Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2297947 alkalommal)

Nem elérhető snake

• Törzstag
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #6120 Dátum: 2013. Február 04. - 18:18:26 »
vegyes reszelt szappan
Hans Baier silberspitzen tálban
Lord penge
Rotbart mond extra
CHH Tobacco
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #6121 Dátum: 2013. Február 04. - 19:21:34 »
Tiszteletem.
Ma esti kérem.

Edwin Jagger DE89
Lord super stainless
Gold Dollar by Jenes S.
Victoria pamacs
Crabtree & Evelyn Sandalwood
parajdi sótömb
4711 arcszesz

Hát röviden 6/10 az értékelésem. Nekem valahogy ez a sandalwood száraznak tűnt. valami tipp van hozzá eljáráshoz?
Késsel csak jobb és bal orcám lehúztam tovább nem de kezdésnek elég, majd Jagger al befejeztem.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #6122 Dátum: 2013. Február 04. - 19:27:25 »
Valamilyen szinten becsapás, valamilyen szinten meg nem az. A gyári éllel is le tudod vakarni az arcodról a szőrt valahogy, csak legfeljebb nem lesz a legkellemesebb, de van akinek már ez is megüti a használhatósági szintet. Nem mondom hogy ez normális, de azért jutottunk ide mert már senki nem tudja hogy milyennek kellene lennie egy éles borotvának, így el lehet adni ezeket a borotvákat így is. Úgymond az adidas márkaüzletben sem állsz neki panaszkodni ha nem találsz pólóból olyan méretet aminek a válla is, az ujja is, és a dereka is pont akkora mint amilyen neked kellene.

Más részről viszont ha prémium árat kifizetek egy termékért, akkor elvárható lenne hogy kiváló él legyen rajta, de ez sajnos sosem teljesül. Aki OOTB fasza élt szeretne, az vagy olyan eladótól vásároljon aki profin élez, vagy rendeljen szintén hozzáértőtől custom borotvát. Ez mondjuk eléggé vicces, de sajnos ez van, mindent a profitért.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #6123 Dátum: 2013. Február 04. - 22:30:03 »
kezdőként meg se tudod élezni, meg nincs is mivel.
Szerintetek van aki csak úgy, impulzusból vesz egy borotvakést, úgy hogy előtte nem olvas utána hogyan kell használni és karbantartani?  Nekem ez valószínűtlennek hangzik, egy borzasztóan "rejtőzködő" termékről van szó, offline csak pár szakboltban kapod meg, online pedig csak akkor találkozol vele ha rákerestél.  Nem az a kategória hogy láttam a TESCOban, berakok egyet a kosaramba, aztán otthon jövök rá hogy nem tudom hogy mit kezdjek vele.

Szerintem azért vagyunk itt egy páran „öregek”, akik teljesen autodidakta módon, saját szakállunkra (és -ba) vágtunk bele anno, megvéve egy-egy szép borotvát, majd egy-két követ meg bőrt hozzá, és akkor kezdtünk el hozzáolvasni, ahol lehetett. Akkor még nem volt ám BoJó fórum...  :)

Nem elérhető stacio

• Törzstag
« Válasz #6124 Dátum: 2013. Február 05. - 12:26:37 »
Ma reggeli :

Zuhany
Barbon krém tálkában habosítva
hjm borz pamaccsal
Gillette Slim TTO + Derby penge
SZM,SZSZ,SZO
Denim Original AS

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #6125 Dátum: 2013. Február 05. - 13:02:48 »

Szerintem azért vagyunk itt egy páran „öregek”, akik teljesen autodidakta módon, saját szakállunkra (és -ba) vágtunk bele anno, megvéve egy-egy szép borotvát, majd egy-két követ meg bőrt hozzá, és akkor kezdtünk el hozzáolvasni, ahol lehetett. Akkor még nem volt ám BoJó fórum...  :)

Én is hasonlóképpen kezdtem, igaz nekem valamelyest segitségemre volt Kelemen.

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #6126 Dátum: 2013. Február 05. - 19:56:51 »
Mai  :borotva:

Előtte: Oliva-Gránátalma olaj
Szappan: C&E Sienna
Pamacs: Kent BK4
Borotva: Goodfella
Penge: Lord SC
Utána: Sienna ASB

Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (SicTransit 2013.02.05.)
« Válasz #6127 Dátum: 2013. Február 05. - 21:30:40 »
Frank Shaving szintetikus pamacs teszt:

• Frank Shaving szintetikus (Műanyag, 24 mm)
  • Martin de Candre szappan
  • Gillette Slim Twist (újrakrómozva, tujanyéllel)
  • Feather@7
  • SZM, SZSZ
  • Thayer's Witch Hazel Aloe Vera-val

Dobpergés... fanfárok... taps... füttyentések.... Színpadon a Frank Shaving szintetikus!!! Lássuk mit "tud". Kézbe véve megdöbbentően puha a szálak vége, szárazon sem szúr vagy dörzsöl egyaránt, inkább cirógat, csiklandoz. No, gyerünk, jöjjön a bevetés! Szintetikus pemzliknél megszokott módon nem kell áztatni, éppen csak egy kis folyó víz a csapból, és jöhet a szappan! A Martin de Candre hálás alapanyag, könnyen adja magát a műszálaknak, gyűlik az anyag, kúszik szépen fölfelé a sörtéken - jó lesz ez! Arcon dolgozva, a körkörös mozdulatoknál rögtön érződik, hogy használat közben is nagyon-nagyon puhák a szálvégek. Az időnként bökő - szúró Mühle-vel szemben egy pont előny. Gerinc? Megfelelő! Egyáltalán nem kenődős az ecset, pont jó! Készített hab dússága, konzisztenciája: Nos, nekem nem lett "atomhab", de tisztességes, korrekt anyagot készített, kb. a természetes tejszínhab állagának megfelelőt. Nem folyós, de nem is sűrű, krémes. Valószínűleg a szálak felülete túl sima, vagy nem elég cikkcakkosak, hogy - számomra - tökéletes eredményt adjanak. Tisztítás, száradás: a szintén a műszálasokra jellemző "egy laza csuklómozdulat" - s már száraz is. Összességében nagyon jól tette a dolgát, gyakori helyváltoztatással járó utazáshoz, elszánt állatvédőknek, borotválkozáshoz purhab sűrűségű habot nem igénylőknek hibátlan döntés, postával együtt kevesebb, mint 4.000 forintért.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #6128 Dátum: 2013. Február 05. - 21:31:17 »
Qka: nagyon tetszik a fénykép!
God shave the queen

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #6129 Dátum: 2013. Február 05. - 21:47:09 »
Qka: nagyon tetszik a fénykép!

Köszi.  :sör: Kár, hogy a profi gépünk bemondta az unalmast, így kénytelen vagyok mobillal bénázni.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #6130 Dátum: 2013. Február 06. - 08:07:30 »
SicTransit: köszi a beszámolód,jó kis írás.

Furdal a a kíváncsiság,de csak megkérdezem:
Hol tudtad krómoztatni a borotvád?
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #6131 Dátum: 2013. Február 06. - 08:11:58 »
Na ez most TV shop os termék bemutató volt vagy borotválkozás?  :fetreng:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (SicTransit 2013.02.05.)
« Válasz #6132 Dátum: 2013. Február 06. - 08:17:42 »
Frank Shaving szintetikus pamacs teszt: [...] nem lett "atomhab", de tisztességes, korrekt anyagot készített, kb. a természetes tejszínhab állagának megfelelőt. Nem folyós, de nem is sűrű, krémes.
Kösz a leírást (mindig örülök ha valaki ebbe a topicba le is ír tapasztalatokat, ez nekem legalább olyan fontos mint a fénykép ;D)  A habképzését össze tudnád hasonlítani más szintetikusokkal (HJM black fibre/Mühle silvertip)?  Nagyon érdekelne.  Ha itt off, akkor a pamacsok topicba.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #6133 Dátum: 2013. Február 06. - 09:47:20 »
Salmo Művek volt a fővállalkozó (tervezés, nyélkészítés, krómozás előtti felület polírozás), úgy tudom, a krómozás (nikkelezés) tevékenységet végző alvállalkozót a következő számon lehet elérni: 20/436-3636  vagy 06/1 3-38-38-38

Furdal a a kíváncsiság,de csak megkérdezem:
Hol tudtad krómoztatni a borotvád?
God shave the queen

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (SicTransit 2013.02.05.)
« Válasz #6134 Dátum: 2013. Február 06. - 09:49:39 »
Csak a Mühle silvertip fibre pamaccsal tudom összehasonlítani, annál számomra jobb, mert nem szúr. Igaz, hogy viszont kevésbé lehet vele tömör habot készíteni arcon, de ezt még mondjuk a Klar's Kabinett szappannal kereszt-tesztelem.

Frank Shaving szintetikus pamacs teszt: [...] nem lett "atomhab", de tisztességes, korrekt anyagot készített, kb. a természetes tejszínhab állagának megfelelőt. Nem folyós, de nem is sűrű, krémes.
Kösz a leírást (mindig örülök ha valaki ebbe a topicba le is ír tapasztalatokat, ez nekem legalább olyan fontos mint a fénykép ;D)  A habképzését össze tudnád hasonlítani más szintetikusokkal (HJM black fibre/Mühle silvertip)?  Nagyon érdekelne.  Ha itt off, akkor a pamacsok topicba.
God shave the queen

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici