Felhatalmazás alapján jöhet nyíltan is:
"Szia!
Kipróbáltam a Jeges „2” projektszámú/nevű borotvaszappant!
Röviden az alábbiak jutottak róla eszembe:
De mivel ezek kevés infók, ezért részletezem is a tapasztaltakat.
Ahogy felbontottam a tasakját egyből bele tettem egy Dove kézkrémes tégely aljába, abba belenyomtam finoman, hogy ne mozogjon, ha pamacsolok. Természetesen megszaglásztam a szappant, de mivel krumpli az orrom, a mentolon kívül nem jöttem rá, hogy még mi van benne, de az kiérezhető volt, valamint a házi szappanokra jellemző natúr illat is.
A borotválkozás a megszokott menetben zajlott, alapos arcmosás, előkészítés után.
A szappanra egy kevés langyos vizet öntöttem, amelyet egyből le is folyattam róla, elég, ha a szappan megnedvesedik, nem kell áznia. A nedves pamaccsal korzóztam a szappanon és nem is kellett sokat köröznöm, szépen felszedte. Mivel most nem dörzsöltem a szappant arcra, így egy picit többet vettem fel, mint máskor.
Arcon habosítottam, amely csupa pozitív meglepetés volt. Szép, finom, krémes habot kaptam, amely nem volt sem vékony, sem vastag, hanem pont olyan, amilyennek lennie illik.
Igaz, hogy nedves arcon pamacsoltam, de egy kevés víz mindig kell, úgyhogy pár csepp vízzel növeltem a hab nedvességtartalmát, erre a szappan nagyon szépen reagált.
Nem folyt ki a pamacsból, sem le az arcomról.
Még egy kis pamacsolás és elkezdtem a borotválkozást. Megjegyzem, hogy a penge a készülékben használt, és a végét járja, de még van benne egy-két borotválkozás. Vártam, hogy egy kicsit majd húz a penge, de ilyen nem történt, a borotva szépen siklott és vitte a szőrt.
Kíváncsiságból a lehúzott sávon újra átmentem a borotvával, majd még egyszer, és megint. Minden alkalommal szépen siklott a borotva, a szappan megtartotta még így is a síkosságát, hogy már többször le lett húzva a hab.
Az első kör vége az államon, és alatta a nyakon ért véget. Hihetetlen, de a hab nem folyt le, nem száradt meg, nem esett össze, úgy maradt, ahogy kell! Profi, ezúton is gratulálok érte!
Meglepett, hogy itt a szőrt, minden teketória nélkül tudtam lehúzni, a borotva nem akadt meg, tehát a szappan szépen puhítja a szőrt.
A második kör csak az arc vizezésével és a pamacsban marad szappan arcon habosításával kezdődött, tehát nem mentem rá a szappanra újabb adagért. Ismét kitűnő, tartós habot kaptam, amely megint kitartott a kör végére.
Annyira tetszett a szappan, hogy harmadszor is pamacsoltam egy kicsit arcon, száj körül, amíg finomítottam a babapopsi minőséget, mondhatom igen jó élmény volt. A végeredmény vágás és irritáció nélküli teljes babapopsi simaság az arcon, és nyakon!
Jeges!
Szeretem a mentolos, hűsítő borotvaszappant, különösen télen, amikor a panelban van 26 fok, és jól esik egy kis lehülés.
A névválasztás nagyon jó. A borotválkozás elején, amikor fontos, hogy az arcszőr puhuljon, akkor még meleg vízzel mosom az arcom, de az első kör végén, áttérek hidegre. A második és harmadik kör után, arcmosáskor azt éreztem, hogy nem hideg vízzel, hanem jégkásával mostam az arcom. Valóban jeges! (borotválkozás közben viszont csak finom hűt - szerintem ez így jó)
Összességében:
A szappan nagyon jól sikerült, remek, tartós habot ad, tartja a nedvességet a borotválkozás végéig – ez tényleg nagy szó, még az ipari szappanok is kifáradnak a végére – nem esik össze, nem szárad meg, nem folyik le, szépen puhít, és ápol, semmi irritáció!
Talán ez az első kézműves szappan, amelyiknél azt éreztem, hogy nem kell arcszesz (aztán persze lett, mert szeretem, de ez más kérdés). Az arcom nem csak babapopsi sima,
hanem olyan puha is lett! Nem tudok rosszat mondani róla, sőt csak jót – persze jelzem, csak egy próba van benne. Hihetetlen! Nagy Gratula érte!
Ezek után nagyon várom, hogy a többi szappant is kipróbálhassam!
Üdv:
Black
"