal az arcom, kicsit hagytam állni . Közben tálkában habosítottam a krémet a pamacs jól dolgozott -egy álom volt. Nem bántam meg a vételt. elővettem a Futurt raktam bele egy Lordot Edtől és kezdtem a műveletet. A Futurt 2-re állítottam. Az elején nem is volt semmi baj de az állon és a nyakamon változott a kép -éreztem az első vágást - a művelet végén úgy néztem ki mint aki találkozott D'artagnan-nal a legjobb napján amikor nem akar megölni de jól össze kaszabol.  Jaaa, és nem volt otthon timsó !!

Szóval így mentem színházba  :(

Összegezve a pamacs nekem nagyon bejön, a Futurral meg úgy látszik barátkoznom kell és választani egy nyugodtabb napot amikor nagyobb figyelmet tudok szentelni Őméltóságának.

O.   

Nem elérhető csigafrédi

• Tag
« Válasz #5419 Dátum: 2012. November 28. - 10:12:34 »
Nekem tegnap este minimalista napom volt (nem mintha amúgy sokat  tudtam volna variálni a konfigon, van még egy nivea set, ami rendelkezésre áll :fetreng:)

Pre: fürdés
Krém: Barbon
Pamacs: Balea
Eszköz: Lord 6
Penge: Lord kék
After: Barbon

WTG-XTG-XTG (arcon ATG)

Imádom, ahogy a barbon AS dolgozik a végén. Friss, üdítő, kellemes.

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #5420 Dátum: 2012. November 28. - 12:24:50 »
de jól össze kaszabol.  Jaaa, és nem volt otthon timsó !

Összegezve a pamacs nekem nagyon bejön, a Futurral meg úgy látszik barátkoznom kell

O.

Csak egy rövid észrevétel. Azt írod, hogy zuhanyzásnál szépen puholjon a bőröd. Nálam ez pont nem szokott jól végződni.
Azt tapasztaltam, ha sokáig áztatom magam, akkor nem csak a szőröm, hanem a bőröm is felpuhul és ilyenkor sokkal
gyakrabban sikerül pontvérzéseket begyüjtenem.
Járható utak ebben az esetben( onnan kezdve, hogy csak egy rövid melegvizes szappanos arcmosással indítok):
- pre cuccok használata ( american crew olaj, proraso pre krém, gyógyszertári cremour aquosus)
- rövid fél, egy perces forró türcsis előkészítés
- igazán jól kenő szappan ( nem krém) használata ( ami nekem erre bejön, MWF, Nannys, Kells, Klar's )

Ezek között az és/vagy kötőszavak is használhatóak.

reofil
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető stacio

• Törzstag
« Válasz #5421 Dátum: 2012. November 28. - 12:35:00 »
A mai :

Zuhany
Barbon krém tálkában habosítva
hjm borz pamaccsal
Wilkinson Classic+Wilkinson penge
HH Tobacco AS
WTG,XTG,ATG
Teljesen sima,alapos borotválkozás.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #5422 Dátum: 2012. November 28. - 14:00:30 »
Zoli, milyen az új "fürdőszoba"?
Mérges vagy még?
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető stacio

• Törzstag
« Válasz #5423 Dátum: 2012. November 28. - 14:06:11 »
Zoli, milyen az új "fürdőszoba"?
Mérges vagy még?
Minden rendben! Helyreállt a rend.A fejemben is.  :D

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #5424 Dátum: 2012. November 28. - 14:50:49 »
Tabac szappant használva sincs szükség semmilyen pre cuccra, nagyon jól puhítja a szőrt.

Csak egy rövid észrevétel. Azt írod, hogy zuhanyzásnál szépen puholjon a bőröd. Nálam ez pont nem szokott jól végződni.
Azt tapasztaltam, ha sokáig áztatom magam, akkor nem csak a szőröm, hanem a bőröm is felpuhul és ilyenkor sokkal
gyakrabban sikerül pontvérzéseket begyüjtenem.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #5425 Dátum: 2012. November 28. - 15:17:57 »
És azt hogy? Kémiailag, mint a női szőrtelenítőkrémek? Mer' hogy vizet csak úgy nem juttat be a szőrszálba az országos egyes.

Tabac szappant használva sincs szükség semmilyen pre cuccra, nagyon jól puhítja a szőrt.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #5426 Dátum: 2012. November 28. - 16:52:52 »
No meg még egy "hiba". Elég stabil axioma a Futurba Feathert!
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #5427 Dátum: 2012. November 28. - 17:01:15 »
Hatását tekintve nálam a Tabac borotvaszappan No.1, ha az illata megegyezne az MdC-vel, akkor más nem is kellene (na jó, 1 hónapig  :fetreng: ).

És azt hogy? Kémiailag, mint a női szőrtelenítőkrémek? Mer' hogy vizet csak úgy nem juttat be a szőrszálba az országos egyes.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #5428 Dátum: 2012. November 28. - 17:53:14 »
Ma reggel történt:

-zuhany, majd pár csepp olívaolaj forró, nedves kézzel a bőrbe masszírozva, majd borsónyi florena krém, mint pre
-victoria borz pamacssal tálkában habosítottam a florena krémet, majd nyakamra tettem egy kis wilkinson stift szappan (biztos, ami biztos, ugye)
-három kör (wtg, xtg, atg) a mühle r89-cel, benne egy astra SS @2, a negyedik körben csak a nyakamon mentem végig, más irányban mint az atg körben
-a végén hideg víz, adidas AS és egy borsónyi cadeavera ASB hideg vizes kézzel a bőrbe masszírozva

Elértem a BBS nirvanába. Szhalombattán eddig ez volt a legjobb borotválkozásom az irritáció és pontvérzések tekintetében. BBS volt már máskor is, nade nem így :)

Az adidas AS-t Édesapámtól vettem kölcsön, van vagy 20-22 éves... teljesen más illata van, mint a ma divatos sportos márkáknak. Finom fűszeres, sokáig tart - még most is érzem a kezemen :)

Szóval jó volt.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #5429 Dátum: 2012. November 28. - 18:38:11 »
Nem ösmerem el!

No meg még egy "hiba". Elég stabil axioma a Futurba Feathert!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici