Üdvözlöm az „érzékeny” bőrű kollégákat!
Tudom, hogy ettől az érzékeny bőr témától sokan agyf*szt kapnak, de én akkor is azt mondom, hogy igenis létezik. Azt aláírom, hogy a legtöbb esetben a helytelen technikával, rosszul megválasztott eszközökkel, szoftverekkel van a gond. DE! Az én nyakam például már attól kipirosodik, ha végighúzom rajta az ujjam. Mi ez, ha nem érzékeny bőr. Ha úgy borotválkoznék, mint Geofatboy a Shave Nation-ös csatornán, egy ripacs lennék. Na, számára nem létező fogalom az érzékeny bőr.
Aki szenved szőrbenövéssel, irritációval, szőrtüszőgyulladással vagy egyéb bőrproblémával, annak javasolnék egy hatékony megoldást. Ha egyszer lesz időm majd részletesebben írok az előkészületekről és egyéb nyalánkságokról. Most csak egy „fájdalomcsillapító” megoldást javasolnék.
Mióta maszkot kell hordani, többet küszködök én is a fenti problémákkal. Ha a borotválkozás jól is sikerül, az órákig dörzsölő maszkot, akkor sem tolerálja a bőröm.
Megoldás: BABAPOPSI KRÉM
Igazából azt tapasztaltam, hogy mindegy melyik, de én alapvetően a cinkoxidos termékeket ajánlom. Ezek a termékek hagynak maguk után fehér réteget, így inkább este javaslom használatukat, vagy borotválkozás után közvetlen felkenve, és erre felcsapva az after shave-et vagy balzsamot. Megjegyzem balzsammal az a tapasztalatom, hogy mindkét termék összeveszik és túrós réteget képez, míg after shave-et rácsapva, egészen jól bedolgozható a bőrbe.
Nekem nagyon sokat segítettek. Nyáron arcpakolásként is szoktam használni (este), mikor a meleg, főleg párás időtől tele vagyok pattanással. Egy éjszaka alatt akár 50-80%-ot (egyénfüggő) képes javulni a helyzet. Ahogy látom a jútyúbereket, mások is rákaptak, és a sok sminktől meggyötört bőrű csajok is nagyon jó eredményekről számolnak be.
Első termék, amit évek óta használok az a Neogranormon baba védőkrémje, mely hidratálja a bőrt, védi olyan irritáló hatásoktól, amik a bőr kidörzsölését okozhatják, természetes eredetű E-vitamint tartalmaz. Vékony rétegben felkenve, nem hagy olyan vastag fehér réteget mint a másik termék, de egyértelműen látszik.
A másik, ami igazából még tesztelés alatt van, de egyenlőre jók a tapasztalataim, az a Sudocrem. Ez leírás alapján jóval komplexebb termék, több mindenre jó, mint például ekcémás, felfekvéses bőrfelületen, acne, enyhe égési és fagyási bőrsérülésekre. Ebben is van cinkoxid, benzil-benzoát, benzil-cinnamát, melyek elősegítik a hámsejtek növekedését, gyorsítják a hámképződési folyamatot, valamint benzil-alkohol, mely antiszeptikus hatású, gátolja a baktériumok elszaporodását, enyhíti a kellemetlen, égő érzetet.
Harmadikként megemlíteném a gyógyszertári babapopsi krémet, amit receptre kevernek, ez filléres tétel, és az anyukák, több esetben arról számoltak be, hogy még a Sudocrem-nél is jobb. Akit vár otthon egy csöppség, annak biztosan van belőle, próbáljátok ki.
Zárásként plusz egy „fájdalomcsillapító” megoldás, hogy szalonképesen tudjunk megjelenni, ez pedig a KORREKTOR. Igen, az amit az asszony is használ. Ebből a javaslatom első körben a DM-ben is kapható 600 Forintos saját márkás korrektorstiftjét, melyben szalicilsav van. Ez főleg pattanások fedésére van, de egyéb bőrhibákat is szépen elfed. Végtelen számú korrektor van a piacon. Javaslom, hogy stiftet vegyetek, olyat ami minél vékonyabb, így könnyebben alkalmazható, egy-egy apró kis területen, és lévén úgy néz ki mint egy ceruza vagy egy Labello, a mellékhelyiségben 5 mp alatt rendbe tudjuk tenni magunkat.