Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 508138 alkalommal)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #1140 Dátum: 2014. Január 30. - 17:29:52 »
Tudom, hogy nem a szíjra vonatkozott a hasonlatod. Ez az én hasonlatom volt a Te hasonlatodra. ;)

Szerintem egyébként csodát semmitől nem kell várni. Egy alap szett megléte esetén a többi a kést élező emberen múlik. A türelmén, és a gyakorlatán. Legalábbis így gondolom. Ettől függetlenül fogok venni én is egy japánt valamikor, és ha csoda történik, le fogom írni. Ha nem, azt is. ;D

"...lehet hogy neked véletlenül pont egy olyan akadt a kezedbe ami vmiért neked nagyon bevállt." - Ez a második kínaim, így mindkettővel nagy szerencsém lehetett. ;)
Azt pedig remélem, nem gondolod rólam, hogy megelégszem az "ezzel is meg lehet borotválkozni" minőséggel! :hat:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető AlexK

• Törzstag
« Válasz #1141 Dátum: 2014. Január 30. - 17:44:10 »
Tudom, hogy nem a szíjra vonatkozott a hasonlatod. Ez az én hasonlatom volt a Te hasonlatodra. ;)

Szerintem egyébként csodát semmitől nem kell várni. Egy alap szett megléte esetén a többi a kést élező emberen múlik. A türelmén, és a gyakorlatán. Legalábbis így gondolom. Ettől függetlenül fogok venni én is egy japánt valamikor, és ha csoda történik, le fogom írni. Ha nem, azt is. ;D
Ezzel egyetértek 100%-ban.
Inkább ne vegyél, mert ha megveszed akkor adhatod el a felesleges köveket, meg zsebbenyúlós lesz, mert úgysem fogsz tudni megállni... ;D

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #1142 Dátum: 2014. Január 30. - 17:46:35 »
Inkább ne vegyél, mert ha megveszed akkor adhatod el a felesleges köveket, meg zsebbenyúlós lesz, mert úgysem fogsz tudni megállni... ;D
Ígérem, a legjobbnál márt tényleg megállok. ;D

Egyébként melyik japánt ajánlanád alapnak, mert én eléggé elvesztem Maxim kínálatában?

Nem elérhető AlexK

• Törzstag
« Válasz #1143 Dátum: 2014. Január 30. - 18:16:33 »
Nekem Ozoku Asagi LV5+ van, sztem. a hozzávaló tomo is ugyanebből a kőböl van....Ha egy követ tartanék meg gondolkozás nélkül ez lenne az ;D.....

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1144 Dátum: 2014. Január 30. - 18:51:45 »
Próbálom röviden és értelmesen összefoglalni a véleményem  ;D

Szóval: a japán kövek nagyon jók, de baromira nem jók ár/értékben, sem befektetett idő/végeredmény részről, főleg ha a tradícionális utat nézzük sok nagurával és egy jó alapkővel. Nagy előnye, hogy ha az ember egyszer megtanulja, akkor elég 1 kő, meg 1-2 kis kavics bónuszba, meg 1 szintetikus nagyolni. Viszont ahhoz hogy konstans módon nagyon jó éleket érj el vele, ahhoz többet kell molyolni vele mint amit nekem ért amikor belekezdtem az egészbe, de nekem azért mások a prioritások.

Ebből kifolyólag totál felesleges (szerintem) kínai kőre venni nagurákat, mert két rosszat kombinálsz vele. A kínainak az a legnagyobb erénye hogy olcsón nagyon jó élt lehet vele elérni, ha jó követ fogsz ki belőle. Ezt kb. pofoncsapod azzal hogy mégegyszer/kétszer annyiért veszel hozzá nagurákat. Egy gyémántos kővel sűrű iszappal lefedi ugyanazt a skálát mint egy japán kő 3-4 nagurával, az ára töredékéért, kevesebb macerával. Ezzel szemben a japán köveknek az az erénye, hogy kb. a non plus ultrát nyújtja él terén. Lehet hogy japán tomonagurával kicsivel jobb élt ki lehet hozni egy kínaiból, de attól még nem lesz olyan jó éle mintha japánon iszapoltál volna, a többi nagura meg nettó pénzkidobás szerintem, hacsak nem tetszik meg az élezésnek ezen módja és később befektetsz egy normális alapkőre.

Én egyébként a két világot ötvözni szeretem. Mivel a végső élt nem érdekli hogy hogyan jutok el a japán természetesig, ezért én szintetikusokon élezek 10.000-ig, utána rámegyek pici iszappal a japánra, és a végleges eredmény gyakorlatilag ugyanaz az esetek nagy részében, kevesebb hibalehetőséggel. Persze nekem a kősorom összesen belekerül annyiba hogy abból egy közép-felsőkategóriás 200x75mm-es japán kijönne nagurákkal együtt, de nekem fontos a konstansan jó és gyors eredmény, mivel nagyon sokat élezek az átlaghoz képest.

Ehhez azt azért még hozzáfűzném, hogy az emberek döntő többségének egy jól elkészített 10.000-es Naniwás él nagy meglepetés szokott lenni. Szerintem sokkal fontosabb megtanulni azt használni amid van, mint minél drágábbat és jobbat venni. Sok olyan embernek adtam el/éleztem kést, akik "jobb kövekkel" finiseltek mint én, és nagy meglepetéssel néztek amikor közöltem hogy 10.000-es naniwa+kis pasztát kapott a kés. Szóval sokszor többet ésszel, mint pénzzel :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #1145 Dátum: 2014. Január 30. - 18:57:39 »
Nekem Ozoku Asagi LV5+ van, sztem. a hozzávaló tomo is ugyanebből a kőböl van....Ha egy követ tartanék meg gondolkozás nélkül ez lenne az ;D.....
Köszi, utána nézek! :)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #1146 Dátum: 2014. Január 30. - 19:08:01 »
Én egyébként a két világot ötvözni szeretem. Mivel a végső élt nem érdekli hogy hogyan jutok el a japán természetesig, ezért én szintetikusokon élezek 10.000-ig, utána rámegyek pici iszappal a japánra, és a végleges eredmény gyakorlatilag ugyanaz az esetek nagy részében, kevesebb hibalehetőséggel. Persze nekem a kősorom összesen belekerül annyiba hogy abból egy közép-felsőkategóriás 200x75mm-es japán kijönne nagurákkal együtt, de nekem fontos a konstansan jó és gyors eredmény, mivel nagyon sokat élezek az átlaghoz képest.

Nekem is ez az út tetszik. Maxim is azt írta, hogy kb. 6-8 k-ig teljesen rendben van a szintetikus kő. Ez a japán befejezés izgatja a fantáziámat, de vagyonokat azért nem tennék rá.

Ehhez azt azért még hozzáfűzném, hogy az emberek döntő többségének egy jól elkészített 10.000-es Naniwás él nagy meglepetés szokott lenni. Szerintem sokkal fontosabb megtanulni azt használni amid van, mint minél drágábbat és jobbat venni. Sok olyan embernek adtam el/éleztem kést, akik "jobb kövekkel" finiseltek mint én, és nagy meglepetéssel néztek amikor közöltem hogy 10.000-es naniwa+kis pasztát kapott a kés. Szóval sokszor többet ésszel, mint pénzzel :)
Hát, ez az! :2thumbup:

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #1147 Dátum: 2014. Január 30. - 19:11:13 »

Utána néztem. Annyiba kerül, hogy ennek akkor van értelme(számomra), ha az ember erre az egy kőre, és a nagurákra teszi fel az életét. ;D Azt gondolom, egyelőre marad az A terv. ;)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1148 Dátum: 2014. Január 30. - 19:32:02 »
Sanyi, Naniva 1000 vs. Shapton 1000 vs. 1500.
Melyiket érdemesebb?
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető AlexK

• Törzstag
« Válasz #1149 Dátum: 2014. Január 30. - 20:17:12 »

Utána néztem. Annyiba kerül, hogy ennek akkor van értelme(számomra), ha az ember erre az egy kőre, és a nagurákra teszi fel az életét. ;D Azt gondolom, egyelőre marad az A terv. ;)

Akkor nézd meg ezeket is, azért szerintem árban ez vállalható:
http://www.japanesenaturalstones.com/shuobudani-type-100-a228/
http://www.japanesenaturalstones.com/shuobudani-type-100-a227/
http://www.japanesenaturalstones.com/shuobudani-type-100-a226/

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #1150 Dátum: 2014. Január 30. - 21:11:14 »
Igazad van, köszi! :sör: Én rögtön egy százezer forintost találtam. :jajne: Viszont ha jól gondolom, ez nem tudja azt az élt, mint a drágábbak, különben miért nem mindenki ezeket veszi? Bár, ahogy nézem Ozoku Asagi LV5+ is van már 562 DKK-tól... :fejtor:

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1151 Dátum: 2014. Január 30. - 22:57:25 »
Igazad van, köszi! :sör: Én rögtön egy százezer forintost találtam. :jajne: Viszont ha jól gondolom, ez nem tudja azt az élt, mint a drágábbak, különben miért nem mindenki ezeket veszi? Bár, ahogy nézem Ozoku Asagi LV5+ is van már 562 DKK-tól... :fejtor:

Nekem volt több is, jelenleg egy olyan Shuobudani type 100-on élezek mint ami linkelve volt, szerintem nagyon jó kő  :sör: Ár/érték arányban kb. verhetetlen, ezt lazán ki merem jelenteni.

Volt több Ozuku is, érzésre kicsit más élezés közben, kevésbé üveges érzetre, de az él nagyságrendileg ugyanaz. Japán köveknél inkább a szépségért, vastagságért, és a kevés hibáért/hibamentességért fizetsz egy bizonyos ár után, nem a végső élért. Maxim amúgy is rendes gyerek, nála nincs rossz választás, és ért is hozzá nagyon.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #1152 Dátum: 2014. Január 30. - 23:04:12 »
Köszi, Sanyi! Meggyőztetek. A következő JNS rendelésemben lesz egy ilyen jóáras-értékes japán. :2thumbup: Ugyanitt Kínai "12 ezres" eladó! Csak vicc volt. :fetreng:

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1153 Dátum: 2014. Január 30. - 23:13:34 »
Küldd el nekem a kínait ha 200x75-ös, idővel olyan lesz mint a 8000-es DMT meg a 4/8-as Norton. Előbbit vagy 3 alkalommal vásároltam és adtam el, utóbbit kb 3 alkalommal, és 4. vásárlásra meg is tartottam végül  ;D Kínaival talán kettőnél tartok jelenleg vásárlás/eladás téren, úgyhogy még van hova fejlődni  :fetreng:

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #1154 Dátum: 2014. Január 30. - 23:21:40 »
Tudsz élni! :fetreng: Az enyém 200x60-as, de egyelőre nem adom. Szeretem. :) Nemrég adtam el a kistestvérét én is.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici