Szerző Téma: Mühle pamacsok  (Megtekintve 34883 alkalommal)

Nem elérhető Tibi11

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 310
Re:Mühle pamacsok
« Válasz #60 Dátum: 2019. Május 13. - 09:35:41 »
Múlt héten megérkezett a Mühle Sophist 33 K 44-es Silvertip fibre műszálas pamacs L-es méretben (23 mm), állvánnyal.

Összehasonlítva a Dm Balea-val:

- A Mühle kevesebb szálat tartalmaz, tehát nem olyan tömött, mint a Balea. Elsőre ezt negatívumként aposztrofáltam, aztán rájöttem, hogy a kevesebb szálat tartalmazó köteget könnyebb tisztítani és tisztán tartani.

- A Mühle gerincesebb, tehát nem nyeklik-nyaklik úgy, mint a Balea. Ez utóbbinál egyébként nekem már görbék a középső szálak, a körkörös-rányomásos pamacsolás miatt.

- A Mühle sokkal finomabb, gyengédebb szálakat tartalmaz, így a habot is finomabb állagúra lehet vele keverni.

- A Mühle kidolgozásban és látványban természetesen toronymagasan a Balea felett áll, és a nyele is sokkal kényelmesebb, mint a Bale-nak.

Hogy megért-e ennyi pénzt? Erre majd csak később tudok válaszolni, hiszen sok-sok használat után fog kiderülni, hogy mennyire tartós, és a szálak esetleg meggörbülnek-e úgy, mint a Balea-nál. Azonban ezt a drága pamacsot már nem fogom úgy nyomni, mint a Balea-t, és nem is nagyon szükséges, mert túlzott nyomás nélkül is jól dolgozik.

Nem elérhető Tibi11

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 310
Re:Mühle pamacsok
« Válasz #61 Dátum: 2019. Július 29. - 10:52:40 »
Két és fél hónapja használom már a Mühle Sophist szintetikus pamacsot, s ennyi idő alatt volt alkalmam alaposan kitapasztalni előnyeit és hátrányait.

Nézzük újra:

Közben vettem egy Nom szintipamacsot is a Müllerben 3200 Ft-ért, amit összehasonlítottam a Dm Balea és a Mühle Sophist pamacsokkal. És vettem egy tubus piros Proraso borotvakrémet is.

A három pamacs közül egyértelműen a Mühle a legfinomabb. Annyira lágy és gyengéd, hogy hozzá képest a DM Balea és a Nom is szúrós, durva és kemény szálú pamacsok. Viszont a Mühle, túlzott finomsága révén nem igazán alkalmas borotvakrémhez. Egyszerűen nem tudtam vele a borotvakrémből olyan habot keverni, mint a keményebb, durvább szálú Nom és Balea pamacsokkal. Tehát ezek jobban dolgoztak a borotvakrémnél. Viszont a tégelyes Proraso szappanhoz meg egyenesen tökéletes a Mühle Sophist. Néhány szálat hullatott már, többet, mint a Balea. Akkor kell vele vigyázni, amikor a borotválkozás legvégén ujjakkal kihúzzuk a kötegből a maradék habot. Nálam ekkor szokott néha 1-1 szál kijönni a pamacsból. 

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici