Szerző Téma: Balatoni Szappan  (Megtekintve 115778 alkalommal)

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
Re:Balatoni Szappan
« Válasz #135 Dátum: 2015. Március 09. - 01:28:44 »
Először is, óriási fejlődés! Most már hibátlan, sűrű, tartós habot adnak a szappanok, akár Mikulás-jelmezhez is használhatót.

Ichtiolos-mentásat használtam először, minden szuper volt, csak a kenéséről nem tudok nyilatkozni, mert egy számomra új szlentet használtam vele, de annyi biztos, hogy másnap reggelre sem lett semmi baja a nyakamnak. Sajnos az ichtiolt teljesen elnyomja a mentol – bár az értetlen közönség ezt alighanem díjazni fogja : )) (Arra célzok, hogy az ichtiol kátrányos illatát általában nem kedvelik a népek, és itt most sikerült szépen elnyomni a szagát).

A másik a Fűszeres#3 nevű volt (meg nem tudom mondani, milyen illat), szintén remek anyag.

Ma pedig nem borotválkoztam, szóval a propoliszos még hátravan.

A lényeg:   :thumbup:

Nem elérhető Mrs.Selgir

• Tag
« Válasz #136 Dátum: 2015. Március 09. - 08:50:16 »
Köszönöm az eddigi visszajelzéseket! Várom a többiek véleményét is.  :thanks:
Az illatok nem véglegesek, a fűszeres talán nem is marad. Van egy fás-szantálos-púderes illat, egy bay rum, a jeges marad és a propoliszos is. A propoliszos egy gyógynövényes termékcsalád borotvaszappanja lesz. Csak bizonyos gyógyszertárakban lehet majd kapni - ott az illat meghatározott összetételű. Gyanítom, hogy No3 recept ugrik és egy jobban működővel helyettesítem majd.
Illatokra szeretnék még ötleteket kérni!

Van még 3 alaprecept, amit végig szeretnék próbálni. :)  Mindnek faggyú az egyik fő összetevője.
Készül a borotvakrém is!!!  :borotva2:

Nem elérhető Gesa

• Törzstag
  • Proraso über alles!
« Válasz #137 Dátum: 2015. Március 09. - 17:53:22 »
Megjött, mindjárt próba.
"Csak verem, verem, verem, majd beleszakadok, nem bántok én senkit, csak verem a habot...."

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #138 Dátum: 2015. Március 09. - 17:55:37 »
Nyilas Misi pakkot kapott!

Szerdán átvehetőek!
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Gesa

• Törzstag
  • Proraso über alles!
« Válasz #139 Dátum: 2015. Március 09. - 18:46:03 »
Egyhetes borosta, hardver Gillette tech, Feather, HJM szinti.
Hab elegendő, arcon nem esett össze, pamacsban két körre bőven elegendő maradt.
Vártam a brutális arcfagyást, de csak a szám szélén éreztem (vagy az arcbőrőm vastag, vagy egy kis mentolt elbírna még).
A siklással gondban vagyok, mert általában használok pre-t, de most a várt mentol érzet miatt kihagytam. Egy kicsit tapadós volt, de tette a dolgát.
Végezetül Figaró arcszeszt kentem fel, illik egymáshoz a kettő.
Soha rosszabb szappant. ;)
Update: pihe-puha lett az arcom, asszony szerint majdnem elérte a Kautzky szintet.
"Csak verem, verem, verem, majd beleszakadok, nem bántok én senkit, csak verem a habot...."

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #140 Dátum: 2015. Március 10. - 07:57:42 »
Szintén Balatoni jeges:

Bár kérték, de nem rejtem véka alá a véleményemet:  :2thumbup:

Minőségbeli előrelépés, elegendő és tartós hab, megfelelő síkosítás-krémesítés. Ez a termék: KÉSZ!

Talán - s ezt halkan jegyzem meg -, egy marék mentolt még elviseltem volna. Hűsít, de nincs az az arcfagyás, mint amikor pofára estem gyerekkoromban a korcsolyával. De ettől eltekintve, a termék ELKÉSZÜLT, jó, és teljes mértékében használható! Szerintem.

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #141 Dátum: 2015. Március 10. - 08:19:21 »

Négy napos borosta, tegnap este kicsit összecsapott borotválkozás. Próbáltam az itteni spoilerektől függetleníteni
magam, és miután már van hazai etalon ahhoz hasonlítottam.
Illat: ez szubjektív, én a fűszeres, és a citrusos mintából kaptam. A citrusos nekem édeskés illatú, nem az esetem kategória.
Viszont a fűszeres nagyon bejött a mirha meghatározó jellege mellett is. ( erősen r.k. templom életérzés....  :sör: )
Hab: kellően dús, nem esik össze, elegendő a hab két körre, annak ellenére, hogy a minta szappant egy lapos tányérkán
üldöztem körbe körbe a pamaccsal.

Véleményem szerint megszületett a második hazai, borotválkozásra is alkalmas kézműves borotvaszappan  :2thumbup:  :borz1:  :bor:
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető Mrs.Selgir

• Tag
« Válasz #142 Dátum: 2015. Március 10. - 09:43:27 »
Kedves Uraim!
      Igazán örülök a visszajelzéseknek és boldog vagyok, hogy a fejlődés útjára lépett a szappanunk.

"Győztes csata után húzd szorosabbra a sisakszíjat!" -tehát nem bízom el magam, a legkritikusabb észrevételeket figyelembe véve kijavítom a hibákat.
      Köszönöm a lelkiismeretes leírásokat, amelyek privátban érkeztek!  :cimbi: Hallgatok a tanácsaitokra. A kudarcok is nyíltan kerültek ki anno a fórumra, a fejlődés is kerüljön ki nyíltan! Ha pedig közben lesz egy-két zökkenő, azt is vállalom a nyilvánosság előtt. Köszönöm a biztatást!  :thanks:
Tehát a teszteket nyílt formában ki lehet tenni (láttam, hogy volt aki csalt!  8) ;D ), de a privát üzeneteket is nagyon köszönöm! :)
Mivel ezek teszt darabok, kereskedelmi forgalomban még nincsenek! Ezt fontos hangsúlyoznom, mert még nem végleges minden részlet.
     A másik fontos dolog és nagy kérésem felétek: a teszteket ezentúl No1, No2, No3 és No4 helyett "3" "4" jelöléssel nevezzük meg. Kaptam egy levelet, amelyben -lássuk be, igaz- a másolás gyanúja vetült rám.  :fejtor: Lemásoltam a jelöléseket! A számokat! (nem vicc!)
A végleges termékeinknek nem lesznek szám jelöléseik, tehát alaptalan volt az aggodalom, de a teszt idejére mindenképpen marad a számos jelölés. Azért is másoltam le az arab számokat, mert nem untatok senkit szakmai részletekkel, hogy ebben a receptúrában most 40% rizskorpa olaj van, ebben pedig csak 35%, hanem kap egy sarzs számot és kész. Az összetevőket mindenkivel közlöm, az esetleges allergiás reakciók kivédése végett.
Van még 3 alaprecept, amit szeretnék kipróbálni, lényeges eltérések lesznek, de mindnek az alapja marad a faggyú! :)

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #143 Dátum: 2015. Március 10. - 11:35:56 »
Felhatalmazás alapján jöhet nyíltan is:

"Szia!  :bor:

Kipróbáltam a Jeges „2” projektszámú/nevű borotvaszappant!

Röviden az alábbiak jutottak róla eszembe:
 :bow:  :hurra:   :o   :thumbup:

De mivel ezek kevés infók, ezért részletezem is a tapasztaltakat.  :D

Ahogy felbontottam a tasakját egyből bele tettem egy Dove kézkrémes tégely aljába, abba belenyomtam finoman, hogy ne mozogjon, ha pamacsolok. Természetesen megszaglásztam a szappant, de mivel krumpli az orrom, a mentolon kívül nem jöttem rá, hogy még mi van benne, de az kiérezhető volt, valamint a házi szappanokra jellemző natúr illat is.

A borotválkozás a megszokott menetben zajlott, alapos arcmosás, előkészítés után.
A szappanra egy kevés langyos vizet öntöttem, amelyet egyből le is folyattam róla, elég, ha a szappan megnedvesedik, nem kell áznia. A nedves pamaccsal korzóztam a szappanon és nem is kellett sokat köröznöm, szépen felszedte. Mivel most nem dörzsöltem a szappant arcra, így egy picit többet vettem fel, mint máskor.

Arcon habosítottam, amely csupa pozitív meglepetés volt. Szép, finom, krémes habot kaptam, amely nem volt sem vékony, sem vastag, hanem pont olyan, amilyennek lennie illik.
Igaz, hogy nedves arcon pamacsoltam, de egy kevés víz mindig kell, úgyhogy pár csepp vízzel növeltem a hab nedvességtartalmát, erre a szappan nagyon szépen reagált.  :o Nem folyt ki a pamacsból, sem le az arcomról.
Még egy kis pamacsolás és elkezdtem a borotválkozást. Megjegyzem, hogy a penge a készülékben használt, és a végét járja, de még van benne egy-két borotválkozás. Vártam, hogy egy kicsit majd húz a penge, de ilyen nem történt, a borotva szépen siklott és vitte a szőrt.
Kíváncsiságból a lehúzott sávon újra átmentem a borotvával, majd még egyszer, és megint. Minden alkalommal szépen siklott a borotva, a szappan megtartotta még így is a síkosságát, hogy már többször le lett húzva a hab.
Az első kör vége az államon, és alatta a nyakon ért véget. Hihetetlen, de a hab nem folyt le, nem száradt meg, nem esett össze, úgy maradt, ahogy kell! Profi, ezúton is gratulálok érte!  :handshake:
Meglepett, hogy itt a szőrt, minden teketória nélkül tudtam lehúzni, a borotva nem akadt meg, tehát a szappan szépen puhítja a szőrt.

A második kör csak az arc vizezésével és a pamacsban marad szappan arcon habosításával kezdődött, tehát nem mentem rá a szappanra újabb adagért. Ismét kitűnő, tartós habot kaptam, amely megint kitartott a kör végére.

Annyira tetszett a szappan, hogy harmadszor is pamacsoltam egy kicsit arcon, száj körül, amíg finomítottam a babapopsi minőséget, mondhatom igen jó élmény volt. A végeredmény vágás és irritáció nélküli teljes babapopsi simaság az arcon, és nyakon!

Jeges!

Szeretem a mentolos, hűsítő borotvaszappant, különösen télen, amikor a panelban van 26 fok, és jól esik egy kis lehülés.
A névválasztás nagyon jó. A borotválkozás elején, amikor fontos, hogy az arcszőr puhuljon, akkor még meleg vízzel mosom az arcom, de az első kör végén, áttérek hidegre. A második és harmadik kör után, arcmosáskor azt éreztem, hogy nem hideg vízzel, hanem jégkásával mostam az arcom. Valóban jeges! (borotválkozás közben viszont csak finom hűt - szerintem ez így jó)

Összességében:
A szappan nagyon jól sikerült, remek, tartós habot ad, tartja a nedvességet a borotválkozás végéig – ez tényleg nagy szó, még az ipari szappanok is kifáradnak a végére – nem esik össze, nem szárad meg, nem folyik le, szépen puhít, és ápol, semmi irritáció!
Talán ez az első kézműves szappan, amelyiknél azt éreztem, hogy nem kell arcszesz (aztán persze lett, mert szeretem, de ez más kérdés). Az arcom nem csak babapopsi sima, hanem olyan puha is lett!  :o

Nem tudok rosszat mondani róla, sőt csak jót – persze jelzem, csak egy próba van benne. Hihetetlen! Nagy Gratula érte!  :handshake:

Ezek után nagyon várom, hogy a többi szappant is kipróbálhassam!

Üdv:
Black  :bor: "
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #144 Dátum: 2015. Március 12. - 22:04:18 »
Nemgyuri!

Jelentkezz nálam a pakkod

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #145 Dátum: 2015. Március 14. - 19:50:47 »
Fűszeres, harmadik receptúrás verzió kipróbálva. Röviden: jó.
Hosszabban: szereti a vizet, jól habzik, majd pamacsolással szépen sikerült egy kellemes, krémes habot kreálni belőle. Illata kellemes, fűszeres, kissé édeskés, nekem tetszik. Azt is mondhatnám, ez így piackész. :)
Gillette Tech 1951

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #146 Dátum: 2015. Március 15. - 11:09:42 »
Végre eljutottam a második teszthez, az ichtiol "2"-es számú alanyhoz.

Ez a szappan is szépen egyben van, borotválkozásra teljesen kész állapotú. Príma, sűrű, krémes és tartós hab jellemzi, szépen kitart a kör végére, nem esik össze, vagy szárad és a vizet is szépen vesz fel apránként.

Egyszer futtattam csak meg a pamacsot a szappanon, az elején, vett fel annyit, hogy többet már nem kellett. Elég volt aztán csak a nedves arcon is habosítani.

A szőrt szépen puhítja, igaz a pengém végül teljesen kifulladt, a borotválkozást irritáció nélkül be tudtam fejezni vele.   :o Jár a piros pont a szappannak.

Illata - az előző generációhoz képest - kifejezetten tetszik és lehet, hogy mentolt is éreztem benne? Arcon is hűs érzést hagyott.  :fejtor: Tetszik!

Harmadik körre is pamacsoltam, semmi irritáció, semmi bizsergés, csak finom hűsítés.
Arcom ismét babapopsi.  :D

Jó szappan, nagyon egyben van, gratulálok érte!   :handshake:

Üdv:  :bor:
Black
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Mrs.Selgir

• Tag
« Válasz #147 Dátum: 2015. Március 15. - 12:20:36 »
Nagyon köszönök minden visszajelzést!  :thanks: Igazán lelkiismeretes és részletes volt szinte mind. A "szinte mind"-et azért írtam, mert vannak igazán szűkszavúak, akiknek egyszerűen csak működik és forgalomra kész a szappan.  ;D
A javítandó, módosítandó részleteket is kérem a privátban tesztelőktől is!  8)

Közben arra jutottunk, hogy mégiscsak lesz webáruházunk is. A viszonteladóink is kényelmesebben tudják leadni majd a rendelésüket és az egyéni vásárlók is hozzájuthatnak a szappanjainkhoz. :)

Kaptam kérdéseket pre, after és egyéb készítmények készítéséről is. Ezek nincsenek tervben!

Amit viszont árukapcsolásként szeretnénk, az a habosító edény. (Olvastam a topikot erről, úgy látom kissé leállt az ügy, talán érdemes lenne újraéleszteni?)
  A Regens Wagner Intézmény fogyatékos fiatalokat foglalkoztat, minőségi kerámiáik vannak - főként német megrendelésre dolgoznak. Leginkább tőlük rendelném meg, remélem elvállalják elfogadható áron.

:thanks:   :coffee:

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #148 Dátum: 2015. Március 16. - 07:36:56 »
Kiegészíteném mindkét teszteredményt még annyival, hogy csaphideg vízzel is könnyedén le lehetett öblíteni a krémes habot a borotváról, és a maradékot az arcról is.
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #149 Dátum: 2015. Március 16. - 07:51:17 »
Persze, a működik az jót jelent. Viszont ma harmadik alkalommal használtam a citrusost. Habja sörtével még jó, borzzal katasztrófálissan hamar összeesik.

Illata tetszik, de s kő s írásban, s habban a jeges eddig veri a citrusosat. ;(

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici