Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2302588 alkalommal)

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #7650 Dátum: 2013. Június 27. - 20:01:29 »
Köszönöm Gesa a borotvát! :-)
Holnap Speick, Futur, Feather es Fabulon napot tartok.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető gubtan

• Új tag
  • *
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #7651 Dátum: 2013. Június 27. - 20:27:06 »
Sziasztok!

Kettő nappal ezelőtt én is beálltam a DE rajongók táborába. Keresgéltem borotválkozás témában a neten és így akadtam rátok. Amiről váltottam az egy Wilkinson Extreme 3 Sensitive. A nagy ötlettől vezérelve elzarándokoltam egy vegyeskereskedésbe és az alábbi dolgokat szereztem meg:

- Titania pamacs (730,-Ft)
- Barbon klorofilltartalmú habzó borotvakrém (310,-Ft)
- Wilkinson Sword Classic készülék a csomagban 5db Wilkinson Sword Double Razor Blade pengével (1130,-Ft).

Mindezeken felül beszerzésre került még a "másik felem" kedvéért 1 üveg zöld Brut AS.

A vásárlás után rögtön teszt. Valamikor évtizedekkel ezelőtt használtam már DE-t, de nem is emlékeztem már arra, hogy milyen gyors és micsoda egyedi feelingje van ennek a módszernek. Kb. 5-7 perc alatt végeztem is szemben a patronosokkal elért 15-20 perccel. Amit vágtam az új eszközzel az mintegy 8 napos borosta volt, amely hosszabb volt a hajamnál. ;-) A végeredmény szinte hihetetlen volt, gyorsan sikerült eltüntetnem minden olyan arcszőrömet, amely már nem volt kívánatos. Ahhoz képest, hogy kicsit tartottam ettől a módszertől nem vágtam el magam csupán az állam csúcsán vágtam magamba egy 0,5mm méretben. A nyakamon az ádámcsutka környékén jelent meg némi irritáció, de kezelhető volt. A AS is csak azon a helyen mart.

Ma, két nappal az előző akció után, újra elővettem a varázsszereket és újra neki láttam. Hát, a mai eredmény már nem volt olyan fényes. Igaz, hogy most nem vágtam magamba, de a nyakamon az ádámcsutka környékén nagyon csúnya irritáció alakult ki. A többi rész 100%

Fentiekre támaszkodva néhány kérdésem lenne:
- a fentebb vázolt és általam beszerzett termékekről mi a véleményetek?
- gondolom a Brut AS-nél van jobb és gyógyítobb terméke, de vajon mi?
- a mai irritáció betudható annak, hogy eddig hetente egyszer borotválkoztam patronossal és most váltottam DE-re, ráadásul sűrűbben, és még nem szokta meg az arcom?

Bármilyen további ötletet és javaslatot szívesen fogadok!

Élmény a DE!!!

A kép telefonnal készült:

Nem elérhető Qttyyy

• Törzstag
« Válasz #7652 Dátum: 2013. Június 27. - 20:42:27 »
Üdv a fedélzeten gubtan!
Szerintem kezdő szettnek nagyon megfelel, amit vettél. Később úgysem tudod megállni, hogy mindig újabbat és újabbat (és persze drágábbat) próbálj ki.
Ha érzékeny a bőröd, AS balzsamokkal próbálkozz, de lehet, hogy "megszokja" a bőröd, és később már nem lesz problémád.
A penge helyett javaslom a BIC pengéket, ezek olcsók és (szerintem) nagyon jók. Majdnem annyira, mint a Feather...
 :sör:
"Nem is normális az, ha valaki egy kicsit nem bolond!" VP

Nem elérhető cbandi

• Törzstag
« Válasz #7653 Dátum: 2013. Június 27. - 20:49:53 »
Üdv közöttünk gubtan!

Sokan kezdtünk itt wilkivel, ha tovább olvasol sok tapasztalat van leírva, te is meg fogod találni, hogy mi tetszik és ha kipróbálod a működését is fogod érezni.
Barbon nekem személyes kedvencem és sokaknak itt, próbáld ki az AS-t is.   :2thumbup:
Pamaccsal nem nagyon lehet mellélőni, szerintem. Ebből is fogsz találni magadnak.
Brutot nem ismerem, erről is olvashatsz itt sokat.
Irritáció lehet a DE-től, nekem is kellett pár alkalom, hogy megszokjam és más technikát, kézmozdulatokat igényel, mint a patronos. Menni fog...   :thumbup:

Tényleg élmény a DE!!!

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #7654 Dátum: 2013. Június 27. - 20:50:41 »
A penge helyett javaslom a BIC pengéket, ezek olcsók és (szerintem) nagyon jók. Majdnem annyira, mint a Feather...
 :sör:

:offtopik:
A BIC-et nagyon mondjátok, egyszer régen próbáltam L6-ban 1 penge erejéig, de rossz volt az élmény. Ellenben Slim Twistben sok penge gyengédebb, vissza kell térjek rá azt hiszem.

:offtopik:

Másrészt Üdvözöllek gubtan, szép a pamacsod! ;)

Sheffield-England

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #7655 Dátum: 2013. Június 27. - 21:41:02 »
Ma esti procedúra:

- Proraso Pre
- Nanny's levendula szappan
- Semogue 1800
- orosz Yacht borotva (NOS állapotú  :thumbup: ) 11/16"

Wedge léte ellenére megkedveltem az orosz borotvám.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető cbandi

• Törzstag
« Válasz #7656 Dátum: 2013. Június 27. - 22:12:41 »
Szuper ez a fórum! A bp-i forgatás hatására immáron  köztünk van John McClane!  :2thumbup: :fetreng:

Sokat számít a jó társaság.  :borz2:

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #7657 Dátum: 2013. Június 27. - 23:31:43 »
- a mai irritáció betudható annak, hogy eddig hetente egyszer borotválkoztam patronossal és most váltottam DE-re, ráadásul sűrűbben, és még nem szokta meg az arcom?
Ez így lehet... 1-1 nap is sokat számít, meg hogy meleg van-e, meg mennyire nyomod...
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
Re: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #7658 Dátum: 2013. Június 28. - 00:08:16 »
A ma esti késes borotválkozásom volt, úgy érzem, a vízválasztó: először borotválkoztam meg könnyedén, görcs és félsz nélkül - magabiztosan. Zeredmény? Babapopsi simaságú arc egy vágás vagy irritáció nélkül.
4/8os Heckels kés volt a társam, Vito's szappannal és NF pamaccsal. Utána Prof Blighty's Blueberry AS splash-sel...
Jöhet az ágyikó :-D

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #7659 Dátum: 2013. Június 28. - 04:57:39 »
Gratulálok az eredményhez, ráadásul nem is kellett túl sokat várnod a pillanatra.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #7660 Dátum: 2013. Június 28. - 07:41:16 »
Szerintem a Barbon OK, bár a Figaró nekem kellemesebb habot ad, de a Wilkinson borotvát+pengét én nem szeretem; kezdőként én is azt vettem de nagy élmény volt váltani róla.  Ha van a közeledben Extrametál, akkor próbálj ki egy Lord L6 borotvát, emellett Gillette, Astra, és egyéb pengéket (drogériák, kisboltok).

Nivea Sensitive (fehér kupakos) ASB szerintem kellemesebb az irritált bőrnek, mint egy alkoholos AS.

A Wilkinson kombóval nekem mindig azért volt irritált az arcom, mert alaposan akartam borotválkozni, és odanyomtam.  Ha te is alaposan szeretsz borotválkozni, lehet érdemes váltani róla.  Ugyanakkor van aki kifejezetten szereti ezt a borotvát, szóval nem fogod tudni neked mi a legjobb amíg nem próbálgatsz.

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #7661 Dátum: 2013. Június 28. - 08:34:39 »
Én a bio/növényi irányba mennék, ha érzékeny bőröm lenne. Valami kézműves trutyi valami olajokból...azoknak általában gyorsan elmegy az illatuk és illatnak használhatsz EDT-t vagy kölnit-parfümöt...

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #7662 Dátum: 2013. Június 28. - 09:05:25 »
Borotvaszappant nem szabad venni tőlük, de az AS-ük nagyon tutti!
Azért én küzdök a szappannal azóta is, mert az illata tetszik! Köszi mégegyszer!  :sör:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #7663 Dátum: 2013. Június 28. - 09:40:29 »
Talán forró vízbe kell rakni, 5 és fél percig főzni, majd 20 perc hűtés után a WC-be önteni, bő vízzel öblíteni. Sok kellemetlenségtől megkímélhet a jövőben a módszer egyszeri alkalmazása egy-egy termékre.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető gubtan

• Új tag
  • *
« Válasz #7664 Dátum: 2013. Június 28. - 12:53:28 »
Szerintem a Barbon OK, bár a Figaró nekem kellemesebb habot ad, de a Wilkinson borotvát+pengét én nem szeretem; kezdőként én is azt vettem de nagy élmény volt váltani róla.  Ha van a közeledben Extrametál, akkor próbálj ki egy Lord L6 borotvát, emellett Gillette, Astra, és egyéb pengéket (drogériák, kisboltok).

Nivea Sensitive (fehér kupakos) ASB szerintem kellemesebb az irritált bőrnek, mint egy alkoholos AS.

A Wilkinson kombóval nekem mindig azért volt irritált az arcom, mert alaposan akartam borotválkozni, és odanyomtam.  Ha te is alaposan szeretsz borotválkozni, lehet érdemes váltani róla.  Ugyanakkor van aki kifejezetten szereti ezt a borotvát, szóval nem fogod tudni neked mi a legjobb amíg nem próbálgatsz.

Hello!

A Lord L6 az ez a termék?

http://extrametal.hu/lord-borotvakeszulek-lp1822m-modell-1-penge-p-2925.html?cPath=116_213

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici