Ezt annyira szépen írtad Péter , hogy majdnem párás lett a tekintetem. Jártam én is hajat vágatni egy ilyen Öregúrhoz, a végén mindig megkérdezte szeretnék e hajszeszt , és nem tudtam kihagyni . Ilyenkor vagy 5 percig masszírozta a fejbőrömet én meg majd elaludtam, de ő sem valami modern cuccot használt. Nekem most ez az emlék jutott eszembe és erős vágyat érzek , hogy kipróbáljam ezt a borotvakrémet. Hol lehet ilyet beszerezni?
O.
Feltételezem, hogy többen vagyunk, akik valami hasonló élményből eredően kötöttünk ki itt a fórumon.
Így van. Jó volt ezt az írást olvasni. Előjöttek az én régi emlékeim is. Szerencsére valamikor a 70-es éves közepén volt egy kb. 4-5 éves időszak, amikor gyerek fejjel megtapasztalhattam én is ezt az érzést. Édesapámmat rendszeresen elkísértem a borbélyhoz, ahol végignéztem a ceremóniát (hajvágás, borotválás). Aztán én is sorra kerültem, mert akkor még volt hajam
Emlékszem ahogy beállították nekem is a széket a hajvágáshoz (kaptam egy kisszéket is), eleinte féltem a pasitól, aztán egyre jobb lett az az érzés, ahogy matatott a fejemen. Szinte most is érzem azokat a régi illatokat. Nekem hiányzik az a régi világ, hangulat, illat, nyugalom stb. stb.