Vagy ertelmetlen kerdes?
Igazabol alapanyagok minosegere gondolok, mint sorrend. Osszetevok alapjan nem tunnek tul natur termekeknek.
Hát szerintem elég értelmetlen a kérdés. Mit jelent neked az, hogy mondjuk a sztearinsav jobb minőségű az egyikben, mint a másikban? Van okod feltételezni, hogy szennyezett valamivel?
Ha van összetevő amire allergiás/érzékeny vagy, akkor azt kerüld, ha natúrkozmetikumot akarsz (bármilyen okból) akkor vedd azt, de az is kompromisszum, jó eséllyel egy igazi natúrkozmetikum krém szépen megromlik a végére, ha nem csak azt használod.
Lehet felreertheto voltam, bar a kerdes meg lehet tenyleg ertelmetlen.

Nem vagyok kemofob, attol mert valaminek kemiai neve van es nem rozmaringnak hivjak, meg nem biztos, hogy jobb a rozmaring

Nem gondolom, hogy a natur mindig a jobb. Egyszeruen csak arra gondoltam, hogy ha valamit ossze lehet rakni alap dolgokbol kivaloan, pl. Barbon-Figaro kremek (ahogy itt irjatok, mert en meg nem probaltam) "fillerekbol", akkor a premiumnak kell valami tenyleg premiumot tartalmaznia. Szerintem.
Ez a premium meg valahol csak a naturalitas fele megy - szerintem (de lehet rosszul gondolom). Nyilvan nem a sztearinsav minosege, de a hozzaadott "lanolin" vagy mandulaolaj vagy levendulaolaj minosegeben van kulonbseg. Nem mindegy mennyi a "parfum" benne es mennyi ami az illoolajokbol jon. Nem nagyon ertek a kemiai osszetevokhoz, ezert kerdezem.
Mondjuk kaja analogival elve, nem mindegy, hogy egy suti vanilin aromaval v. tobbfele termohelyu vanilia kivonattal keszul. A pisztaciafagyi is pasztell halvany zold es nem vilagito zold, mert abban festek van. Ha van vmi etelfestek akkor mar valoszinuleg van benne nemi izfokozo es aroma is.
Pl. a GFT szappanok olyan szinesek a kepeken mint egy ragogumi keszlet, a D.R. Harris meg feher. Nekem ebbol pl. az jon le, hogy a GFT "tobbnek akar latszani", mint ami:) Szoval azert kerdeztem, hogy van e valami minosegi sorrend, mi az ahova a cegek sajat magukat pozicionaljak.
De lehet annyira szubjektiv az egesz, hogy ertelmetlen kerdes tenyleg..