Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 508825 alkalommal)

Nem elérhető Rhinoceros

• Új tag
  • *
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #720 Dátum: 2012. November 28. - 20:11:08 »
Sziasztok Szegeden nincs valaki aki meg tudna fenni egy borotvát egy újoncnak aki még soha nem látott éles pengét és ki szeretné próbálni az arcán?? A borotva egy Tennis Solingenből.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #721 Dátum: 2012. November 29. - 19:50:25 »
Csókolom.
A ragasztószalagos megoldás a gerinc kímélése érdekében nem teszi tönkre az élszöget?
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #722 Dátum: 2012. November 29. - 20:00:56 »
Az 1968-as hozzászólástól felfelé pont erről van szó.
Vannak, akik szerint tönkre teszi.

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #723 Dátum: 2012. November 29. - 21:26:15 »
Csókolom.
A ragasztószalagos megoldás a gerinc kímélése érdekében nem teszi tönkre az élszöget?

Akit zavar a pengehát kopás és a karcok, az használjon szalagot, akit nem, az ne használjon, egyikkel se tudsz túl sok kárt csinálni ha ésszel élezel.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #724 Dátum: 2012. November 30. - 07:22:08 »
Csókolom.

Akit zavar a pengehát kopás és a karcok, az használjon szalagot, akit nem, az ne használjon, egyikkel se tudsz túl sok kárt csinálni ha ésszel élezel.

Bőrözések alkalmával is szalagozol?

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #725 Dátum: 2012. November 30. - 08:08:07 »
Nem dehogy, még pasztázáshoz sem mindig szoktam rajta hagyni.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #726 Dátum: 2012. November 30. - 09:52:55 »
Nekem a szalagozással nem az a bajom hogy az élszög folyamatosan nő, hanem az hogy heveder és bőr használatakor a szalag mellőzésével az él elemelkedik a bőrtől/hevedertől. Ezt elkerülendő vagy a gerincet emeled el vagy kés alakjának szélességének megfelelően lazítasz-feszítesz a bőrön. Ehhez igen tapasztaltnak és ügyesnek kell lenned.
Penge példájánál maradva igen kevés embernek volt-van a kezében a megfelelő parabola csiszolás technikája. Ha nem használsz szalagot nincs ilyen probléma.

Csak hogy szemléltessem:
Lansky késélezőt használok. Kimértem hogy 5mm távolság változás 2 fok élszög változást okoz (oldalanként 1 fok).

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #727 Dátum: 2012. November 30. - 16:15:58 »
Nem hiszem hogy bárki észrevenné azt a fél fok különbséget amit elvileg elemelkedik a bőrtől az éle. Bőrözés közben úgyis behajlik a bőr a kés alatt több fokot is, én sosem vettem észre különbséget ragasztószalagos és anélküli bőrözés között. Totál sík és kemény felületen előjön, de bőrnél észrevehetetlen.

Nem elérhető puzzola

• Új tag
  • *
« Válasz #728 Dátum: 2012. December 01. - 07:47:47 »
Sziasztok

Új vagyok a fórumon, és a Norton 8k-s oldalához hasonló, de annál olcsóbb megoldást próbálok keresni. A 3micronos gyémántpasztán kívül találtam egy Cérium oxid nevű anyagot, amit üvegpolírozásra használnak. A szemcseméret elvileg 2,9 micron, ami pont jó is lenne. A kérdésem, hogy tudja-e valaki hol lehet ilyet hazánkban, vagy ebay-ről olcsón beszerezni. Esetleg van-e valakinek már tapasztalata ilyen anyaggal.

http://www.ebay.com/itm/8oz-bags-of-Cerium-Oxide-Glass-Polishing-and-scratch-removal-Compound-/290820513233?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43b640ddd1

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #729 Dátum: 2012. December 01. - 08:37:38 »
Sziasztok

Új vagyok a fórumon, és a Norton 8k-s oldalához hasonló, de annál olcsóbb megoldást próbálok keresni. A 3micronos gyémántpasztán kívül találtam egy Cérium oxid nevű anyagot, amit üvegpolírozásra használnak. A szemcseméret elvileg 2,9 micron, ami pont jó is lenne. A kérdésem, hogy tudja-e valaki hol lehet ilyet hazánkban, vagy ebay-ről olcsón beszerezni. Esetleg van-e valakinek már tapasztalata ilyen anyaggal.

http://www.ebay.com/itm/8oz-bags-of-Cerium-Oxide-Glass-Polishing-and-scratch-removal-Compound-/290820513233?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43b640ddd1

Az elad topikban hirdetek egy gyémántpasztás készletet. Ha annál olcsóbban hozzájutsz valahol kérlek értesíts mert engem is érdekelne.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #730 Dátum: 2012. December 01. - 10:16:08 »
A cérium oxid emlékeim szerint inkább 0,25 micron körül van amit polírozásra is használnak. Nekem is van itthon egy pici, még tesztelés alatt van, de finomabbnak tűnik mint a krómoxid eddig.

Nem elérhető puzzola

• Új tag
  • *
« Válasz #731 Dátum: 2012. December 01. - 10:32:42 »
Az ebay-en is kétféle van. Azt hiszem a fehér a finomabb 1micron a sárga kb 3mikron.
Itthon ezt találtam, árakat csak regisztráció után írnak:http://windshieldrepair.eu/gt_szelvedo_polirozo_paszta
Egyébként üveglencse csiszoláshoz használható anyagok, talán számunkra is érdekesek lehetnek. Az áruk nem is annyira vészes, csak a posta..
http://www.willbell.com/ATMSupplies/ATM_Supplies.htm

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #732 Dátum: 2012. December 01. - 17:23:43 »
Ennek lehet értelme borotva élezésben?
http://mukoromkellek.hu/spd/13032/Fenoszij_pasztaval

vagy az igazi hagyományos a jó.
http://extrametal.hu/professzionalis-nyeles-fenoszij-hagyomanyos-borotvakesekhez-p-1776.html?cPath=116_120

Vagy tud valaki valami értelmes, használható alternatívát kezdésnek fenőszíj ügyben?
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #733 Dátum: 2012. December 01. - 17:29:25 »
Anno hirdetett Szőrmók egy bőrös mestert, de még csak most látom, már nem aktuális.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #734 Dátum: 2012. December 01. - 17:32:55 »
Bőrös ismerősöm elvileg van. Ha jól tudom marha bőr kell legyen. Vannak valami kritériumai a jő bűrnek fenéshez :crazy:?
Csak a puffin ad erőt...

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici