Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 508715 alkalommal)

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #855 Dátum: 2013. Március 12. - 16:46:07 »
De milyen jó kis idézet ez,már majdnem elfelejtett előadótól.

Köszi Malac,sok régi emléket idéztél fel bennem.
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #856 Dátum: 2013. Március 12. - 19:42:22 »
Az istenért sem akarnám hogy ilyen beteg legyél mint mi,  úgyhogy a soha viszont nem látásra!  8)

Ui: a kaszakő nagyon fasza lesz, csak ne felejts majd el visítani mint egy kismalac amikor borotválkozol, úgy az igazi a fíling  ;D

A hajdúsági másik véglet!  :fetreng: :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #857 Dátum: 2013. Március 12. - 19:56:08 »
Mekkora tanítások vannak ezen az oldalon is. Na mind1 választ nem kaptam tőletek. Értelmi színvonal 0. Gondoltam hogy egyedül kell megoldanom ezt a problémát is...kösz a semmit.
Joci! Bár lehet, úgy tűnt, hogy piszkálni akarnak a többiek (esetleg PBF), azért van valóságtartalma annak amit írtak. A lényeg, ha összefoglalhatom, hogy az a kés amit megvettél sajnos semmire nem jó. Én is kaptam a feleségemtől egy ilyet. Amikor próbáltam megélezni, úgy viselkedett az "acél" mint a vaj. Szó szerint elkenődött a kövön. Ebből pedig soha nem lesz használható él. Ezt a késemet én speciel édesapámnál a kertben elhelyeztem a szerszámos polcon, hátha egyszer jó lesz valamire.
Egyébként, ha veszel egy rendesen megélezett kést, ahhoz elég lesz a bőr eleinte. Azzal kb. 1-2 évig biztosan fenntartható a kés éle. A kaszakő pedig egyáltalán nem jó borotvakésekhez, mivel túl durva. Én még nagyoláshoz sem merném használni. Igen kedveltek pl. a Nortonok, az áruk $55-$100 között mozog.
Amit pedig néhányan írtak is, nem kell kiadni feltétlen 20000.- forintot késért, lehet itt az elad topikban találni 5000-6000.- forint között használható késeket, amelyek ráadásul meg is vannak élezve.
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #858 Dátum: 2013. Március 12. - 20:58:41 »
Üdv!

Ma vettem ezt:
http://www.zoldbolt.hu/energiatakarekos-termekek/manualis/solingen-merkur-borotvakes-b.html

de húzza a szakállam használat közben. Mivel élezzem? Szíjjal meddig? Egyéb ötlet esetleg kaszakővel?

Kedves tjoci27,

először is üdv itt közöttünk!

Mióta használsz hagyományos borotválkozási eszközöket?

Ami a késedet illeti, csatlakozom az előttem szólókhoz, ezeknek a késeknek nagyon ingadozó a minősége. Nekem szerencsém volt, sikerült egy használható darabot kifogni, de még így sem ajánlanám kezdő késnek! Ha nagyon jó passzban vagyok, és fordítottam időt arra, hogy alaposan megélezzem ezt a kést, akkor olyan közepes minőségű borotválkozást tudok vele eszközölni.

Sok, ennél sokkal olcsóbban vett késem van, amik jobb eredményt adnak kevesebb befektetett energiával.

Remélem ez a kis közjáték nem vette el a kedved a hagyományos borotválkozás nyújtotta élmények megtapasztalásától...

Azt javaslom, olvasgasd a fórumot, aztán ha úgy érzed, szeretnél jobban elmerülni a témában, kérdezz bátran!
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #859 Dátum: 2013. Március 13. - 05:06:54 »
Jujjujjj.
APAAA KEZDőőőődiiikk.!   ;D
Amúgy csodálkozok miről maradtam le meg saját tapasztalatból mondom nem jellemző a fórumra a harapósság, ténylegesen a segítségen van a hangsúly mindig.
 Valaki valamit biztos félreértett. Na de majd ma este megszakkértem, visszaolvasom a dolgokat és meglátjuk.
Most nincs idő. :crazy:

Mégis volt idő. Igaz, hogy PBF keményen kezdett de utána a 2 hozzsz. nál azért finomított rajta és üdvözletét is küldte. Innentől kezdve tárgytalan a dolog.
Hidd el én is kaptam hideget, meleget sőt volt sok olyan is amit én értettem félre a fafejűségemmel, mégis itt vagyok.  :sör:
Nem is akarok belebonyolódni de azért Topibá keménységén meglepődtem.  :)
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #860 Dátum: 2013. Március 13. - 07:02:16 »
El ne mesélje senki nekem hogy nagyapáink 100 ezres borotvával borotválkoztak mert tökön szúrom vele magam.
Nagyapáink korában is nemtriviális értéket képviselt egy normális borotva, megkockáztatnám hogy az átlagjövedelemhez arányosítva drágább is volt, mint most.  Mint majdnem minden, a tömegtermelés előtt. (van erről  valakinek adata? érdekelne, mennyibe került 19xx-ben egy borotvakés.  bocs, szakmai ártalom, közgazdász vagyok ;))

Solingen egy város, nem márka.  Jellemzően mindenre Solingen szokott kerülni, amit minőségi vágóeszköznek próbálnak eladni, történelmi okok miatt a név még mindig jól cseng, de önmagában semmire sem garancia.  Az "orvosi acél" a másik ilyen marketingterminus, ebben a kontextusban sok jelentése nincs, majdnem mindenre ráírják ezt is, hiszen nincs ezen a néven szabvány, amit számon lehetne kérni (persze vannak kritériumok, aminek pl egy implantátum vagy orvosi eszköz meg kell feleljen, de az teljesen más tészta).

Sajnálom hogy rosszul indítottál itt, és most dacból beszélsz marhaságokat, pedig 100% hogy ha normálisan kérdezel akkor kaptál volna segítséget egy megengethető árú de jól használható borotvakés beszerzéséhez.  SZVSZ még most se késő.  Esetleg regisztrálj egy másik nicken, és kezd udvariasan; nézegesd az Elad topicot.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #861 Dátum: 2013. Március 13. - 07:28:21 »
Kedves tjoci27

Hidd el senki nem akart itt szivatni téged, még ha neked ez így is tűnt. Amit írtak neked azt jóindulatból írták, akkor is ha esetleg valakinek stilusa esetleg nehezebben értelmezhető. Itt egy nagyon jó kis társaság gyűlt össze akik bár néha szivatják egymást, de van humorérzékük és nem huzzák fel magukat.

Visszatérve a borortvára: sajnos amit vettél az tényleg nem alkalmas borotvákozásra, de nem azért mert olcsó, hanem mert nem jó az anyaga. Az ahogyan reagáltak a beszerzésedre azért van mert itt már szinte közhelyes, hogy mennyien beleestek ebbe csapdába. Ezért nem te vagy a hibás, nem tudhattad, hogy mi a tapasztalat azzal a késsel és mi sem mondhatjuk el sokmillió embernek: "vigyázzatok ne vegyetek Extrasol borortvakést". Még az sem hibáztathatjuk aki eladta neked a kést, lehet soha életében nem borotvákozott késsel.(Ha viszont tudja mit árul akkor nem szép tőlle).

S hogy felhozzak egy ellenpéldát, olcsó borortva is lehet jó: a kínai gyártmányú Gold Dollar borortvának nagyon jó anyaga van és az ára, most kapaszkodj meg: 900 ft.  Igaz azokat is meg kell élezni, sőt lehet, nyelet is kell rajta cserélni, de azt legalább meg lehet élezni.
Másik opció: keresel egy használt kést.

Sok sikert a késes borotválkozáshoz, akár látogatod még a fórumot akár nem.  :sör:

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #862 Dátum: 2013. Március 13. - 07:42:01 »

Gazdag nyuggerek klubja vagyunk, akik nem tudjuk mire költeni a pénzünket, úgyhogy ha sok időt töltesz el a fórumon, akkor egyszer csak azon fogod észrevenni magad hogy már tejjel iszod a teát, és onnan nincs visszaút.

:fetreng: :fetreng: :fetreng:

Hát igen, itt mind kőgazdagok vagyunk  :fetreng: nekem starból több MERCEDES-em is van  :boldog:

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #863 Dátum: 2013. Március 13. - 08:01:20 »

Hát igen, itt mind kőgazdagok vagyunk  :fetreng: nekem stratól több MERCEDES-em is van  :boldog:

Vén f..sz német nyugger vagy!  :fenek:  Lakókocsid van-é hozzá?
 :fetreng:

Eltaláltad  ;)
Sokcsillagos.
Két éve voltunk vele a tengeren, leparkoltuk a vasat és elszállásoltuk magunkat a sokcsillagos szállodában.(Félreértésekelkerülése végett a szabad ég alatt)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #864 Dátum: 2013. Március 13. - 08:40:26 »
Törölgettem. Egymás nemi szervének emlegetése köszönés formájában, és a többi hasonló jókívánság, sem az új, sem a régi tagoknak nem megengedett.

(És mint magánember mondom, hogy hozzunk létre egy extrasol faq-ot, amit csak be kell másolni ilyenkor...)

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #865 Dátum: 2013. Március 13. - 08:42:05 »
Törölgettem. Egymás nemi szervének emlegetése köszönés formájában, és a többi hasonló jókívánság, sem az új, sem a régi tagoknak nem megengedett.

(És mint magánember mondom, hogy hozzunk létre egy extrasol faq-ot, amit csak be kell másolni ilyenkor...)
:sör:  :sör:
Maximális egyetértés részemről, mindenre amit írtál!

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #866 Dátum: 2013. Március 13. - 09:27:16 »
Urak! Mit szólnátok, ha ezt a tegnapi "áradatot" lezárnánk itt is és magunkban is?! És szépen, kiegyensúlyozottan a korábbi hangulatában menne a fórum tovább?!
Peti úgy gondolom, hogy jogos amit írtál, de véleményem szerint erősen ironikus hangvételűre sikeredett, s ez valószínű újra elindítaná a tegnapi lavinát. Ezek olvasásához pedig, legalábbis nekem semmi kedvem.
Az pedig lehetne számunkra tanulság, ha valaki ideesik és kérdez, akkor úgy próbáljunk neki válaszolni/segíteni, hogy semmiképpen ne érezhesse azt, hogy fellengzősek ("impeltinensek:D ), lenézőek vagyunk vele szemben. És ezt nem Peti válaszai miatt írom, mivel máskor is előfordult már, hogy valaki friss regisztráltként, kevés fórumos tapasztalattal a háta mögött, kissé esetlenül indított. De ettől ne kelljen rosszul éreznie magát itt köztünk, ne legyen rögtön egy rossz szájíz benne, hogy elsőre rögtön ledorongolják.
Az is igaz, hogy az Extrasol heti rendszerességgel előkerül, mint téma, de akkor legalább egy linkkel, és kedves köszöntéssel mutassunk példát neki, hogy mi az amit várnánk tőle itt a fórumon... :sör:  :sör:

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #867 Dátum: 2013. Március 13. - 09:30:18 »
Petivel megbeszéltük, az egyik érdemi hozzászólását, mely a tegnapi szál tematikus folytatásaként kezdődött, töröltem. Bocs!  :sör:

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #868 Dátum: 2013. Március 13. - 09:32:04 »
Szerintem Józsi ossza a "velkám drinket"...
...neki megy a legjobban!
 :sör:
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #869 Dátum: 2013. Március 13. - 09:32:12 »

Nem is akarok belebonyolódni de azért Topibá keménységén meglepődtem.  :)

Kedves Betyárka,

Van egy közmondás, miszerint: Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten.

Ha valaki nálatok berúgja az ajtót, te mit teszel? Pszihológus módjára, mint Józsi, megsimogatod a buksiját és megkérdezed tőle: mondd el mi fáj? Akármit csinálsz, rendben van. Nincs rossz, csak jó van. Nyugodtan légy faragatlan, nyugodtan sértegess, én megértem.

Szerintem ez nincs rendjén. Szerintem igenis van, rossz viselkedés és van jó. Nagyon sajnálatos, hogy  van, aki a szép szóból ért és van, aki nem.

A konkrét esetre visszatérve: Nem fogadom el, hogy bárki berúgja nálunk az ajtót. Mint ahogy te sem tetted annak idején és én sem.  PBF fórumtársam nagyon korrekt módon válaszolt a felvetett kérdésre, és megmondom őszintén engem meglepett a válasz, amit kapott. Úgy gondolom, hogy hozzászólásommal elég direkt és határozott módon jeleztem az illetőnek, hogy nem helyévaló a retorika, amit  alkalmaz. Itt a közösségünkben ez nincs rendjén. Ezzel nem voltam egyedül. Másoknak is akadt egészséges reakciójuk.

Kedves moderátorok,

Elszomorítónak tartom, hogy a  fürdővízzel kiöntitek a gyereket. Ha már ilyen büszkén hordjátok felkent szerepeteket, akkor nem farizeuskodjatok! Nem tartom korrektnek a közösség tagjait, ideértve szerénységem, rendreutasítani, ugyanakkor a rendbontást okozót babusgatni, bíztatgatni. Elvárom tőletek a profizmust és a pártatlanságot!

Kedves KUNEMBER,

Védelmemben szeretném megjegyezni, hogy hozzászólásomban nem emlegettem nemiszerveket az illető megszólításakor.

Végezetül ezúton kérek elnézést érzékenyebb lelkü forúmtársaimtól durva, közönséges, alpári hozzászólásomért, melyben nem általlottam arra vetemedni, hogy az "eke" és a "pofa", politikailag inkorrekt szavakat összefüggésbe hozzam a borotválkozás nemes művészetével.

Hamu a fejemre.

És még valami, ha nem sértettem semmilyen írott vagy íratlan szabályt, akkor engedjétek már meg, hogy én vállaljam szavaimért a feleősséget.  A szólásszabadásg védelmében, az önkényes cenzúra ellen!

Tudtommal nem állok a moderátorok gyámsága alatt.

Quod dixi, dixi; quod scripsi, scripsi!
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici