Sziasztok !
Az lengyel sráctól rendelt, gyémánt pasztás tapasztalataimról...
A pénteki napon, miután érzésem szerint, megtermeltem a hazai GDP napi rám eső részét,
beszerző körútra indultam. Balsafa, rétegelt lemez, csavarok, csiszoló papírok stb...
Szombaton elkészítettem a 4 db balsa fenő lapot. A balsa lapokat felcsiszoltam ( 400/600/1000) síkba hoztam - na ez macerásabb volt mint gondoltam - majd felszereltem egy rétegelt lemezre két távtartóval úgy, hogy a 30×7×0,3 cm balsa lap csak a két végén fekszik fel rétegelt lemezen ( a balsa és a rétegelt lemez között 3 mm rés van ) Egyszer csak képet is rakok majd fel
Bekentem mindegyiket pasztával ( 3/2/0,5/0,25) Közben mindegyik után kézmosás, hogy még csak véletlenül se kerüljön nem oda való szemcse a balsa lapokra.
Nagy levegő, majd hajrá: az "elméletileg" borotválkozásra kész, pollart solingeni 5/8-as - írtam már róla, hogy elég kellemetlen élmény volt a vele való borotválkozás - lett az áldozat.
Végig mentem a szemcse soron- közben itt is kézmosások, penge tisztítások a szemcse váltásnál - és láss csodát, már a 3 mikronos paszta után, az eddig feltétélezhetően csak köszörült élen, egy szép fényes élszalag kezdett kialakulni. Nem tudtam meddig kell gyaszatolni, így gyakori hajszál teszteket végeztem, majd egy órája megtörtént a borotválkozás is.
Konklúzió: egy nagyságrendekkel jobb érzésű, kellemesebb, kevesebb irritációval járó késes borotválkozást adott. Nagy tapasztalatom e téren még nincs, DE még nem tökéletes......vagyis inkább, az én egyéni elvárásaimhoz, még kellene rajta igazítani.
Próbálkozom....aztán a közeljövőben tervezek beszerezni kerámia köveket, mert szerintem egy ilyen késnek az lenne az optimális, ha egy teljes "technológia soron" végig megy.
Üdv.: Salmo