Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2296218 alkalommal)

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #6795 Dátum: 2013. Április 05. - 13:01:56 »
Éééén például kiveszem a fa tartóből a szappant és kerámia tálkába teszem át. Abban készítek habot.
Ellenben van olyan szappanom is, ami kerámia tálkában van. Ha sietek, akkor azt haszmálom és nem bíbelődök a fatálkás szappan szárítgatásával, visszatételével.
  :idea:

Viszont felmerül a kérdés: Miért kellene sietni a borotválkozás szent tevékenységével. A japperek pl. a tea főzést, felszolgálástés fogyasztást vitték szertartási mélységekbe (vagy magasságokba)

Mi, kedves éltársak,  a borotválkozással vagyunk így. Jó, jó, nem általánosítok. Én vagyok így vele.
Ebbe beletartozik az előkészületek: készületek, fürdés, bőrözés, habozás, pamacsolás...
maga a cselekmény: a borotválkozás, pl. 3 körös
majd a befejezés : azaz a cuccok tisztítása, törölgetése, elrakása

Aztán a EDT vagy más illatok felvitele.
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #6796 Dátum: 2013. Április 05. - 13:22:36 »
Mai:
- alverde Men szenzitív arcmosó balzsam
- Proraso Pre
- szappan: Tabac
- pamacs: 26mm Silvertip
- kés:Genco 6/8, full hollow
- AS: német Pitralon

HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #6797 Dátum: 2013. Április 05. - 13:23:03 »
PBF!

Nem szegregálok. Sőt, éppen ellenkezőleg! Ugyanazt műveljük, mint japán testvéreink. Ugyanabból az anyagból vagyunk, mint ők. Mi is, ők is a csiilagok anygagából gyúrattunk. Aztán földi zarándoklásunk végén ugyanoda fogunk visszakerülni. Kezdetünk és végállomásunk egy! Az út, amelyen megyünk, vagy ha úgy teszik, ez eszközök, amelyeket a végcél elérése érdekében használunk, különböznek.
Élményeink, eggyeznek. A lelkünkben és szellemünkben való történések ugyanazok a teaszertartás és a borotválkozás esetében is. Sőt, tovább megyek. Életünk mintan pillanatában ugyanazt a ragyogó tudatosságot és a pillanata megélését, átélését kellene tudni megélni. ÉLNI. és nem LÉTezni.

Nagyon örülök, hogy végre ilyen témákat is, mint a gyöngykagyló, ki tud fórumunk "izzadni" magából.

Csodálatos nap ez a mai!
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #6798 Dátum: 2013. Április 05. - 13:32:26 »
Viszont felmerül a kérdés: Miért kellene sietni a borotválkozás szent tevékenységével.
A borotválkozás nekem is nyugis tevékenység, nem sietek vele, de ettől még praktikum is, ezért ha sietség nélkül le tudok rövidíteni egy fázist akkor megteszem, aztán ami megmarad azt csinálom normálisan.  Ezért habosítok arcon.

Viszont hogy "szent" lenne... nekem nem az.  Még csak nem is ceremoniális.  Egyszerre élvezetes és hasznos.  Kb mint a főzés.  Abból se csinálok szertartást 8)  Különbözőek vagyunk, szerintem itt a fórumon se mindenkinek szertartás.  Vagy mikor hogy.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #6799 Dátum: 2013. Április 05. - 13:41:12 »
PBF!

Nem szegregálok. Sőt, éppen ellenkezőleg! Ugyanazt műveljük, mint japán testvéreink. Ugyanabból az anyagból vagyunk, mint ők. Mi is, ők is a csiilagok anygagából gyúrattunk. Aztán földi zarándoklásunk végén ugyanoda fogunk visszakerülni. Kezdetünk és végállomásunk egy! Az út, amelyen megyünk, vagy ha úgy teszik, ez eszközök, amelyeket a végcél elérése érdekében használunk, különböznek.
Élményeink, eggyeznek. A lelkünkben és szellemünkben való történések ugyanazok a teaszertartás és a borotválkozás esetében is. Sőt, tovább megyek. Életünk mintan pillanatában ugyanazt a ragyogó tudatosságot és a pillanata megélését, átélését kellene tudni megélni. ÉLNI. és nem LÉTezni.

Nagyon örülök, hogy végre ilyen témákat is, mint a gyöngykagyló, ki tud fórumunk "izzadni" magából.

Csodálatos nap ez a mai!

Topi!

Ezt megkönnyeztem. Eszembe jutott Torrente a megfigyeleses jelenetben. Az az igazi zen.  :crazy:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #6800 Dátum: 2013. Április 05. - 13:41:19 »
Viszont felmerül a kérdés: Miért kellene sietni a borotválkozás szent tevékenységével.
  Különbözőek vagyunk,

"Brian (az áldást kérő tömegnek): Nektek önállóan kell gondolkoznotok! Ti mind egyéniségek vagytok!
A tömeg: Igen, mi mind egyéniségek vagyunk!
Brian: Ti mind különbözőek vagytok!
 A tömeg: Igen, mi mind különbözőek vagyunk!
Egy ember a tömegből (Terry Gilliam): Én nem! A tömeg lesziszegi.
Brian: Mindent magatoknak kell megoldanotok.
A tömeg: Igen, magunknak kell megoldanunk mindent.
 Brian: Pontosan.
A tömeg: Folytasd! Folytasd! Brian: Nem! Épp ez a lényeg: ne hagyjátok, hogy bárki megmondja, mit csináljatok!"

Így tehát valóban, kezdőmókus te egyéniség vagy és különbözöl tőlünk!  :fetreng: :fetreng: :fetreng:

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #6801 Dátum: 2013. Április 05. - 13:42:17 »
TóthZoltán!

:sör: :fetreng: :sör: :crazy: :boldog:

Nem elérhető szablasz

• Új tag
  • *
« Válasz #6802 Dátum: 2013. Április 05. - 14:55:47 »
Mai:
- alverde Men szenzitív arcmosó balzsam
- Proraso Pre
- szappan: Tabac
- pamacs: 26mm Silvertip
- kés:Genco 6/8, full hollow
- AS: német Pitralon

Bgakos - látom te sűrűn használod ezt az alverde Men szenzitív arcmosó balzsamot. Tulajdonképpen ennek mi a szerepe? Arcbőrtisztítás?
köszi

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #6803 Dátum: 2013. Április 05. - 16:12:16 »
Peti +1  ;D
Komolyra fordítva a Musgo Real lime glicerin szappanjához hasonlóan kicsit "síkos" lesz az arcod utána, borotválkozás előtt kifejezetten hasznos (tisztító hatásáról nem beszélve  :fetreng: ).

Nem elérhető szablasz

• Új tag
  • *
« Válasz #6804 Dátum: 2013. Április 05. - 16:59:35 »
köszi a válaszokat. Megnyugatató, hogy ezeknek a modern balzsamoknak milyen széleskörűek a felhasználási lehetőségei  :D

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #6805 Dátum: 2013. Április 05. - 17:43:39 »
Topibának adok igazat. Mondjuk én se esek túlzásba de nálam is azért léleknyugtató hatással, kezeléssel jár a borotválkozás.
Sőt hülyén hangzik de az ünnepek alatt mikor tele volt az ember minden finomsággal, kipukkadásig nálam még a borotválkozás is csodát művelt, szinte megkönnyebbültem, gyomorilag, ZENileg mindenügyileg.  ;D
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #6806 Dátum: 2013. Április 05. - 19:48:46 »
Topival egyetértve +1

Nem elérhető xmihix

• Tag
« Válasz #6807 Dátum: 2013. Április 05. - 21:41:40 »

Borotva: Lord ( Köszönet ED-nek  :borz2: )
penge: Merkur
szappan: Crabtree & Evelyn Sienna
pamacs: hjm
after: 4711

háttérzene: Miles Davis - Kind of Blue

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #6808 Dátum: 2013. Április 05. - 21:45:59 »
Xmihix, azt láttad, hogy 3 szöszre fókuszált a géped?!  :o
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #6809 Dátum: 2013. Április 05. - 21:52:35 »
...nagyon izgalmas kép... majdnem elkezdtem törölgetni a monitorom... de csak másztak egyre feljebb.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici