A mai, ami ismét kísérletezéssel telt:
- pre gyanánt a kedvenc levendulás szappanom (LUKSJA Nostalgia)
- Tabac borotvaszappan (köszönöm GianniV)
- Merkur 34C (Lord SC #1) - Lord L6 (Derby #4) - Lord L5 (Derby #3)
- olasz timsótömb
- Fabulon Cool Breeze AS
Gondoltam kipróbálom borotvaszappanként a kedvenc levendula szappanom. Nem jött be, végül is nem erre való. Viszont előpuhításra és némi síkosításra egészen jó. A Tabac korcsolyaként csúszkált utána a képemen (kis darab mintát használtam). Tanulságos volt a mai alkalom (is):
1. A Tabac szappan nagyon jó lenne nekem (hab, síkosítás, puhítás), de az illata...na az kevésbé. Azonkívül, hogy "öregfószer" szaga van, olyan erős, hogy nem vitt rá a lélek a kedvenc Musgo Real Classic-omat AS-ként rákenni. Ahogy már olvastam is itt, az MWT és Musgo Real egy tökéletes páros. Ebben maradtam magammal.
2. A Derby penge nekem nem bír többet 3-4 alkalomnál és azt is csak bizonyos borotvákban tudja. Van, amiben nekem elsőre sem jó (Merkur 34C). Minden borotvámból ki is tessékeltem végleg a Derby-ket. Profánul: Nem olcsó, de legalább sz@r. Nekem legalábbis.
3. A Merkur 34C egy piszok jó borotva, csak meg kell találnom hozzá a legeslegjobban együttműködő pengét. A Lord SC is nagyon jól működött benne, de nem tudom még, hogy mennyiszer tudja majd ezt produkálni. Biztosan találok bele még jobb pengét is.